Πανελλήνιος διαγωνισμός ρομποτικής 2017

O WRO Hellas ανακοινώνει τον 2ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής αποκλειστικά για μαθητές του Γυμνασίου, που διοργανώνει και φέτος με Στρατηγικό Συνεργάτη την COSMOTE. Ο διαγωνισμός με θέμα «Η πορεία του Μεγάλου Αλεξάνδρου» απευθύνεται αποκλειστικά σε μαθητές/τριες Γυμνασίου και θα ολοκληρωθεί τον Μάρτιο του 2017. (περισσότερα…)

Υπηρεσία Κτηματολογίου

Αγαπητοί χρήστες του Π.Σ.Δ,

Το Κτηματολόγιο των υποδομών ΤΠΕ των σχολείων προϋποθέτει διαβαθμισμένη πρόσβαση και για το λόγο αυτό θα πρέπει οι λογαριασμοί των αρμόδιων εκπαιδευτικών να εξουσιοδοτηθούν κατάλληλα.

Η έκδοση της υπηρεσίας είναι διαθέσιμη μέσω του συνδέσμου: http://inventory.sch.gr.

Για την πρόσβαση στην υπηρεσία και την απόδοση ρόλων στο προσωπικό των μονάδων, θα πρέπει να επικοινωνήσετε με τα κατά τόπους helpdesk στο 801 11 801 81 ή να αποστείλετε αίτημα μέσω του http://helpdesk.sch.gr για να ενεργοποιηθούν οι κωδικοί ΠΣΔ που έχετε στη διάθεσή σας.

Για να ολοκληρωθεί η διαδικασία θα πρέπει να αναφέρετε συγκεκριμένα τo όνομα χρήστη του εκπαιδευτικού στο ΠΣΔ που θέλετε να ενεργοποιηθεί για κάθε ρόλο διότι η υπηρεσία κτηματολογίου δεν μπορεί να σας εξουσιοδοτήσει με τους κωδικούς του ΠΣΔ του σχολείου.

Τα άτομα-εκπαιδευτικοί που θα οριστούν, να διαχειριστούν την υπηρεσία του κτηματολογίου, πρέπει να έχουν λογαριασμό στο ΠΣΔ και να είναι δηλωμένοι κάτω από το σχολείο τους.
ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΔΗΛΩΣΕΤΕ USERNAME που δεν είναι του ΠΣΔ.

Για κάθε σχολική μονάδα έχουν οριστεί 3 ομάδες διαχείρισης για το Κτηματολόγιο με διακριτούς ρόλους, και θα πρέπει δίπλα σε κάθε ρόλο να δηλώσετε το όνομα χρήστη του εκπαιδευτικού π.χ

καθηγητης = testprof@sch.gr

ΕΙΣΑΓΩΓΗ : Εισαγωγής εξοπλισμού στο κτηματολόγιο. (καθ. πληροφορικής) =testprof
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ: Διαχείρισης εξοπλισμού (υπ. εργαστηρίου)=testprof
ΑΠΟΓΡΑΦΗΣ : Απογραφής εξοπλισμού (διευθυντής)= testprof

Στο ρόλο ΑΠΟΓΡΑΦΗΣ πρέπει να μπει αποκλειστικά ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ / ΥΠΟΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ του σχολείου. Στις άλλες 2 ομάδες αν δεν υπάρχει καθηγητής πληροφορικής ή υπεύθυνος εργαστηρίου μπορεί να μπει και πάλι ο διευθυντής/υποδιευθυντής ή ένας εκπαιδευτικός που έχει καλύτερη επαφή με τα θέματα χρήσης ΤΠΕ εξοπλισμού. Δεν είναι υποχρεωτικό να είναι ένα uid ανά ρόλο στην περίπτωση της ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ & της ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ αλλά περισσότερα. Π.χ στην ομάδα ΕΙΣΑΓΩΓΗ να είναι 2 ή και 3 λογαριασμοί (π.χ 2 καθηγητές πληροφορικής και ο υπεύθυνος του εργαστηρίου)

Σας ευχαριστούμε που εμπιστεύεστε τις υπηρεσίες του ΠΣΔ

Είμαστε στη διάθεσή σας.

Για την υπηρεσία Κτηματολογίου

2η Ανακοίνωση – 9ου Πανελλήνιου Συνεδρίου Καθηγητών Πληροφορικής

Η Πανελλήνια Ένωση Καθηγητών Πληροφορικής (Π.Ε.ΚΑ.Π.) και το Παράρτημα Π.Ε.ΚΑ.Π. Δυτικής Μακεδονίας διοργανώνουν σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας (Παιδαγωγική Σχολή και Τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής & Τηλεπικοινωνιών), το Τ.Ε.Ι. Δυτικής Μακεδονίας (Τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής και Τμήμα Ψηφιακών Μέσων & Επικοινωνίας) και την Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε. (Παράρτημα Δυτικής Μακεδονίας) το:

9ο Πανελλήνιο Συνέδριο Καθηγητών Πληροφορικής με θέμα:
«Η Πληροφορική στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση – Καινοτόμες Παιδαγωγικές Πρακτικές»
Το συνέδριο θα διεξαχθεί από 24 έως 26 Απριλίου 2015 στην πόλη της Καστοριάς.

Αντικείμενο

Οι ψηφιακές τεχνολογίες και οι καινοτόμες δράσεις είναι σήμερα δύο αλληλένδετες έννοιες και αποτελούν απαραίτητα εργαλεία για την οικονομική ανάπτυξη και την εκπαίδευση, τη διδασκαλία και τη μάθηση, την επικοινωνία και την κοινωνική δικτύωση. Στο πλαίσιο αυτό η εκπαιδευτική κοινότητα καλείται να τις διαχειριστεί αποδοτικά και αποτελεσματικά ώστε να συμβάλλει καθοριστικά στη βελτίωση της εκπαίδευσης και στην ανάπτυξη της χώρας, που είναι σήμερα λόγω της οικονομικής κρίσης το κύριο ζητούμενο.
Σκοπός του συνεδρίου είναι να προσφέρει ένα δημόσιο βήμα ώστε να αναδειχθούν και συζητηθούν όλα τα θέματα σε σχέση με τη διδασκαλία και τη διδακτική της Πληροφορικής και αφορούν:

  • στις ψηφιακές τεχνολογίες και τα πλεονεκτήματα που προσφέρουν στην εκπαιδευτική διαδικασία
  • στις καινοτόμες παιδαγωγικές πρακτικές που εμπεριέχουν και προωθούν νέες αντιλήψεις για την εκπαίδευση όσον αφορά στην αλλαγή στάσεων, στην εφαρμογή νέων διδακτικών προσεγγίσεων και στη χρήση νέων διδακτικών μέσων και
  • στην τόνωση της αξιοποίησης των ψηφιακών δεξιοτήτων από τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές.

Στόχος του συνεδρίου είναι να ενθαρρύνει και να προωθήσει την επικοινωνία και την ανάπτυξη ουσιαστικού και παραγωγικού διαλόγου μεταξύ εκπαιδευτικών της Πληροφορικής, στελεχών της εκπαίδευσης, επιστημόνων και ερευνητών και γενικότερα όλων όσων ενδιαφέρονται για τα ζητήματα της Πληροφορικής στην εκπαιδευτική διαδικασία.