eepf-dimosΗ Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας συντονίζει το εγκεκριμένο από το ΥΠΠΕΘ  Διεθνές Δίκτυο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης «Νέοι Δημοσιογράφοι», το οποίο ιδρύθηκε το 1994 σύμφωνα με την εγκύκλιο του ΥΠΠΕΘ (με αριθμ πρωτ.  7816 /Δ2 /17-01-2017) με θέμα: «Ανανέωση λειτουργίας του Δικτύου και ανασυγκρότηση της Συντονιστικής Επιτροπής Δικτύου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης «Νέοι Δημοσιογράφοι»». Η ανανέωση λειτουργίας εγκρίθηκε  για τρία έτη, (δηλαδή για τα σχολικά έτη 2016-2017, 2017-2018 και 2018-19).
Διεθνής συντονιστής του δικτύου είναι η FEE (Foundation For Environmental Education/ Ίδρυμα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης) και στην Ελλάδα χειριστής του Δικτύου είναι η Ελληνική Εταιρεία της Φύσης (ΕΕΠΦ).
Στο Διεθνές Δίκτυο έχουν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και από τη φετινή σχολική χρονιά και σχολεία στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση (τάξεις Ε΄και ΣΤ΄).
Περισσότερες πληροφορίες για το Δίκτυο θα βρείτε στην ιστοσελίδα http://www.eepf.gr/el/young-reporters
Για να συμμετάσχετε στο Δίκτυο, θα πρέπει να υποβάλλετε πρόγραμμα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης στον/στην Υπεύθυνο/η Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης της Δ/νσης σας και στη συνέχεια να εντάξετε το πρόγραμμά σας στο δίκτυο «Νέοι Δημοσιογράφοι για το Περιβάλλον».
Συμπληρώστε την αίτηση συμμετοχής που επισυνάπτεται και στείλτε την
  • στην ΕΕΠΦ education@eepf.gr και
  • στον/στην Υπεύθυνο/η Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης της Δ/νσης σας