Το Πρόγραμμα Αειφόρο Ελληνικό Σχολείο της Ελληνικής Εταιρείας Περιβάλλοντος και Πολιτισμού (ΕΛΛΕΤ) και το Πανεπιστήμιο Αθηνών/Έδρα της UNESCO για την Αειφόρο Ανάπτυξη και την Εκπαίδευση για την Αειφόρο Ανάπτυξη, οργανώνουν το «Θερινό Πανεπιστήμιο» με θέμα:

«ΑΕΙΦΟΡΟ ΣΧΟΛΕΙΟ-ΑΕΙΦΟΡΟΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ:ΟΛΟΙ ΝΟΙΑΖΟΜΑΣΤΕ-ΟΛΟΙ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ»

Συνεργαζόμενοι φορείς : Το Πρόγραμμα Αειφόρο Ελληνικό Σχολείο της Ελληνικής Εταιρείας Περιβάλλοντος και Πολιτισμού, το Πανεπιστήμιο Αθηνών, η Έδρα της UNESCO για την Αειφόρο Ανάπτυξη και την Εκπαίδευση για την Αειφόρο Ανάπτυξη σε συνεργασία με την Αναργύρειο και Κοργιαλένειο Σχολή Σπετσών και το Μεσογειακό Γραφείο Πληροφόρησης (ΜΙΟ).

Επιστημονικός Υπεύθυνος : Δρ Μιχαήλ Σκούλλος, Καθηγητής Πανεπιστημίου Αθηνών

Που απευθύνεται; Απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς και στελέχη εκπαίδευσης της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, σε εκπαιδευτές ενηλίκων, σε εργαζόμενους σε φορείς που ασχολούνται με την αειφορία, σε φοιτητές και μεταπτυχιακούς φοιτητές, καθώς και σε κάθε πολίτη που επιθυμεί να διευρύνει τους ορίζοντες και τις γνώσεις του.

Ημερομηνίες διεξαγωγής-Διάρκεια
Το πρόγραμμα θα διεξαχθεί από 17-20 Ιουλίου στις Σπέτσες στις εγκαταστάσεις της Αναργυρείου και Κοργιαλενείου Σχολής Σπετσών. Η έναρξη θα γίνει το απόγευμα της Κυριακής 17 Ιουλίου. Τα βιωματικά εργαστηριακά μαθήματα θα αρχίζουν στις 9.00, ολοκληρώνονται στις 14.00. Τα απογεύματα θα είναι αφιερωμένα στην ερευνητική εργασία.

Συνδρομή συμμετοχής 
Το κόστος συμμετοχής είναι 110 Ευρώ. Στην τιμή αυτή περιλαμβάνονται :
  • Η εγγραφή στο σεμινάριο
  • Το υλικό του σεμιναρίου
  • Η διανυκτέρευση για τρεις βραδιές
  • Καφές και δεκατιανό μεσογειακής διατροφής κάθε μέρα
  • Ελαφρύ γεύμα υποδοχής
Υποβολή αιτήσεων
Οι αιτήσεις εγγραφής θα γίνονται ηλεκτρονικά στη  φόρμα συμμετοχής μέχρι 18 Ιουνίου 2016. Οι επιλεγέντες θα λάβουν γνώση μέχρι 25 Ιουνίου 2016.
Τα κριτήρια επιλογής θα είναι: α. η συμμετοχή στο πρόγραμμα Αειφόρο Ελληνικό Σχολείο ή στα τοπικά δίκτυα Αειφόρων Σχολείων β. η σειρά προτεραιότητας από την υποβολή της αίτησης.
Πληροφορίες στο έγγραφο Θερινό Πανεπιστήμιο στις Σπέτσες