Το ΚΠΕ Δραπετσώνας, σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις Α/θμιας και Β/θμιας εκπ/σης Πειραιά και τους Υπεύθυνους Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και Πολιτιστικών Θεμάτων, προτίθεται να υλοποιήσει επιμορφωτικό σεμινάριο, διάρκειας 14 διδακτικών ωρών, για 45 εκπαιδευτικούς Α/θμιας και Β/θμιας εκπαίδευσης στο πλαίσιο των επιμορφωτικών δράσεων και της Πράξης «Κέντρα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (ΚΠΕ) Περιβαλλοντική Εκπαίδευση» του Ε.Π. «Ανάπτυξη ανθρώπινου δυναμικού, εκπαίδευση και Δια Βίου μάθηση 2014-20120» (Άξονας προτεραιότητας 6 ΠΑΠ) με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Τίτλος σεμιναρίου : «Βιώσιμες μετακινήσεις στην πόλη : μια εκπαιδευτική προσέγγιση για το περιβάλλον, την υγεία και τον πολιτισμό». Ημερομηνία διεξαγωγής του σεμιναρίου : 20 και 21 Ιανουαρίου 2017.

Στόχοι του σεμιναρίου είναι:

  • να ενημερωθούν οι εκπαιδευτικοί για την υφιστάμενη κατάσταση των μετακινήσεων στην πόλη του Πειραιά (μέσα μαζικής μεταφοράς, Ι.Χ., ποδήλατο, περπάτημα) και να τη συνδέσουν με την αξία των δημόσιων αστικών χώρων
  • να προβληματιστούν σχετικά με το οικολογικό αποτύπωμα των μετακινήσεων στην πόλη,
  • να ευαισθητοποιηθούν σχετικά με την επιλογή περιβαλλοντικά φιλικών μέσων μετακίνησης
  • να αντιληφθούν την αναγκαιότητα ενεργούς συμμετοχής στη λήψη αποφάσεων σε τοπικό επίπεδο με γνώμονα τη βελτίωση της ποιότητας ζωής στην πόλη.

Όσοι επιθυμούν να το παρακολουθήσουν καλούνται να δηλώσουν τη συμμετοχή τους στα τηλέφωνα : 210.46 24 627 – 210.46 18 297.

Περισσότερες πληροφορίες στον ιστότοπο του ΚΠΕ (Σεμινάρια 2016-2017). Στους συμμετέχοντες θα δοθούν ηλεκτρονικές βεβαιώσεις συμμετοχής.