ΕΝΑ ΘΕΑΤΡΙΚΟ …..ΕΛΙΞΙΡΙΟΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΟΣ «ΕΥΣΕΒΙΟΣ ΚΗΠΟΥΡΓΟΣ» ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΙΝΟ ΤΩΝ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ.

Τη Δευτέρα 25 Ιανουαρίου οι μαθητές και το εκπαιδευτικό προσωπικό του σχολικού συγκροτήματος  «ΕΥΣΕΒΙΟΣ ΚΗΠΟΥΡΓΟΣ» είχαν τη χαρά να παρακολούθήσουν τη θεατρική παράσταση «ΕΛΙΞΙΡΙΟΝ» του Τσέχοφ από το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Πάτρας. Η παράσταση εγκαινιάζει το θεσμό Άρμα Θέσπιδος, εμπνευστής του οποίου υπήρξε ο μεγάλος μας ηθοποιός Κώστας Καζάκος, καλλιτεχνικός διευθυντής του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ  Πάτρας. Ο θίασος έχει σκοπό να περιοδεύσει ακόμη και στο πιο απομακρυσμένο χωριό της δυτικής Ελλάδας για να  φέρει το θέατρο εκεί όπου ο κόσμος το έχει πραγματικά ανάγκη, εμψυχώνοντας το κοινό αυτή τη δύσκολη εποχή.

Το Ελιξίριον αποτελείται από τρία μονόπρακτα του Τσέχοφ, την «ΕΠΕΤΕΙΟ », ΤΗΝ «ΑΡΚΟΥΔΑ»  και την «ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΑΜΟΥ». Οι χαρακτήρες και η πλοκή των έργων υπήρξαν στην εποχή τους προάγγελοι του Θεάτρου του παραλόγου. Την παράσταση που απόλαυσαν οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί του Γυμνασίου, του ΓΕΛ και του ΕΠΑΛ  σκηνοθετεί ο χρήστος Στρέπκος . Έπαιξαν οι ηθοποιοί ΒασίληςΚόκαλης , Ελένη Καλαντζοπούλου,  Κατερίνα Κολλυροπούλου και Γιάννης Τσάκωνας.

Την παράσταση είχαν την ευκαιρία  να απολαύσουν το απόγευμα της ίδιας μέρας  και οι κάτοικοι της πόλης μας  στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΓΕΛ Καλαβρύτων.Όλοι αποκόμισαν άριστες εντυπώσεις από την ερμηνεία των ηθοποιών, την κίνηση που επιμελήθηκε η  Μαριμίλλη Ασημακοπούλου  αλλά και από τη συγγραφική δεινότητα του Τσέχοφ.

protasi gamou η επέτειος αρκούδα