ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΧΑΝΙΩΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟ είπε πριν από 10 μήνες :

δώ μπορούμε να συζητούμε για την 4η δράση που αφορά στην δημιουργία Ηλεκτρονικού Δικτύου εξ αποστάσεως

ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΝΕΑΠΟΛΕΩΣ είπε πριν από 6 μήνες, 3 εβδομάδες :

«Νοιάζομαι και Δρω»
Η κ. Εύα Σιργκάνη, εκπρόσωπος του εθελοντικού οργανισμού, μη κυβερνητικού χαρακτήρα, «Το Χαμόγελο του Παιδιού», επισκέφτηκε το χώρο του σχολείου μας στις αρχές Μαρτίου, προκειμένου να ενημερώσει τους μαθητές/τριες σχετικά με τις υπηρεσίες, τις δομές και τις δράσεις του οργανισμού, καθώς και για τη σημαντική συμβολή του έργου των εθελοντών.

Στις 7/3/2017 πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στο χώρο του σχολείου μας από την παιδαγωγό και πρέσβειρα των Γιατρών του Κόσμου κ. Ματούλα Σαμαρά για ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των μαθητών/τριων για το έργο, τις δομές, και τις δράσεις των Γιατρών του Κόσμου, που αποτελεί ιατρική, ανθρωπιστική Μη Κυβερνητική Οργάνωση και μέλος του Διεθνούς Δικτύου των Γιατρών του Κόσμου. Μετά το ενημερωτικό μέρος της παρουσίασης ακολούθησαν βιωματικά παιχνίδια για την καλύτερη κατανόηση της αποστολής των Γιατρών του Κόσμου και την εμπέδωση των αξιών της προσφοράς, της αλληλεγγύης και της αγάπης που πρεσβεύουν.

Οι εθελοντές του Γενικού Εκκλησιαστικού Λυκείου – Γυμνασίου Νεαπόλεως, μετά από την εκπαιδευτική επίσκεψη που είχε πραγματοποιηθεί στις δομές κοινωνικής αλληλεγγύης της Ιεράς Μητρόπολης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως αποφάσισαν να αναλάβουν εθελοντική δράση! Για το λόγο αυτό έχει προγραμματιστεί μια σειρά επισκέψεων από 3-3-2017 έως τα τέλη Μαΐου με μικρές ομάδες των εθελοντών του σχολείου μας, οι οποίοι επισκέπτονται σε εβδομαδιαία βάση και συμμετέχουν ενεργά στις εθελοντικές εργασίες των δομών κοινωνικής αλληλεγγύης της Ι. Μ. Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως και συγκεκριμένα στο ενοριακό συσσίτιο του Ι.Ν. Αγ. Νικολάου Ξηροκρήνης «Ο ΕΠΙΟΥΣΙΟΣ» και στην τράπεζα ρουχισμού «Ο ΧΙΤΩΝ.