ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ

Η υπεύθυνη της Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης της Δ.Δ.Ε. Β΄ Αθήνας 

Πετρίδου Βαρβάρα σας καλωσορίζει στο ιστολόγιο της Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Β΄ Αθήνας σε μια προσπάθεια καλύτερης ενημέρωσης σας.

Επικοινωνία στην ηλεκτρονική διεύθυνση : grpere@dide-v-ath.att.sch.gr

Τηλέφωνο : 210 6399597    –    FAX      : 210 6000870

 

Τεχνική υποστήριξη ιστολογίου Κων/νος Μαραγκάκης.

Πίνακας Συμμετεχόντων εκπαιδευτικών Δ.Δ.Ε. Β΄Αθήνας στο Διήμερο Επιμορφωτικό Σεμινάριο «Η βιώσιμη πόλη στην εκπαιδευτική πράξη» στις 2 – 3 Μαρτίου 2018

Πίνακας Συμμετεχόντων εκπαιδευτικών Δ.Δ.Ε. Β΄Αθήνας στο Διήμερο Επιμορφωτικό  Σεμινάριο που διοργανώνεται από το ΚΠΕ Ελευθερίου Κορδελιού και Βερτίσκου και το ΚΠΕ Δραπετσώνας, στο πλαίσιο της πράξης «Κέντρα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (ΚΠΕ) – Περιβαλλοντική Εκπαίδευση» του επιχειρησιακού προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση 2014-2020» και σε συνεργασία με τους/τις Υπεύθυνους/ες Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης των Δ/νσεων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Α΄ Αθήνας, Β΄ Αθήνας και Δυτικής Αττικής και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Β΄ Αθήνας και Δ΄ Αθήνας.

«Η βιώσιμη πόλη στην εκπαιδευτική πράξη»

Το σεμινάριο θα υλοποιηθεί την Παρασκευή 2 Μαρτίου 16.15-20.30 στο 70ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών (Καλλισπέρη 1, Μετρό Ακρόπολη) και το Σάββατο 3 Μαρτίου 9.30-18.00 στο ΚΠΕ Δραπετσώνας (Αλ. Παναγούλη & Μονεμβασιάς 1, Δραπετσώνα).

Α/Α Επώνυμο Όνομα Σχολική Μονάδα ή Υπηρεσία
1 Απέργη Βασιλική 1o Γυμνάσιο Ν. Ψυχικού
2 Ζαφειροπούλου Μαρία 6ο Γυμνάσιο Χαλανδρίου
3 Θεοδωρακοπούλου Παρασκευή 6ο Γυμνάσιο Ν.Ηρακλείου Αττικής
4 Κυριακάκη Θεοδώρα 1ο ΓΕΛ Πεύκης
5 Πλέσσα Παναγιώτα 1ο ΓΕΛ Νέου Ψυχικού
6 Ταγκαλάκη Αικατερίνη ΕΠΑΛ Αναβρύτων
7 Τεκάτογλου   1ο Γυμνάσιο Μεταμόρφωσης
8 Τρίγκατζη Αννα 1o ΓΕΛ Μεταμόρφωσης

Η Δ.Δ.Ε. Β΄Αθήνας συνεργάζεται με το ΚΠΕ Ελευσίνας και τις Δ/νσεις Εκπαίδευσης Δ.Π.Ε. B΄ Αθήνας, Aνατολικής Αττικής και Δ.Δ.Ε. Α΄, Β΄ & Δ΄ Αθήνας και Ανατολικής Αττικής για τη διοργάνωση Σεμιναρίου, με τίτλο : «Συνδέοντας την εκπαίδευση για το περιβάλλον και την αειφορία με το STEM (Science, Technology, Engineering and Mathematics)», Σάββατο 17 Μαρτίου 2018

Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας  Εκπαίδευσης Β΄ Aθήνας δια της Υπευθύνου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, στο πλαίσιο της υποστήριξης των καθηγητών που αναλαμβάνουν προγράμματα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και της ενδυνάμωσης στο έργο τους, συνεργάζεται με το ΚΠΕ Ελευσίνας και τις Δ/νσεις Εκπαίδευσης Δ.Π.Ε. B΄ Αθήνας, Aνατολικής Αττικής και Δ.Δ.Ε. Α΄, Β΄ & Δ΄ Αθήνας και Ανατολικής Αττικής για τη διοργάνωση Σεμιναρίου,  με τίτλο :

«Συνδέοντας την εκπαίδευση για το περιβάλλον και την αειφορία με το STEM (Science, Technology, Engineering and Mathematics)»

Oι εκπαιδευτικοί στόχοι του σεμιναρίου  είναι  η απόκτηση γνώσης για το περιεχόμενο, τα  χαρακτηριστικά και τις εφαρμογές του STEM, η σύνδεση της περιβαλλοντικής εκπαίδευσης με το STEM και η παιδαγωγική αξιοποίηση των παραπάνω σε εκπαιδευτικά προγράμματα για το περιβάλλον και την αειφορία.

