1ο Εφηβικό Δημιουργικό «Τρίστρατο» Αργολίδας, 2017

Δράσεις για Μουσική, μικρο-Διήγημα και Ντοκιμαντέρ

mousiki1 writing1ntokimanter1

Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αργολίδας σε συνεργασία με το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών του ΤΘΣ Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και την Καθηγήτρια κ. Κοντογιάννη Άλκηστι, με την Αντιπεριφέρεια, τους Δήμους Αργολίδας και το Φουγάρο προκηρύσσουν:   

το 1ο Εφηβικό Δημιουργικό Τρίστρατο Αργολίδας,  2017

για τους έφηβους της Αργολίδας

Η πρωτοβουλία αυτή αποσκοπεί στην ανάδειξη των νέων δημιουργικών δυνάμεων της Αργολίδας και απευθύνεται σε μαθητές/-τριες των Γυμνασίων και Λυκείων.  Περιλαμβάνει τρείς μορφές έκφρασης: την Μουσική, το μικρο-Διήγημα και το Ντοκιμαντέρ.

Προσκαλούμε τους μαθητές/-τριες ατομικά ή σε ομάδες, να προετοιμάσουν τη δική τους μουσική σύνθεση,  το διήγημά τους ή το Ντοκιμαντέρ τους. Με την βοήθεια των δασκάλων/καθηγητών τους και του σχολείου, θέλουμε να αναδείξουμε αυτή την δημιουργικότητα. Ετοιμάζουμε στο τέλος της χρονιάς την παρουσίαση των προσπαθειών αυτών, όπου θα δοθούν βραβεία, έπαινοι και διακρίσεις σε τρείς διαφορετικές εκδηλώσεις:

  • Συνάντηση μουσικών σχημάτων εφήβων με τίτλο «Οι έφηβοι δονούν τον κόσμο»
  • Συνάντηση εφήβων δημιουργών μικρού διηγήματος  με τίτλο «Οι έφηβοι γράφουν τα λογικά και τα άλογα της ζωής»
  • Συνάντηση εφήβων δημιουργών ντοκιμαντέρ  με τίτλο «Οι έφηβοι ντοκιμαντερ-ίΖουν…»

 Δείτε τα συνοδευτικά έγγραφα καθώς και την Φόρμα Συμμετοχής (  https://goo.gl/forms/pXTMsW6BnDeDxPdo1 ), μέσω της οποίας θα γίνουν οι εγγραφές.

Για κάθε συμμετοχή σας, θα γίνει μία ξεχωριστή εγγραφή.

Για την στήριξη αυτών των δράσεων έχουν προγραμματιστεί εκδηλώσεις και μαθήματα/σεμινάρια με ελεύθερη είσοδο, στα οποία είναι ευπρόσδεκτοι μαθητές/-τριες, καθηγητές/-τριες και όποιος άλλος ενδιαφέρεται. Συγκεκριμένα:

  • την Κυριακή, 12 Φεβρουαρίου στις 12.00 τιμητική ημέρα για το ΕΠΑΛ Άργους με τίτλο: «Οι έφηβοι είναι δυνατοί στο ντοκιμαντέρ». Εισηγήσεις από Νίκο Καβουκίδη και Νίκο Θεοδοσίου με θέμα το ντοκιμαντέρ, τέχνη και τεχνική. Σύντομη εισήγηση από τον Νίκο Πιστεύο και από μαθητές/-τριες.

  • την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου στις 12:00 ελάτε στο Φουγάρο να ακούσετε τον διαπρεπή λογοτέχνη, καθηγητή Στρατή Χαβιαρά, που θα μιλήσει για το μικρο-διήγημα.

  • Σεμινάριο για την τέχνη, την τεχνική και τη δημιουργία του ντοκιμαντέρ. Απευθύνεται σε μαθητές/-τριες και τους καθηγητές/-τριες τους και γίνεται σε συναντήσεις με τους Γιώργο Ζέρβα και Νίκο Βουτενιώτη.

Δείτε τα έγγραφα που περιγράφουν την συμμετοχή σας στην Μουσική, το μικρο-Διήγημα και το Ντοκιμαντέρ.

Για οποιαδήποτε διευκρίνιση απευθυνθείτε στην Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αργολίδας – Σχολικές Δραστηριότητες κ. Γιάννη Γιατράκο grsd@dide.arg.sch.gr ή στην κ. Άλκηστι Κοντογιάννη alkistis@uop.gr.

Άνοιγμα μενού
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση