Η Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου (7 Φεβρουαρίου 2017) διοργανώνεται κάθε χρόνο από το Πανευρωπαϊκό Δίκτυο Εθνικών Κέντρων Ενημέρωσης και Επαγρύπνησης (INSAFE), και γιορτάζεται στην Ελλάδα και σε πάνω από 160 χώρες σε όλο τον κόσμο για 14η συνεχόμενη χρονιά, με στόχο την προώθηση της ασφαλούς και υπεύθυνης χρήσης των Online τεχνολογιών και των κινητών τηλεφώνων, ιδίως από τα παιδιά και τους νέους, σε όλο τον κόσμο. Ο φετινός εορτασμός της Ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου έχει ως θέμα «Γίνε η αλλαγή: Όλοι μαζί για ένα καλύτερο Διαδίκτυο» και πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του ΥΠΠΕΘ (αρ.πρωτ.183466/Δ2/1-11-2016). Την ευθύνη οργάνωσης για τη χώρα μας έχει το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου.

Τo Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας, με τη συγχρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής έχει αναλάβει την ευθύνη Υλοποίησης του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου “EL-SIC: The Hellenic Safer Internet Center – Making a Better Internet for Kids and the Society”. Tο έργο επικεντρώνεται σε τρεις άξονες: την ενημέρωση και αφύπνιση του κοινού σχετικά με το Internet (www.saferinternet4kids.gr), την συμβουλευτική υποστήριξη των χρηστών Internet και του οικογενειακού τους περιβάλλοντος (www.helpline.gr, τηλ. 2106007686), καθώς και την καταγγελία παράνομου διαδικτυακού περιεχομένου (www.safeline.gr). Για την επίτευξη των παραπάνω στόχων, το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου συνεργάζεται με τα αντίστοιχα Ευρωπαϊκά Δίκτυα INSAFE (www.betterinternetforkids.eu) και INHOPE (www.inhope.org), συνδράμοντας ενεργά στην πανευρωπαϊκή στρατηγική για ένα καλύτερο και ασφαλέστερο διαδίκτυο.

Στο πλαίσιο αυτό, το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου και το Αυτοτελές Τμήμα Επαγγελματικού Προσανατολισμού του ΥΠΠΕΘ συνδιοργανώνουν διαγωνισμό για την αξιοποίηση του διαδικτύου στον Επαγγελματικό Προσανατολισμό με θέμα «Δυνατότητες και προοπτικές του επαγγέλματος που θέλω να ακολουθήσω ή των επαγγελμάτων των γονιών μου μέσα από το Διαδίκτυο».
Ο διαγωνισμός απευθύνεται σε μαθητές και μαθήτριες όλων των τάξεων Γυμνασίου, Γενικού και Επαγγελματικού Λυκείου.

 Έγγραφο ΥΠ.Π.Ε.Θ.