Το σεμινάριο θα διεξαχθεί στους χώρους του 1ου Γυμνασίου Αμαρουσίου (πλησίον σταθμού ΗΣΑΠ Αμαρουσίου) στις 17 Μαρτίου 2018 και απευθύνεται σε 10 εκπαιδευτικούς από κάθε Διεύθυνση.

Τρόπος εκδήλωσης ενδιαφέροντος συμμετοχής: οι εκπαιδευτικοί μπορούν να εκδηλώσουν την πρόθεση παρακολούθησης του Σεμιναρίου, συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική Φόρμα συμμετοχής

Καταληκτική ημερομηνία υποβολής αιτήσεων : 19-02-2018

Έγγραφο του ΚΠΕ Ελευσίνας

Η Δ.Δ.Ε. Β΄Αθήνας συνεργάζεται με το Τμήμα Γεωλογίας & Γεωπεριβάλλοντος και το Π.Μ.Σ. «Στρατηγικές Διαχείρισης Περιβάλλοντος, Καταστροφών και Κρίσεων» του Ε.Κ.Π.Α. και τις Διευθύνσεις Β΄/θμιας Εκπ/σης Α΄και Γ΄ Αθήνας για τη διοργάνωση Σεμιναρίου, με τίτλο : «Αντιμετωπίζοντας τις φυσικές και τεχνολογικές καταστροφές και στο χώρο του σχολείου», 09 & 10 Μαρτίου 2018

Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας  Εκπαίδευσης Β΄ Αθήνας δια της Υπευθύνου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, στο πλαίσιο της υποστήριξης των καθηγητών που αναλαμβάνουν προγράμματα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και της ενδυνάμωσης στο έργο τους, συνεργάζεται με το Τμήμα Γεωλογίας & Γεωπεριβάλλοντος και το Π.Μ.Σ. «Στρατηγικές Διαχείρισης Περιβάλλοντος, Καταστροφών και Κρίσεων» του Ε.Κ.Π.Α. και  τις Διευθύνσεις  Β΄/θμιας Εκπ/σης  Α΄και Γ΄ Αθήνας για τη διοργάνωση Επιμορφωτικού Σειναρίου  με τίτλο :

» Αντιμετωπίζοντας τις φυσικές και τεχνολογικές καταστροφές και στο χώρο του σχολείου «

Το Σεμινάριο απευθύνεται σε 60 εκπαιδευτικούς που υπηρετούν στις προαναφερθείσες Διευθύνσεις και θα διεξαχθεί την Παρασκευή 9 Μαρτίου στο Αμφιθέατρο «Ιωάννης Δρακόπουλος» στο Τμήμα Γεωλογίας και Γεωπεριβάλλοντος στην Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου και το Σάββατο 10 Μαρτίου στο 1ο Γυμνάσιο Αμαρουσίου, Λεωφ. Κηφισίας 213, Μαρούσι, (δείτε το χάρτη : https://tinyurl.com/y8j5whmx)

Τρόπος εκδήλωσης ενδιαφέροντος συμμετοχής: οι εκπαιδευτικοί μπορούν να εκδηλώσουν την πρόθεση παρακολούθησης του Σεμιναρίου, συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική Φόρμα συμμετοχής

Καταληκτική ημερομηνία υποβολής αιτήσεων : 28-02-2018

Έγγραφο της Π.Ε. Δ.Δ.Ε. Β΄ Αθήνας

 

 

Περιβαλλοντική – Κλιματική Μετανάστευση Εκπαιδευτικές δραστηριότητες

Το παιδαγωγικό υλικό Περιβαλλοντική – Κλιματική Μετανάστευση δημιουργήθηκε από Υπεύθυνους Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, στελέχη Κέντρων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και εκπαιδευτές Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων του Νομού Αττικής, οι οποίοι συμμετείχαν στο Επιμορφωτικό Πρόγραμμα Μικτής Μάθησης (Blended Course) του Ευρωπαϊκού έργου «S.A.M.E. WORLD – Αειφορία | Ευαισθητοποίηση | Κινητοποίηση | Περιβάλλον» στην Παγκόσμια Εκπαίδευση. Το έργο S.A.M.E. WORLD συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση στο πλαίσιο του Προγράμματος EuropeAid και συντονίζεται από τον φορέα CIES Onlus (ΙΤ). Εθνικός συντονιστής του έργου για την Ελλάδα είναι το ΙΤΥΕ «ΔΙΟΦΑΝΤΟΣ», με την υποστήριξη του Υπουργείου Παιδείας.

