ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ ΦΕΥΓΕΙ 2016

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΤΜΗΜΑ/ ΣΧΟΛΗΣ ΣΑΧΕΤΙ                                        

image001

Αγαπητοί Συνάδελφοι, Γονείς και Μαθητές του ΣΑΧΕΤΙ. Αποχαιρετούμε άλλη μια χρονιά, αφήνουμε πίσω μας  το 2016έχοντας την βεβαιότητα ότι κάναμε το καλύτερο για τους μαθητές μας, για τα παιδιά που μας εμπιστευτήκατε και απομένουν άλλα τόσα και ακόμα περισσότερα για την χρονιά που έρχεται!

ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΤΟΥ ΣΑΧΕΤΙ, η Ελληνική ψυχή της Σχολής έδωσε το δυναμικό της παρών σε όλα τα επίπεδα της σχολικής ζωής.

Με την καθημερινή προσπάθεια των εκπαιδευτικών μέσα στην τάξη, στα γλωσσικά μαθήματα την ιστορία και τον πολιτισμό, στη μουσική και στον χορό, έδωσε όλα εκείνα τα στοιχεία στους μαθητές προκειμένου να συνεχίσουν άρτια καταρτισμένοι την ακαδημαϊκή τους πορεία.

Όπως κάθε χρόνο έτσι και την φετινή χρονιά, δώσαμε ιδιαίτερη βαρύτητα στις Πολιτιστικές Εκδηλώσεις της Σχολής οι οποίες έχουν αναφορά στα Έθιμα της Ελλάδας την Ιστορία και τον Πολιτισμό της.

Γιορτάσαμε το Πανηγύρι της Σχολής. Ντυθήκαμε όλοι καρναβάλια την Αποκριά και φάγαμε χαλβά, ελιές και ταραμά την Καθαρά Δευτέρα. Γέμισε η Σχολή Τσολιάδες και Αμαλίες στον εορτασμό της 25ης  Μαρτίου.

Διαδηλώσαμε την επιτακτική ανάγκη επιστροφής των Μαρμάρων του Παρθενώνα στην πατρίδα τους την Ελλάδα και στείλαμε αδελφικό μήνυμα για την επέτειο της Ανεξαρτησίας της Κύπρου.

Μαθητικές φωνές έκαναν τα πρώτα τους φτερουγίσματα από το Ραδιόφωνο του Γιοχάννεσμπουργκ.

Αναβιώσαμε παλιά καλά και αξέχαστα Ελληνικά παιχνίδια.

Γιορτάσαμε την 28η  Οκτωβρίου βροντοφωνάζοντας το ΟΧΙ και τώρα που τελειώνουμε λέμε τα κάλαντα στους γέροντες μεδώρα και περισσή αγάπη.

image002

Το Ελληνικό Τμήμα αγκάλιασε για άλλη μια χρονιά τα παιδιά των Ελληνικών Κοινοτήτων μέσα από το Πρόγραμμα Στήριξης, τις Υποτροφίες και την Παραλαβή του Διδακτικού Υλικού από την Ελλάδα.Την φετινή χρονιά δώσαμε ιδιαίτερη βαρύτητα στην επιμόρφωση των εκπαιδευτικών του Τμήματος, πραγματοποιώντας συνεχείς επιμορφωτικές ημερίδες.

Για τη νέα χρονιά που έρχεται για το 2017, έχουμε ολοκληρώσει τον στρατηγικό μας σχεδιασμό και είμαστε σίγουροι ότι θα είναι μία πολύ καλή και δημιουργική σχολική χρονιά.

Με αυτές τις σκέψεις εύχομαι σε όλη την Οικογένεια του ΣΑΧΕΤΙ, σε όλους τους Γονείς και τους μαθητές ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ και ΤΗΝ ΝΕΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠ’ ΟΛΑ ΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΣΤΟΧΟΥΣ ΜΑΣ.

 

Η ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ

ΑΝΤΩΝΙΑ ΠΑΠΑΖΟΓΛΟΥ