ΜΙΑ ΠΛΟΥΣΙΑ ΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΣΤΟ ΣΑΧΕΤΙ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 30-01-2016

Γράφει ο εκπ/κός, Άξιος Δημοσθένης

Πολλές δραστηριότητες μαζί πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο 30 Ιανουαρίου 2016 (ημέρα των Τριών Ιεραρχών) στη Σχολή ΣΑΧΕΤΙ.

Συγκεκριμένα με πρωτοβουλία του νέου Συντονιστή Εκπαίδευσης  στο Γιοχάννεσμπουργκ της Ν. Αφρικής κ. Γ. Βλάχου και σε συνεννόηση με την Διευθύντρια του Ελληνικού Τμήματος της Σχολής ΣΑΧΕΤΙ κ. Α. Παπάζογλου, πραγματοποιήθηκαν:

  • Αρχιερατική λειτουργία στο Ναό της Σχολής με την ευκαιρία της εορτής των Τριών Ιεραρχών (σχολική εορτή) και αρτοκλασία την οποία μερίμνησαν γονείς μαθητών του Ελληνικού σχολείου του Τριγώνου Βάαλ. Στην Λειτουργία χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Ιωαννουπόλεως και Πρετορίας κ.κ. Δαμασκηνός.
  • Αμέσως μετά σε αίθουσα του Ελληνικού Τμήματος της Σχολής ΣΑΧΕΤΙ, όπου η Διευθύντρια του Τμήματος είχε μεριμνήσει να υπάρχει πλούσιος μπουφές, πραγματοποιήθηκε εκδήλωση κοπής της πίτας για καλή σχολική χρονιά. Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν οι προαναφερόμενοι Συντονιστής Εκπαίδευσης, η Διευθύντρια του Ελληνικού Τμήματος του ΣΑΧΕΤΙ και ο αντιπρόεδρος του Δ.Σ της Σχολής κ. Στεφάνου Ανδρέας, αποσπασμένοι εκπαιδευτικοί της Σχολής αλλά και Ελληνικών Σχολείων Κοινοτήτων, Ομογενείς εκπαιδευτικοί, κάτοικοι και μαθητές από την Ελληνική Κοινότητα του Τριγώνου Βάαλ.
  • Το τρίτο μέρος περιελάμβανε επιμορφωτικό σεμινάριο με θέμα: “Σχεδιασμός μαθήματος για τη διδασκαλία της ελληνικής ως δεύτερης/ξένης γλώσσας”.

Ο Συντονιστής κ. Βλάχος  εισηγήθηκε και ανέλυσε το θέμα στους εκπαιδευτικούς, αποσπασμένους και ομογενείς και αμέσως μετά ακολούθησε η τοποθέτηση της κ. Παπάζογλου, η οποία μετέφερε την πολύχρονη εμπειρία και τα επιστημονικά συμπεράσματα από τον σχεδιασμό του μαθήματος στο Ελληνικό Τμήμα της Σχολής. Αποφασίστηκε να γίνει καταγραφή επιμορφωτικών αναγκών των εκπ/κών με χρήση ερωτηματολογίων και η επόμενη επιμορφωτική συνάντηση να οριστεί για τον Μάιο.

Ακολουθούν ενδεικτικές φωτογραφίες και η παρουσίαση του Συντονιστή Εκπ/σης

Δείτε το στο slideshare.net
Δείτε το στο slideshare.net