Δ.Δ.Ε. Β΄ Αθήνας – Εκδήλωση ενδιαφέροντος για Παρουσιάσεις Προγραμμάτων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης

Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας  Εκπαίδευσης Β΄ Αθήνας δια των Υπευθύνων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, Αγωγής Υγείας, Αγωγής Σταδιοδρομίας & Πολιτιστικών Θεμάτων, προτίθεται να συνδιοργανώσει με το Δήμο της Νέας Ιωνίας, σε χώρους του Δήμου, πενθήμερο παρουσιάσεων Προγραμμάτων Σχολικών Δραστηριοτήτων, κατά τα μέσα του Μαϊου 2018, για τα σχολεία της Διεύθυνσης που εκπονούν προγράμματα κατά την τρέχουσα σχολική χρονιά .

Η παρουσίαση των προγραμμάτων δύναται να γίνει με : αφίσες, θεατρικά δρώμενα, μουσικοχορευτικά δρώμενα, παιχνίδια ρόλων, ζωγραφική, φωτογραφία, ταινίες μικρού μήκους, κατασκευές και άλλα.

Για τον καλύτερο προγραμματισμό της εκδήλωσης παρακαλούμε τα σχολεία που επιθυμούν να συμμετάσχουν και υλοποιούν Πρόγραμμα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, να συμπληρώσουν την ηλεκτρονική φόρμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος.

Η διάρκεια της κάθε παρουσίασης θα είναι περίπου 10-15΄και θα εξαρτηθεί από τον αριθμό των σχολείων. Επιπλέον χρόνος θα δοθεί – εφόσον υπάρχει δυνατότητα – μόνον σε περιπτώσεις παρουσίασης θεατρικών ή δρώμενων από τους μαθητές επί σκηνής και όχι σε παρουσιάσεις μέσω ppt ή video. Απαραίτητη προϋπόθεση συμμετοχής : η έγκαιρη αποστολή του υλικού παρουσίασης σε χρονικό διάστημα τουλάχιστον 2 εβδομάδων προ της παρουσίασης.

Καταληκτική ημερομηνία των αιτήσεων : 15-02-2018

Έγγραφο της Π.Ε. Δ.Δ.Ε. Β΄ Αθήνας 

Πίνακας Συμμετεχόντων εκπαιδευτικών Δ.Δ.Ε. Β΄Αθήνας στο Διήμερο Επιμορφωτικό Σεμινάριο σε συνεργασία με το ΚΠΕ Λαυρίου με τίτλο : «Περιβάλλον και Ηθική: διερευνώντας αξίες, υιοθετώντας νέες οπτικές» 23 & 24 Φεβρουαρίου 2018

Πίνακας Συμμετεχόντων εκπαιδευτικών Δ.Δ.Ε. Β΄Αθήνας στο Διήμερο Επιμορφωτικό  Σεμινάριο σε συνεργασία με το ΚΠΕ Λαυρίου και τις Διευθύνσεις Α΄/θμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Αττικής, Α’, Β’ & Γ’ Αθήνας και τις Διευθύνσεις Β΄/θμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Αττικής, Β’ & Γ’ Αθήνας & Δυτικής Αττικής καθώς και με  τη Διεύθυνση Β΄/θμιας Εκπαίδευσης Νομού Κυκλάδων με τίτλο : «Περιβάλλον και Ηθική: διερευνώντας αξίες, υιοθετώντας νέες οπτικές» 23 & 24 Φεβρουαρίου 2018.

Το σεμινάριο θα διεξαχθεί στους χώρους των σχολείων : Ειδικό Γυμνάσιο-ΓΕ.Λ. Κωφών &Βαρηκόων Αγίας Παρασκευής και Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο – Λύκειο Αγίας Παρασκευής και για Κωφούς – Βαρήκοους Μαθητές (Πίνδου 27, Αγία Παρασκευή Αττικής – δίπλα στη στάση του μετρό ‘Δουκίσσης Πλακεντίας’).

