Αγώνες αντοχής με «επιτυχίες»

από 1ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΓΙΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ Κάτω από: Αρχική | Δεν υπάρχουν σχόλια »

20160125_101424   20160125_095624Στις 25 Ιανουαρίου ημέρα Δευτέρα, τέσσερα αγόρια οι Κωνσταντινίδης Πέτρος/Άρης, Πιέτρι Έρβιν,Λέσι Δημήτρης και τρία κορίτσια Παρτάλη Σταυρούλα, Βαδαρλή Αθανασία και Μαλκάζ Στέλλα εκπροσώπησαν το σχολείο μας στους αγώνες ανώμαλου δρόμου στον Λαγκαδά. Ήταν μια υπέροχη εμπειρία την οποία είχαμε βιώσει και πέρσι. Οι καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν δεν ήταν εύκολες.Παρόλα αυτά μετακινηθήκαμε με μεγάλη ευκολία στο σημείο έναρξης του αγώνα. Σε αυτό βοήθησαν και οι γονείς μας οι οποίοι διέθεσαν τα αυτοκίνητα τους για να φτάσουμε στην ώρα μας. Ο δρόμος τον οποίο είχαμε ζητηθεί να βγάλουμε εις πέρας, ήταν ένα τοπίο γεμάτο χώμα και λάσπη. Το αποτέλεσμα όμως μας ευχαρίστησε αφού καταφέραμε όλοι να τερματίσουμε,  η Μαλκάζ Στέλλα κατέκτησε την τρίτη θέση και τα κορίτσια την ΠΡΩΤΗ θέση στο ομαδικό. Η επιτυχία αυτή οφείλεται στην μεγάλη μας θέληση,τις ικανότητες μας και τη βοήθεια και τις συμβουλές του γυμναστή μας κ. Ανδρίτσο Ηλία που θέλουμε πολύ να ευχαριστήσουμε.

20160125_104657

Θα θέλαμε πολύ να ζήσουμε αυτή την εμπειρία και του χρόνου.

Στη συνέχεια ακολούθησε η βράβευσή για τα κορίτσια που πήραν την πρώτη θέση,
στο χώρο του σχολείου και τιμητική εκδρομή!

20160209_081946

Στολίζοντας τις τάξεις μας!

από 1ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΓΙΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ Κάτω από: Ανακοινώσεις, Αρχική | Δεν υπάρχουν σχόλια »

Τι πιο ωραίο σκεφτήκαμε απ το να στολίσουμε τις τάξεις μας, εν αναμονή των ημερών των Χριστουγέννων!

Πήραμε τα στολίδια απ τα σπίτια μας και βαλθήκαμε να δώσουμε στις αίθουσες μας μια νότα ομορφιάς.

Τις φωτογραφίσαμε και σας τις «προσφέρουμε» για τις δικές σας κρίσεις.. Αν και οι φωτογραφίες τις αδικούν, πάρτε μια γεύση και ψηφίστε μας.

Υποβάλετε το σχόλιο σας στην αρχή του άρθρου(εκεί που αναφέρεται στα σχόλια) και η ψήφος σας (ψηφίστε δυο τμήματα), μαζί με την ψήφο του δεκαπενταμελούς θα ανακηρύξουν το ομορφότερα στολισμένο τμήμα για φέτος.

Α1

Photoshop_12

 

Α2

Photoshop 2

Photoshop_6

 

 

 

Α3

Photoshop 1

 

 


Phtoshop_4

 

 

Β1

 

Photoshop 3

 

Β2

Photoshop_9

 

Β3

Photoshop_8

 

Γ1

Photoshop_5

 

Γ2

 

Screenshot_3

Γ3

 

Photoshop_11

 

 

φωτογράφηση/επεξεργασία φωτογραφιών: Μαγδαληνίδης Δημήτρης/Μπεντοσβίλι Κυριάκος

Καλά Χριστούγεννα

από 1ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΓΙΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ Κάτω από: άρθρα μαθητών | Δεν υπάρχουν σχόλια »

 

Η ΟΥΣΙΑ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ

Χριστούγεννα. Όλοι χαίρονται. Δώρα, γλυκά, στολισμένα δέντρα. Ο κόσμος περιμένει με μεγάλη ανυπομονησία την μεγάλη αυτή μέρα. Όμως  ποια είναι η πραγματική ουσία της γιορτής αυτής;

Χριστούγεννα όπως λέει και η λέξη είναι η γέννηση του Χριστού μας. Γιορτάζουμε  τα γενέθλια της αγάπης και της χαράς. Την ημέρα που ο Θεός ήρθε στη γη για να μας σώσει. Γιατί Χριστούγεννα σημαίνει να συμφιλιωθείς με όλους και να δώσεις λίγη αγάπη σε αυτούς που τη χρειάζονται.

