ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ Δ.Δ.Ε. ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ

Υπεύθυνη: Κυριακή Δανιηλίδου

ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ Δ.Δ.Ε. ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ

Εφορεία Αρχαιοτήτων Μαγνησίας

Tουρναβίτου αφίσα

Κατηγορία Χωρίς κατηγορία

Εκδήλωση για την παγκόσμια ημέρα κατά του ρατσισμού

ρατσισμός-2 ρατσισμός

 

Κατηγορία Χωρίς κατηγορία

Εκπαιδευτικό Υλικό – φορείς συνεργασίας 16-17

–Εκπαιδευτικό Υλικό- φορείς συνεργασίας 16-17

Πρόταση για εργασία με το αρχαίο θέατρο

ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΑ-ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΕΠΙΣΚΕΨΗ

ΑΡΧΑΙΟ-ΘΕΑΤΡΟ

Πρόσκληση «Τέχνη για το διαφορετικό»

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΤΕΧΝΗ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ

Κατηγορία Χωρίς κατηγορία

Επιμόρφωση Εκπαιδευτικών στην Αντιμετώπιση Εκτάκτων Αναγκών

Η ΔΔΕ Μαγνησίας μετά την 1η φάση επιμόρφωσης των 70 εκπαιδευτικών, που έχουν οριστεί από κάθε σχολείο ως «Εκπαιδευτικοί Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών», θα πραγματοποιήσει την Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2017 στις 10:30 π.μ., στο 8ο Γυμνάσιο Βόλου τη 2η φάση εκπαίδευσης, στο θέμα της αντιμετώπισης πυρκαγιάς στο χώρο του σχολείου.

Η 1η φάση εκπαίδευσης περιελάμβανε την θεωρητική επιμόρφωση σε θέματα πυροπροστασίας, στο νομικό πλαίσιο, στους κανόνες πυρασφάλειας που πρέπει να τηρεί η σχολική μονάδα, στα μέσα και τους τρόπους αντιμετώπισης εκτάκτων περιστατικών στο σχολείο. Εκπαιδευτής ήταν ο αξιωματικός της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βόλου κ. Ιωάννης Σακελαρίου και ολοκληρώθηκε με επιτυχία πριν από τις γιορτές των Χριστουγέννων. Οι επιμορφούμενοι μετά την πρώτη εκπαίδευσή τους, λειτούργησαν πολλαπλασιαστικά στη σχολική κοινότητα και αποτελούν πλέον εγγύηση ασφαλείας για τους μαθητές.

Η 2η φάση εκπαίδευσης στο θέμα της αντιμετώπισης πυρκαγιάς, που θα υλοποιηθεί επίσης από έμπειρους αξιωματικούς της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βόλου, θα περιλαμβάνει εκπαίδευση σε προσομοίωση πραγματικών συνθηκών μέσα σε σχολείο. Θα πραγματοποιηθεί επίδειξη και χρήση πυροσβεστήρων, καθώς και κατάσβεση πυρκαγιάς σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο. Κατόπιν θα πραγματοποιηθεί άσκηση εκκένωσης του σχολικού συγκροτήματος, με τη συμμετοχή μαθητών και καθηγητών και με τις κατευθύνσεις των αξιωματικών της Πυροσβεστικής.

Ο συντονισμός των δράσεων  πραγματοποιείται από το Διευθυντή της Δ.Δ.Ε. Μαγνησίας κ. Σωκράτη Σαβελίδη, το Διευθυντή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βόλου κ. Χαράλαμπο Πόζογλου και την Υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων κ. Κυριακή Δανιηλίδου.

Τα μέσα πυρασφάλειας και τα απαιτούμενα υλικά θα διατεθούν από το Δήμο Βόλου, εκπρόσωποι του οποίου θα παρευρίσκονται στη δράση.

Κατηγορία Χωρίς κατηγορία

«Διατροφή κατά την παιδική και εφηβική ηλικία».

αφισα διατροφή 22-02-2017

Κατηγορία Χωρίς κατηγορία

Πρόσκληση

pap-Prosklisi

Κατηγορία Χωρίς κατηγορία

Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης-Νίκος Καζαντζάκης: δύο κορυφαίοι της λογοτεχνίας

SKIATHOS_inv

 

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Η Σκιάθος» , η Διεθνής Εταιρεία Φίλων Νίκου Καζαντζάκη και τα Σχολεία Β/μιας Εκπαίδευσης Σκιάθου σας προσκαλούν στην εκδήλωση το Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2017, 19:00, στην αίθουσα εκδηλώσεων Γυμνασίου-Λυκείου.

Κατηγορία Χωρίς κατηγορία

Απολογία Σωκράτη

1i6l73

ΑΠΟΛΟΓΙΑ ΣΩΚΡΑΤΗ Βόλος

Κατηγορία Χωρίς κατηγορία

Top
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων