Μαθήματα ελληνικών κάθε Σάββατο στο ΣΑΧΕΤΙ

Δείτε το στο slideshare.net

 

Η ΠΡΩΤΗ ΜΕΡΑ, ΣΑΒΒΑΤΟ 13 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2016

Συγκινητικές στιγμές έζησαν όσοι παραυρέθηκαν στην για τρίτη συνεχή χρονιά, έναρξη του πλάνου στήριξης που προσφέρει το Ελληνικό Τμήμα της Σχολής ΣΑΧΕΤΙ για τα Ελληνόπουλα της περιοχής γύρω από το Γιοχάννεσμπουργκ και τα οποία δεν έχουν την ευκαιρία να διδαχθούν τα ελληνικά γράμματα και τον ελληνικό πολιτισμό.

Ήταν γύρω στις εννέα το πρωΐ του Σαββάτου στις 13 Φεβρουαρίου του 2016 όταν το χωλ υποδοχής της Σχολής πλημμύρισε στην κυριολεξία από τους μικρούς και μεγάλους, παλιούς και νέους μαθητές καθώς και από τους γονείς τους που τους συνόδευαν.

Στην υποδοχή η Διευθύντρια του Ελληνικού Τμήματος  κ. Τ. Παπάζογλου συνοδευόμενη από τους εκπαιδευτικούς που μετέχουν στο πρόγραμμα, έτοιμοι όλοι τους να εξυπηρετήσουν τους προσερχόμενους να τους ενημερώσουν και αμέσως μετά να οδηγήσουν τους μαθητές στις αίθουσες διδασκαλίας.

Φέτος είναι η καλύτερη χρονιά τόνισε στις δηλώσεις της η κ. Παπάζογλου αφού το πρώτο κιόλας Σάββατο ξεκινάμε με πενήντα (50) μαθητές, στοιχείο που φανερώνει ότι στο επόμενο διάστημα ο αριθμός θα ανέβει κατά πολύ. Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που το πλάνο στήριξης το οποίο ξεκίνησε πειραματικα πριν τρία χρόνια, στέριωσε και έγινε πλέον θεσμός προς όφελος των Ελληνικής καταγωγής μαθητών της ευρύτερης περιοχής του Γιοχάννεσμπουργκ.

Να τονίσουμε δε ότι από φέτος λειτουργεί και Τμήμα Νηπιαγωγείου (ξεκίνησε ήδη με 11 μαθητές), και τα πρωϊνα κλάματα των μικρούληδων μαθητών που δεν ήθελαν να αποχωριστούν τους γονείς τους, γρήγορα μετατράπηκαν σε χαμόγελα αφού τους ανέλαβε το έμπειρο διδακτικό προσωπικό του Τμήματος.

Καλή σχολική χρονιά!!!

Δείτε το στο slideshare.net