MEdIES – Ανακοινώσεις σχετικά με : το Συμπόσιο Νέων για την Πολιτιστική Κληρονομιά, την Ετήσια ‘Μαθητική Εβδομάδα Δράσης’ της Action Aid, τα Εκπαιδευτικά Προγράμματα MONUMENTA, το 2ο Φεστιβάλ Εκπαιδευτικών Ταινιών Μικρού Μήκους

1) Συμπόσιο Νέων για την Πολιτιστική Κληρονομιά στην Αρχαία Ολυμπία, 19-23 Απριλίου 2018.
Πληροφορίες : Συμπόσιο και Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης

2) Ετήσια ‘Μαθητική Εβδομάδα Δράσης’ της Action Aid, που φέτος έχει τίτλο ‘Πλανήτης 2030’: Η δράση απευθύνεται σε σχολεία όλων των βαθμίδων αλλά και σε ομάδες μη-τυπικής εκπαίδευσης, ή πολίτες που θέλουν να ενημερωθούν για τους 17 Στόχους της Βιώσιμης Ανάπτυξης (SDGs), να ευαισθητοποιηθούν και να αναλάβουν δράση με κοινωνικό αντίκτυπο.
Πληροφορίες :
Μαθητική Eβδομάδα Δράσης

3) Η MONUMENTA οργανώνει Εκπαιδευτικά Προγράμματα με θέμα τα μνημεία σε κίνδυνο.
Πληροφορίες : monumenta.org

4) Το 2ο Φεστιβάλ Εκπαιδευτικών Ταινιών Μικρού Μήκους SYNTHESIS, 21-23 Φεβρουαρίου, Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο, Γραβιάς 4-6 (πλατεία Κάνιγγος), Αθήνα.
Το MEdIES συμμετέχει στο Διαγωνιστικό Μέρος με την ταινία: Πρόγραμμα Συλλογής Όμβριων Υδάτων «Το Δώρο της Βροχής» σε κωφούς και βαρήκοους μαθητές.
Πληροφορίες : synthesisfest

Παράταση υποβολής αιτήσεων για το σεμινάριο του ΕΘΔ βιώσιμη πόλη μέχρι 8 Φεβρουαρίου 2018

Η Παράταση υποβολής αιτήσεων αφορά το διήμερο επιμορφωτικό σεμινάριο με τίτλο «Η βιώσιμη πόλη στην εκπαιδευτική πράξη» στις 2 – 3 Μαρτίου 2018.    

Παρακαλούνται οι εκπαιδευτικοί, τα μέλη των ΚΠΕ και οι Υπεύθ. ΠΕ/ΣΔ που επιθυμούν να συμμετάσχουν να συμπληρώσουν την ηλεκτρονική αίτηση https://tinyurl.com/viosimiAthina μέχρι και την Πέμπτη 8 Φεβρουαρίου 2018.

Το ΚΠΕ Λαυρίου – Πρόσκληση στην Ημέρα Προσανατολισμού, 14 Μαρτίου 2018

Το ΚΠΕ Λαυρίου προτίθεται να οργανώσει Ημέρα Προσανατολισμού στις 14 Μαρτίου 2018 με σκοπό την γνωριμία των μαθητών με το αγώνισμα αυτό και σε συνέχεια της επιμορφωτικής ημερίδας που είχε οργανώσει το ΚΠΕ στις 11 Νοεμβρίου 2017 που απευθυνόταν σε εκπαιδευτικούς Α/βάθμιας και β/βάθμιας εκπαίδευσης με τίτλο ‘Προσανατολίζομαι στο ΧΑΟΣ’. Η εκδήλωση συνδιοργανώνεται με τον ‘Πανελλήνιο Επιστημονικό και Αθλητικό Σύλλογο Εκπαιδευτικών για την Ανάπτυξη του Αγωνίσματος του Προσανατολισμού –  Orienteering’. Στην μαθητική αυτή ημερίδα μπορούν να συμμετέχουν μαθητές Β/θμιας Εκπ/σης από την Αττική, την Κορινθία, την Αργολίδα, την Βοιωτία και την Εύβοια, καθώς και μαθητές Ε΄ και Στ΄ δημοτικού από την Αν. Αττική.

Το orienteering είναι ένα νέο στην Ελλάδα άθλημα, στο οποίο οι αθλητές καλούνται να εντοπίσουν συγκεκριμένα σημεία σε όμορφες γεωγραφικές περιοχές μέσω ενός ειδικά σχεδιασμένου χάρτη. Μπορεί να περιγραφεί σαν άθλημα με δύο όψεις, την σωματική και την καθαρά πνευματική-ψυχολογική.

