Στο πλαίσιο του  Αφιερώματος για το Νίκο Καζαντζάκη που διοργανώνει η  Διεύθυνση Δ. Ε. Β΄ Αθήνας και τα ΓΕ.Λ. του Δήμου Παπάγου-Χολαργού (1ο, 2ο ΓΕ.Λ. Χολαργού, 1ο ΓΕ.Λ. Παπάγου), την Παρασκευή   8  Δεκεμβρίου 2017, θα διεξαχθεί το πρωί 8.30 -14.30 Μαθητικό Συνέδριο με θέμα: «Ταξιδεύοντας με το Νίκο Καζαντζάκη» και επιμορφωτική εσπερίδα, το απόγευμα 17.00-20.30 μ.μ. για τους εκπαιδευτικούς των σχολικών μονάδων Περιφέρειας Αττικής.
Η διοργάνωση θα λάβει χώρα στο αμφιθέατρο του Δημαρχείου Παπάγου-Χολαργού «Μίκης Θεοδωράκης».
Εισηγητές στην επιμορφωτική Εσπερίδα είναι οι κάτωθι:
Ερατοσθένης Καψωμένος, ομότιμος καθηγητής Νεοελληνικής Φιλολογίας στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και ιδρυτής της Εταιρείας Κρητικών Σπουδών – Ίδρυμα Καψωμένου.
Δημήτριος Αγγελάτος, Καθηγητής Νεοελληνικής Φιλολογίας και Θεωρίας Λογοτεχνίας, Τμήμα Φιλολογίας ΕΚΠΑ
Θανάσης Αγάθος, Επίκουρος καθηγητής Νεοελληνικής Φιλολογίας, Τμήμα Φιλολογίας ΕΚΠΑ
Μαρκάτη Αγάθη,  φιλόλογος, Phd Φιλοσοφίας, μέλος και εκπρόσωπος της Διεθνούς Εταιρείας Φίλων Ν. Καζαντζάκη
 Θα  αποσταλεί εγκαίρως το πλήρες πρόγραμμα της Εσπερίδας.
Όσοι εκπαιδευτικοί επιθυμούν να παρακολουθήσουν την Εσπερίδα, παρακαλούνται να το δηλώσουν στην ηλεκτρονική διεύθυνση grekth@dide-v-ath.att.sch.gr, μέχρι τη  Δευτέρα 4  Δεκεμβρίου 2017.
Στους  συμμετέχοντες εκπαιδευτικούς θα δοθεί βεβαίωση συμμετοχής.
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στην κ. Μαρία Κουτούση, από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Β΄ Αθήνας (τηλ. 210 6015475), στην κ. Αναστασία Δρακάκη, από το 1ο ΓΕ.Λ. Χολαργού (τηλ. 210 6513940), και να επισκέπτεσθε τις ιστοσελίδες:  http://dide-v-ath.att.sch.gr  και http://perikleioslibrary-1lyk-cholargos.gr/ στο link : kazantzakis2017.

Επιμορφωτική εσπερίδα