Η Green Τeens έστειλε “εκπροσώπους” στο Σεμινάριο περιβαλλοντικής εκπαίδευσης στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Μουζακίου στην Καρδίτσα , στις 11-13 Δεκεμβρίου 2009.

mouzaki-11-13-dec-2009_12.jpg

Οι καθηγητές που παραβρέθηκαν για το σεμινάριο (κ.Γενιτζές και κ.Γιαγκούλης) παρακολούθησαν με εξαιρετικό ενδιαφέρον το τριήμερο σεμινάριο σε ένα Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης που είναι άρτιο οργανωμένο και με υψηλό πνεύμα συνεργασίας. Στο κέντρο υπεύθυνος είναι ο κ.Παπαχρήστος Γιώργος ο οποίος με την ομάδα του, δίνει ένα εξαιρετικό πνεύμα περιβαλλοντικής συνείδησης, εξαιρετικό πνεύμα φιλοξενίας και απίστευτη διάθεση για οργάνωση και διάδοση του Δικτύου Περιβαλλοντικής για την ενέργεια στο περιβάλλον του Παιδιού.

Οι καθηγητές αφού ευχαρίστησαν για την φιλοξενία το κέντρο και παρακολούθησαν ανελλιπώς το πρόγραμμα με πολύ ενδιαφέρουσες παρουσιάσεις, είδαν απο κοντά ένα φωτοβολταϊκό κέντρο στον δήμο Κήπου στην Καρδίτσα όπου ο Δήμαρχος ο ίδιος παρουσίασε αυτή τη σημαντική επένδυση για τον δήμο. Κατόπιν, σπουδαία ήταν η επίσκεψη στο φράγμα του Ταυρωπού στην τεχνητή λίμνη Πλαστήρα καθώς και στο εργοστάσιο παραγωγής ρεύματος της ΔΕΗ. Οι καθηγητές έδειξαν τις εργασίες που έκαναν μαθητές της Greenteens τα τελευταία τρία χρόνια, μεταξύ αυτών, τις δύο ταινίες και το blog μας.

mouzaki-11-13-dec-2009_11.jpg

Εκεί έγινε και η επίσημη πρόταση συνεργασίας με την Greenteens σε σχολεία του Δικτύου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και ανοιχτή πρόσκληση για να φτιάξουμε ένα ηλεκτρονικό έντυπο, με τοπικές και άλλες ειδήσεις για το περιβάλλον για ολόκληρη την Ελλάδα.

Ελπίζουμε για την συνεργασία σας με ζωηρό ενδιαφέρον, καθώς εμείς, οι μαθητές της Greenteens, το πήραμε απόφαση να κάνουμε κάτι “δημοσιογραφικό” για το περιβάλλον, εσείς;

mouzaki-11-13-dec-2009.jpg

mouzaki-11-13-dec-2009-4.jpg

 

mouzaki-11-13-dec-2009-5.jpg

img_0476.JPG