Στην μαθητική ημερίδα στις 14/3/2018 που θα διεξαχθεί στην πόλη του Λαυρίουθα υπάρχουν πολλές διαφορετικές διαδρομές, ανάλογα με την ηλικία, το φύλο και την εμπειρία των μαθητών, οι οποίες προσφέρονται για να γνωρίσουν οι μαθητές την βιομηχανική κληρονομιά της πόλης (orienteering σε αστικό περιβάλλον).

Όποιο σχολείο ενδιαφέρεται μπορεί να επικοινωνήσει είτε με το ΚΠΕ Λαυρίου (kpelav@yahoo.gr) είτε με τον κ. Δημήτρη Καραδημητρίου (πρόεδρο του ΠΕΑΣΕΑΑΠ – psekp.o@gmail.com – σχολείο: 22920 69225, κινητό: 6974778828) μέχρι την Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου, στέλνοντας e-mail και δηλώνοντας πόσα άτομα υπολογίζει να έρθουν καθώς και τηλέφωνο επικοινωνίας.

Έγγραφο του ΚΠΕ Λαυρίου

ΚΠΕ Ομηρούπολης Χίου – Πρόσκληση σε σεμινάριο Εθνικού Θεματικού Δικτύου Π.Ε. « Οταν η Φύση Δημιουργεί … Πολιτισμό» 30 Μαρτίου έως 1 Απριλίου 2018

Το ΚΠΕ Ομηρούπολης Χίου, στα πλαίσια των υποχρεώσεών του, που απορρέουν από το ΤΔΥ του, (Υποέργο 2, Άξονας Προτεραιότητας 6) και στα πλαίσια της εκπαίδευσης  για το περιβάλλον και την Αειφόρο Ανάπτυξη,  διοργανώνει τριήμερο επιμορφωτικό σεμινάριο  του  ΕΘΝΙΚΟΥ ΘΕΜΑΤΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ Π.Ε. «ΟΤΑΝ Η ΦΥΣΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ … ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ»  με θέμα

«H Παραδοσιακή κοινωνία και ο πολιτισμός της, ως μοντέλο αειφορίας στη σύγχρονη εποχή».

Το σεμινάριο απευθύνεται στα μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής και στα μέλη της Παιδαγωγικής Ομάδας του Δικτύου, στα μέλη των Π.Ο. των συνεργαζόμενων Κ.Π.Ε. (Συμμετοχή μέχρι 2 άτομα από κάθε Κ.Π.Ε. και μέχρι 4 Κ.Π.Ε. και στα Κ.Π.Ε. των οποίων οι εκπρόσωποι συμμετέχουν ως μέλη στη Συντονιστική Επιτροπή του δικτύου), στους Υπεύθυνους Σχολικών Δραστηριοτήτων – Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (Σ.Δ.-Π.Ε,) των  Διευθύνσεων Α/θμιας και  Β/θμιας Εκπ/σης της επικράτειας που συνεργάζονται με το Δίκτυο (μέχρι 4). και στους εκπαιδευτικούς των σχολικών περιβαλλοντικών ομάδων που έχουν ενταχθεί στο Δίκτυο για το Σχολ. Έτος 2017 – 18  (μέχρι 2 εκπαιδευτικοί από κάθε σχολική ομάδα που είναι ενταγμένη στο δίκτυο, εντός Νήσου Χίου και 1 εκπαιδευτικός (ή 1 αναπληρωματικός)  από κάθε σχολική ομάδα, που είναι ενταγμένη στο δίκτυο, από την υπόλοιπη Ελλάδα. Όλοι οι παραπάνω θα συμμετάσχουν εφόσον έχουν εισήγηση ή παρουσίαση του Περιβαλλοντικού Προγράμματός τους της παρούσας σχολικής χρονιάς.

Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 30, το Σάββατο 31 Μαρτίου και την Κυριακή 01 Απριλίου 2018, στις εγκαταστάσεις του  Κ.Π.Ε Ομηρούπολης στο Βροντάδο της Χίου, στο Μουσείο Μαστίχας Χίου και στο Ξενοδοχείο CHANDRIS Χίου.

Οι ενδιαφερόμενοι εκπαιδευτικοί θα πρέπει να στείλουν την παρακάτω αίτηση (Υπόδειγμα 3) συμμετοχής το αργότερο μέχρι τις 8  ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ  2018 στην Υπεύθυνη Π.Ε.

Top
...
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων