ΣΧΟΛΗ ΣΑΧΕΤΙ-ΠΑΝΗΓΥΡΙ-2017

Γράφει η συντακτική ομάδα του Ελληνικού Τμήματος

image003
Μέσα στον χώρο της Σχολής ΣΑΧΕΤΙ βρίσκεται ο ιερός ναός της Υπαπαντής του Κυρίου.
Στις αρχές του Φλεβάρη κάθε χρόνο πραγματοποιείται το πανηγύρι του ναού και οι πιστοί Ομογενείς από όλες τις περιοχές του Γιοχάννεσμπουργκ κατακλύζουν στην κυριολεξία τον χώρο.
Από βραδύς τελείται Αρχιερατικός Εσπερινός και αμέσως μετά προσφέρεται δείπνο. Την επομένη αμέσως μετά την Αρχιερατική λειτουργία, ο Σύλλογος Γονέων της Σχολής έχει ετοιμάσει παραδοσιακά γλυκά και οι εκπαιδευτικοί του Ελληνικού Τμήματος, αναλαμβάνουν να τα προσφέρουν στους πιστούς μαζί με τους καφέδες. Το Ελληνικό τμήμα της Σχολής όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος εκπροσωπήθηκε από το σύνολο των εκπαιδευτικών του.
Ο φετινός εορτασμός ξεπέρασε κάθε προηγούμενο όσον αφορά την προσέλευση του κόσμου, αφού και ο καιρός ήταν υπέροχος.

 

Λίγα λόγια για την ΥΠΑΠΑΝΤΗ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ

image005

Η ημέρα της Υπαπαντής εορτάζεται σε ανάμνηση του ερχομού Του στο Ναό των Ιεροσολύμων και στον καθαρισμό της Παναγίας από τη λοχεία. Ετυμολογικά σημαίνει προϋπάντηση και στον αγγλόφωνο κόσμο είναι γνωστή ως Candlemas. Το εκκλησιαστικό γεγονός εξιστορεί ο Ευαγγελιστής Λουκάς και αναφέρει ότι συνέβη σαράντα ημέρες μετά τη γέννηση του Ιησού. Επειδή, σύμφωνα με το νόμο, ήταν το πρώτο παιδί της οικογένειας , έπρεπε να αφιερωθεί στον Θεό και συγχρόνως οι γονείς να προσφέρουν σε Αυτόν μία μικρή θυσία από ένα ζευγάρι περιστέρια.
Το ζευγάρι του Ιωσήφ και της Μαρίας προϋπάντησε στο ναό ο υπερήλικας Συμεών, ο οποίος δέχθηκε τον Ιησού στην αγκαλιά του και φωτίστηκε από το Άγιο Πνεύμα.

image006

image008

image010