«

»

Δεκ 06 2016

Δράσεις ευαισθητοποίησης για την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία

amea1Στο πλαίσιο του εορτασμού για την Παγκόσμια ημέρα ατόμων με αναπηρία, οργανώθηκαν δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης από τον Υπεύθυνο Σχολικών Δραστηριοτήτων Γιάννη Γιατράκο, σε συνεργασία με τις εξής Σχολικές Μονάδες: το 2ο Γυμνάσιο Ναυπλίου στις 2/12/2016, το 1ο Γυμνάσιο Ναυπλίου στις 5/12/2016 και το 2ο & 3ο Γυμνάσιο Άργους στις 6/12/2016.

Η ενημέρωση είχε στόχο την επισήμανση των αναγκών και των δικαιωμάτων των ΑμεΑ και την ευαισθητοποίηση της ευρύτερης κοινωνίας, σε θέματα σεβασμού και αποδοχής της διαφορετικότητας.

Είχαμε την ευκαιρία να ακούσουμε από το προσκεκλημένο μέλος του “Συλλόγου Ατόμων με Αναπηρία” Nομού Αργολίδας, κ. Κωνσταντίνο Θεμελή, για τα προβλήματα και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν όλα τα άτομα με αναπηρία, όσον αφορά στην προσβασιμότητα στους δρόμους και γενικότερα στα κτίρια, δημόσια και ιδιωτικά.

Οι μαθητές/-τριες στη συνέχεια του υπέβαλαν ερωτήσεις που σχετίζονταν με την ζωή του, πριν και μετά τον σοβαρό τραυματισμό του σε ατύχημα, τις οποίες απάντησε ο προσκεκλημένος. Έγινε δε ιδιαίτερη αναφορά για τα τροχαία ατυχήματα και τους συνήθεις λόγους που τα προκαλούν. Επίσης αναφέρθηκαν οι προϋποθέσεις ώστε να μειωθούν τα ατυχήματα και οι τραγικές τους συνέπειες όπως: η τήρηση του ΚΟΚ, η χρήση ζώνης και κράνους και η σωστή οδική συμπεριφορά.


Ευχαριστούμε τους/τις Διευθυντές/-τριες και τους Συλλόγους των Καθηγητών των  Σχολείων, για την βοήθεια που μας προσέφεραν.


Αφήστε μια απάντηση

Top
...
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων