Διαμελισμένοι χοίροι γίνονται υγρό για πότισμα. Τα απόβλητα σχηματίζουν βουνά λάσπης. Οι αγωγοί μεταφέρουν τα ανεπεξέργαστα απόβλητα σε δεκάδες λάκκους που έχουν μετατραπεί σε μαύρες λίμνες, στις οποίες δεν μπορείς να πλησιάσεις από τη δυσοσμία.. Και σε εκατό μέτρα παραπέρα, ποτιστικά «κανόνια» ποτίζουν με τα απόβλητα τα διπλανά χωράφια! Οι βιολογικοί καθαρισμοί είναι εγκατεστημένοι, δεν τους χρησιμοποιούν οι ιδιοκτήτες των ανεξέλεχτων μονάδων, διότι συνεπάγεται μείωση της παραγωγής συνεπώς μείωση του κέρδους τους. Η ρύπανση, καταγγέλλουν στο Newstime περιβαλλοντικές οργανώσεις της περιοχής, έχει διεισδύσει στον υδροφόρο ορίζοντα.
Το θέμα δεν είναι καινούριο. Έχει έρθει στη Βουλή με επερωτήσεις από πέρσι αλλά παρά τις παρεμβάσεις η κατάσταση συνεχίζει να είναι απελπιστική για τους κατοίκους της περιοχής.
“Οι ¨Ενεργοί Πολίτες Εύβοιας σημειώνουν ότι “το θέμα της μόλυνσης της περιοχής «Πισσώνα» από τις δραστηριότητες των κτηνοτροφικών επιχειρήσεων και των σφαγείων δεν κλείνει, ούτε εξαντλείται με κάποια πρόστιμα που επιβλήθηκαν στις επιχειρήσεις από την υπηρεσία περιβάλλοντος και το ΥΠΕΧΩΔΕ. Αντίθετα το θέμα παίρνει νέες διαστάσεις μετά την διάγνωση για μόλυνση του νερού του Δήμου Αρτάκης. Οι επιπτώσεις στον υδροφόρο ορίζοντα της ευρύτερης περιοχής, στους ποταμούς Λήλαντα και Μεσσάπιο και κατ’επέκταση στον Ευβοϊκό Κόλπο, πρέπει να προβληματίσει σοβαρά, την τοπική και Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση αλλά και τα αρμόδια υπουργεία. Χρειάζονται αποφασιστικά μέτρα για την εφαρμογή της περιβαλλοντικής νομοθεσίας και δεν αρκούν κάποια αμφιλεγόμενα πρόστιμα. Χρειάζεται να ενισχυθεί η υπηρεσία περιβάλλοντος της Νομαρχίας Ευβοίας και να στελεχωθεί με εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό και κυρίως χρειάζεται πολιτική βούληση για να μπει επιτέλους ένα τέλος σ’αυτό το περιβαλλοντικό έγκλημα διαρκείας..

για περισσότερες πληροφορίες δείτε το βίντεο στο:perivallonsos.blogspot.com/

 Πηγή:http://perivallonsos.blogspot.com/