Για αυτό 25 Δεκεμβρίου δοξάζουμε το Θεό για όλα όσα μας έχει χαρίσει και δεν αφήνουμε τα υλικά αγαθά να μας καταλάβουν. Γιατί δεν είναι δύσκολο να πας να εκκλησιαστείς και να ευχηθείς καλά Χριστούγεννα από

την καρδιά σου.                                ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ

Απόστολος Σοφοτάσιος

Ο Μυστικός κήπος

από 1ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΓΙΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ Κάτω από: Επισκέψεις | Δεν υπάρχουν σχόλια »

μυστικός κήποςμυστικός κήπος 2

(της Μπαρνέτ Φράνσις Χόντγκσον σε μετάφραση και σκηνοθεσία Μαριάννας Τόλη)

Ένα μικρό κορίτσι, η Μαίρη, που ζούσε στην Ινδία, χάνει τους γονείς του σε μια μεγάλη πυρκαγιά. Τώρα που δεν υπάρχει κανείς να την φροντίσει εκεί, μετακομίζει στον πλούσιο θείο της στο Λονδίνο, ο οποίος όμως δεν δείχνει να ενδιαφέρεται για τη Μαίρη, καθώς ακόμα υποφέρει, γιατί έχασε την αγαπημένη του γυναίκα πριν δέκα χρόνια. Την φροντίδα της αναλαμβάνει μια απλή και καλόκαρδη κουβερνάντα, η Μάρθα.

Αρχικά, το κορίτσι είναι κλεισμένο στον εαυτό του, αγενές και κακότροπο και πιστεύει ότι κανείς δεν την θέλει και την αγαπάει. Η Μάρθα, η κουβερνάντα της, προσπαθεί να την βοηθήσει να ανακαλύψει τον «μυστικό κήπο» που κρύβει μέσα της και να τον κάνει να ανθίσει. Το κορίτσι ταυτόχρονα ανακαλύπτει έναν κήπο που για χρόνια ήταν κλειδωμένος και γι’ αυτό παρατημένος και ξεραμένος, που όμως με την φροντίδα του κοριτσιού και του αδελφού της Μάρθας ο κήπος αρχίζει σιγά-σιγά να ανθίζει. Και μαζί με τον «μυστικό» κήπο της έπαυλης που ανθίζει, ανθίζει και η καρδιά της Μαίρης. Έτσι γίνεται πιο ευγενική, πιο καλή και βοηθάει τον κόσμο γύρω της. Στο μεταξύ είχε ανακαλύψει ότι έχει και έναν ξάδελφο, γιο του θείου της, που είναι άρρωστος και ζει απομονωμένος σε ένα δωμάτιο της έπαυλης. Αρχίζει να του κάνει παρέα, να τον φροντίζει και σιγά-σιγά τον βοηθάει να γνωρίσει τον «μυστικό του κήπο» και να θεραπευτεί… Το γεγονός αυτό φέρνει ξανά το χαμόγελο στα χείλη του θείου της και η χαρά επανέρχεται σε όλη την έπαυλη και σκορπάει τη «σκοτεινιά» που επικρατούσε. Και όλοι καταλαβαίνουν ότι ο «μυστικός κήπος», που κρύβουν μέσα τους, μπορεί να ανθίσει με φροντίδα και αγάπη!!!

Ας μην το ξεχνάμε, λοιπόν, με φροντίδα και αγάπη όλα «ανθίζουν» και χαμογελούν!!!

Η συγγραφέας λέει: «Μια απλή σκέψη έχει τέτοια δύναμη που ισοδυναμεί με μια ηλεκτρική μπαταρία. Είναι ικανή για το υπέρτατο καλό ή για το υπέρτατο κακό. Το να επιτρέψουμε σε μία αρνητική σκέψη να τρυπώσει στο μυαλό μας και να εγκατασταθεί για πολύ καιρό είναι σαν να επιτρέπουμε σε ένα σοβαρό μικρόβιο να εγκατασταθεί στο σώμα μας. Μπορεί να μη βγει ποτέ ξανά από τον οργανισμό μας όσο ζούμε».

