Η Δ/νση Δ/θμιας Εκπαίδευσης Ανατ. Αττικής, μέσω του Συμβουλευτικού της Σταθμού Νέων, συνδιοργανώνει με το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος και τη Γαλλική Πρεσβεία τη δεύτερη διημερίδα με θέμα τη

«Διαχείριση της διαφορετικότητας στο σχολείο»

Η διημερίδα αποτελείται από μια στρογγυλή τράπεζα που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 15 Νοεμβρίου 2013 και ώρα 19.30 – 21.30 στο Αμφιθέατρο Θεόδωρος Αγγελόπουλος του Γαλλικού Ινστιτούτου (Σίνα 31) και από δύο εξειδικευμένα εργαστήρια επιμόρφωσης εκπαιδευτικών που θα γίνουν το Σάββατο 16 Νοεμβρίου, 9.30 – 12.30 στον ίδιο χώρο.

Η στρογγυλή τράπεζα θα εστιάσει στη διαχείριση προβλημάτων σχολικής τάξης, στους παράγοντες πρόωρης σχολικής εγκατάλειψης, στην ιδιαιτερότητα των χαρισματικών παιδιών, στις προσδοκίες των γονιών καθώς και στο καίριο ζήτημα της αξιολόγησης των καθηγητών. Το περιεχόμενό της απευθύνεται κυρίως σε δασκάλους και καθηγητές όλων των ειδικοτήτων, ενώ η εκδήλωση θα είναι ανοιχτή στο ευρύ κοινό, με ταυτόχρονη μετάφραση.

Τα εργαστήρια που σχετίζονται με προβλήματα διαχείρισης στους παραπάνω τομείς, αποτελούν μέρος της «πρακτικής εφαρμογής» των εισηγήσεων της ημερίδας.

Το εργαστήρι είναι ανοιχτό στους καθηγητές Β/θμιας όλων των ειδικοτήτων κατόπιν αίτησης.
Η επιμόρφωση θα προσφερθεί δωρεάν και θα δωθεί βεβαίωση συμμετοχής.
 Oι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στο 210 33 98 671 ή στο sce@ifa.gr.

Λόγω του περιορισμένου αριθμού συμμετεχόντων (25 άτομα), θα τηρηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας.

Έγγραφο της Δ/νσης Δ/θμιας Εκπαίδευσης Ανατ. Αττικής