Το ΚΠΕ Ομηρούπολης Χίου, στα πλαίσια των υποχρεώσεών του, που απορρέουν από το ΤΔΥ του, (Υποέργο 2, Άξονας Προτεραιότητας 6) και στα πλαίσια της εκπαίδευσης  για το περιβάλλον και την Αειφόρο Ανάπτυξη,  διοργανώνει τριήμερο επιμορφωτικό σεμινάριο  του  ΕΘΝΙΚΟΥ ΘΕΜΑΤΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ Π.Ε. «ΟΤΑΝ Η ΦΥΣΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ … ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ»  με θέμα

«H Παραδοσιακή κοινωνία και ο πολιτισμός της, ως μοντέλο αειφορίας στη σύγχρονη εποχή».

Το σεμινάριο απευθύνεται στα μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής και στα μέλη της Παιδαγωγικής Ομάδας του Δικτύου, στα μέλη των Π.Ο. των συνεργαζόμενων Κ.Π.Ε. (Συμμετοχή μέχρι 2 άτομα από κάθε Κ.Π.Ε. και μέχρι 4 Κ.Π.Ε. και στα Κ.Π.Ε. των οποίων οι εκπρόσωποι συμμετέχουν ως μέλη στη Συντονιστική Επιτροπή του δικτύου), στους Υπεύθυνους Σχολικών Δραστηριοτήτων – Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (Σ.Δ.-Π.Ε,) των  Διευθύνσεων Α/θμιας και  Β/θμιας Εκπ/σης της επικράτειας που συνεργάζονται με το Δίκτυο (μέχρι 4). και στους εκπαιδευτικούς των σχολικών περιβαλλοντικών ομάδων που έχουν ενταχθεί στο Δίκτυο για το Σχολ. Έτος 2017 – 18  (μέχρι 2 εκπαιδευτικοί από κάθε σχολική ομάδα που είναι ενταγμένη στο δίκτυο, εντός Νήσου Χίου και 1 εκπαιδευτικός (ή 1 αναπληρωματικός)  από κάθε σχολική ομάδα, που είναι ενταγμένη στο δίκτυο, από την υπόλοιπη Ελλάδα. Όλοι οι παραπάνω θα συμμετάσχουν εφόσον έχουν εισήγηση ή παρουσίαση του Περιβαλλοντικού Προγράμματός τους της παρούσας σχολικής χρονιάς.

Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 30, το Σάββατο 31 Μαρτίου και την Κυριακή 01 Απριλίου 2018, στις εγκαταστάσεις του  Κ.Π.Ε Ομηρούπολης στο Βροντάδο της Χίου, στο Μουσείο Μαστίχας Χίου και στο Ξενοδοχείο CHANDRIS Χίου.

Οι ενδιαφερόμενοι εκπαιδευτικοί θα πρέπει να στείλουν την παρακάτω αίτηση (Υπόδειγμα 3) συμμετοχής το αργότερο μέχρι τις 8  ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ  2018 στην Υπεύθυνη Π.Ε.