Ταχτατζόγλου Μαρία

20151120_095300

17 Νοέμβρη 2015

από 1ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΓΙΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ Κάτω από: Εκδηλώσεις | Δεν υπάρχουν σχόλια »

DSC01707

 

 Κάθε χρόνο στης 17 Νοέμβρη γιορτάζουμε την επέτειο του Πολυτεχνείου η οποία είναι μια από τις σημαντικότερες επετείους . Και αυτό γιατί οι φοιτητές εξεγέρθηκαν για να κατακτήσουν ένα από τα σημαντικότερα δικαιώματα του ανθρώπου που είναι η ελευθερία άποψης. Στον αγώνα τους αυτόν φώναζαν συνθήματα όπως ‘ ψωμί παιδεία ελευθερία’ και ‘κάτω η χούντα’. Με αυτόν τον τρόπο κατάφεραν να ευαισθητοποιήσουν τις ψυχές των συνανθρώπων τους καλώντας τους έτσι να τους βοηθήσουν στην εξέγερσή τους.     

       Η φετινή γιορτή του σχολείου μας που διοργανώθηκε για να τιμήσουμε την επέτειο του Πολυτεχνείου, ήταν αξιοθαύμαστη. Μας δημιούργησε συναισθήματα ανεκτίμητης αξίας και  μας πέρασε πολλά μηνύματα. Ακόμα μας προβλημάτισε για την κατάσταση της χώρας μας εκείνη την εποχή.

Τα παιδιά του σχολείου μας κατέβαλαν  μεγάλη προσπάθεια για να μας παρουσιάσουν αυτήν την υπέροχη γιορτή. Όλοι μας παρακολουθούσαμε με ενδιαφέρων τους συμμαθητές μας να απαγγέλλουν ποιήματα με επίκεντρο τα γεγονότα που συνέβησαν. Επίσης η γιορτή περιελάμβανε  χορωδία παιδιών που τραγουδούσαν επίκαιρα τραγούδια. Η πιο συγκινητική στιγμή της γιορτής ήταν το σημείο όπου οι μαθητές εκφώνησαν τα ονόματα των ανθρώπων που θυσιάστηκαν για την απελευθέρωση του κράτους από την χούντα.

        Κλείνοντας θα θέλαμε να σας υπενθυμίσουμε ότι θα πρέπει να τιμούμε αυτήν την ιδιαίτερη επέτειο γιατί όπως οι φοιτητές έτσι και εμείς θέλουμε να υπάρχει ελευθερία έκφρασης παντού και για πάντα.  

Υπεύθυνοι γιορτής ήταν οι: κ. Παυλίδου Μαρία

                                                κ. Κουσουρνάς Γιώργος

                                                κ. Κοτζάμπασης Δημήτρης

 

κείμενο: Βαλαρούτσου Μαρία

   Καραλέξη Δέσποινα  Α3 

 

 

φωτογραφία: Πούλιου Μαρία

                        Ανανωστοπούλου Νόννη Α3           

DSC01727

Στιγμές από την τελετή λήξης του σχολείου μας…

από 1ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΓΙΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ Κάτω από: Αρχική, Εκδηλώσεις | 1 Σχόλιο »

Στις πρόβες…  αλλά και στη γιορτή!

20150618_120232 20150618_121050IMGP0122IMGP0125IMGP0143IMGP0198IMGP0202

Περιήγηση στους «θησαυρούς» της Θεσσαλονίκης

από 1ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΓΙΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ Κάτω από: Αρχική, Βιωματικές δράσεις, Επισκέψεις | Δεν υπάρχουν σχόλια »

Στα πλαίσια του μαθήματος του project με την κα Παπαδοπούλου, η Β΄ Γυμνασίου πραγματοποίησε επίσκεψη σε βυζαντινά μνημεία της Θεσσαλονίκης. Αφού εργαστήκαμε όλο το χρόνο χωρισμένοι σε ομάδες και αντλήσαμε πληροφορίες για τα μνημεία της πόλης, είχε ιδιαίτερο ενδιαφέρον να τα δούμε στο φυσικό τους χώρο, και όχι μόνο μέσα από τις εικόνες του ηλεκτρονικού υπολογιστή. Έτσι επισκεφθήκαμε τον Άγιο Δημήτριο, τη Ροτόντα και την Αγία Σοφία.

Ξεκινήσαμε με ενθουσιασμό την εξόρμησή μας. Στη διάρκεια της διαδρομής προς την πόλη, η ομάδα των «Τειχών – Επταπυργίου» έδωσε σημαντικές πληροφορίες για το πώς ήταν δομημένη η βυζαντινή Θεσσαλονίκη και μέχρι ποιο σημείο έφταναν τα τείχη της… Φτάσαμε, λοιπόν στη Συμβασιλεύουσα…

Πρώτος σταθμός ήταν ο ναός του Πολιούχου, αγίου Δημητρίου. Πληροφορηθήκαμε από την αντίστοιχη ομάδα ότι χτίστηκε τον 7ο αιώνα πάνω στα ερείπια παλαιότερου ναού και εντυπωσιαστήκαμε από το ζωγραφικό και μαρμάρινο διάκοσμο του ναού. Είδαμε τα λείψανα του αγίου, επισκεφθήκαμε την κρύπτη και θαυμάσαμε τα κειμήλια που φυλάσσονται εκεί.

Κατόπιν επισκεφθήκαμε την εντυπωσιακή Ροτόντα, μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESKO. Χτίστηκε ως μαυσωλείο, έγινε ναός, μετατράπηκε σε τζαμί από τους Τούρκους, κατέληξε μουσειακός χώρος. Στο εσωτερικό σώζονται ελάχιστες αγιογραφίες, γεγονός που απογοήτευσε πολλά παιδιά.

Εντυπωσιαστήκαμε, τέλος και από την Αγία Σοφία, ναό του 8ου αιώνα. Η αρχιτεκτονική του ήταν κάτι ξεχωριστό, τα ψηφιδωτά και οι αγιογραφίες ήταν μοναδικής ωραιότητας.

Σε κάθε επίσκεψη γινόταν παρουσίαση από τις ομάδες, υποβάλλονταν ερωτήσεις και γρήγορα οι απορίες λύνονταν. Βγήκαμε φωτογραφίες, αγοράσαμε αναμνηστικά και είχαμε ελεύθερο χρόνο να περιπλανηθούμε στους δρόμους της πόλης. Έτσι, αρκετά κουρασμένοι, αλλά χαρούμενοι πήραμε το δρόμο του γυρισμού. Αναμφίβολα ανακαλύψαμε ένα μέρος των κρυμμένων θησαυρών της Θεσσαλονίκης και συνειδητοποιήσαμε την αξία των βιωματικών δράσεων.

Ζβεντζίδης Ανδρέας

Β2΄IMG_0913

Η εκδρομή του σχολείου μας στα Τρία Πέντε πηγάδια Ναούσης.

από 1ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΓΙΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ Κάτω από: Αρχική, Εκδρομές | Δεν υπάρχουν σχόλια »

Φωτογραφίες από την εκδρομή του σχολείου μας στα Τρία Πέντε πηγάδια Ναούσης όπου τα παιδιά ευχαριστήθηκαν σκι και χιόνι.20150227_132549 20150227_121714 20150227_132521

Βίντεο από την εκδήλωση του σχολείου μας για το bulling.

από 1ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΓΙΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ Κάτω από: Αρχική, Εκδηλώσεις | Δεν υπάρχουν σχόλια »

Βίντεο από την εκδήλωση του σχολείου μας για το bulling που δημιούργησε η μαθήτρια Δούφαλη Μαρία-Ναταλία.

Σχολικοί Αγώνες Καλοθοσφαίρισης Γ/σίων Δ.Θεσ/νίκης

από 1ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΓΙΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ Κάτω από: Αγώνες, Αρχική | Δεν υπάρχουν σχόλια »

Το σχολείο μας συμμετείχε στους Σχολικούς Αγώνες Καλοθοσφαίρισης Γ/σίων Δ.Θεσ/νίκης στον Όμιλο Αγίου Αθανασίου και πήρε την πρώτη θέση μεταξύ πέντε σχολικών ομάδων.20150313_090349 20150313_090435