ΑΓΩΓΗ ΥΓΕΙΑΣ Δ.Δ.Ε. ΦΛΩΡΙΝΑΣ

ΑΓΩΓΗ ΥΓΕΙΑΣ Δ.Δ.ΕΚΠ/ΣΗΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εκδηλώσεις Καινοτόμων Δράσεων και Εκπαιδευτικών Δραστηριοτήτων (Αγωγής Υγείας – Αγωγής Σταδιοδρομίας – Περιβαλλοντικής Αγωγής – Πολιτιστικών Θεμάτων) 2010 – 2011

Την Δευτέρα 09-05-2011 και ώρα 10:00 π.μ. θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση παρουσίασης των Προγραμμάτων Σχολικών Δραστηριοτήτων Αγωγής Υγείας, Αγωγής Σταδιοδρομίας, Περιβαλλοντικής Αγωγής και Πολιτιστικών Θεμάτων, στην αίθουσα θεάτρου και την πινακοθήκη Φλωρινιωτών Ζωγράφων του Φ.Σ.Φ. «Ο Αριστοτέλης». Την εκδήλωση θα πλαισιώσουν χορευτικές ομάδες σχολείων και μουσικό σχήμα μαθητών.
Το απόγευμα στις 07.00 – μ.μ. θα παρουσιαστούν θεατρικά έργα σύγχρονου και αρχαίου θεάτρου από σχολικές ομάδες.
Καλούνται οι υπεύθυνοι συντονιστές των προγραμμάτων με τις ομάδες τους, οι οποίοι επιθυμούν να εκθέσουν – παρουσιάσουν αντιπροσωπευτικό υλικό της δουλειάς τους να επικοινωνήσουν με τους αντίστοιχους υπευθύνους των σχολικών δραστηριοτήτων.
Οι εκδηλώσεις είναι ανοικτές σε όλες στις σχολικές μονάδες και το κοινό.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ

1ο ΜΕΡΟΣ

10.00 – 10.30. Παραδοσιακοί χοροί
από την Πολιτιστική Ομάδα του 2ου Γυμνασίου Φλώρινας.
Υπεύθυνος συντονιστής: Τσομπανόπουλος Πέτρος

10.40 – 11.10. Ταξίδι στα μουσικά δρώμενα του Φιλώτα
από την Πολιτιστική Ομάδα του Γυμνασίου Φιλώτα
Υπεύθυνη συντονίστρια: Μαλτή Ευδοκία – Ευθαλία

11.20 – 11.40 Χορογραφίες πάνω στο έντεχνο ελληνικό τραγούδι
από την Πολιτιστική Ομάδα του 1ου Γυμνασίου Φλώρινας
Υπεύθυνη συντονίστρια: Κοσκοσά Παρασκευή

12.00 – 12.45 Μουσικό Μαθητικό Σχήμα
1ου Γενικού Λυκείου Φλώρινας
Υπεύθυνος συντονιστής: Μπουντουλούλης Ευάγγελος

2ο ΜΕΡΟΣ

18.30 – 19.45 «Αντιγόνη», Σοφοκλή
Παράσταση Αρχαίου θεάτρου από την Πολιτιστική Ομάδα του 1ου Γενικού Λυκείου Φλώρινας
Υπεύθυνη συντονίστρια: Κωτσαλίδου Θεοδώρα

20.00 – 21.00 «Οδύσσεια από την ανάποδη»
από την Πολιτιστική Ομάδα του 1ου Γενικού Λυκείου Φλώρινας
Υπεύθυνη συντονίστρια: Πολατίδου Άννα

* Παράλληλα με τις εκδηλώσεις στην αίθουσα πινακοθήκη Φλωρινιωτών
Ζωγράφων του Φ.Σ.Φ. «Ο Αριστοτέλης» θα λειτουργήσει έκθεση – παρουσίαση των
προγραμμάτων σχολικών δραστηριοτήτων.

Διαβούλευση Υπουργείου Παιδείας

Πανελλήνιος Σύλλογος Εκπαιδευτικών Αγωγής Υγείας

Αγαπητοί συνάδελφοι,

σας ενημερώνουμε οτι στο πλαίσιο της διαβούλευσης του Υπουργείου Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων για το Νέο Σχολείο στην ιστοσελίδα http://www.opengov.gr/ypepth/?p=854, καταθέσαμε την άποψη μας ως Πανελλήνιος Σύλλογος Εκπαιδευτικών Αγωγής Υγείας στο ερώτημα 6 “Ποια είναι η άποψή σας για την σύσταση νέας, ενιαίας δομής καθοδήγησης και υποστήριξης του εκπαιδευτικού έργου στην πρωτοβάθμια και τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση (ενοποίηση υπαρκτών δομών επιμόρφωσης, υποστήριξης, υπεύθυνων και στελεχών καθοδήγησης);”.

Έχετε τη δυνατότητα, μπαίνοντας στα σχόλια, να διαβάσετε το κείμενο και να το υποστηρίξετε με την ψήφο σας, ενισχύοντας έτσι τις θέσεις του Συλλόγου μας.

Για το Δ.Σ του Συλλόγου

Η Πρόεδρος Ο Γεν. Γραμματέας

Σοφία Ευθυμιάδου Δημήτρης Κυριακού

Προκήρυξη πανελλήνιου μαθητικού διαγωνισμού με τίτλο: ΣΧΟΛΙΚΑ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΑ «Τρέφομαι μεσογειακά, ζω καλύτερα»

Το Υπουργείο Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, στο πλαίσιο της Αγωγής Υγείας στα σχολεία και με αφορμή:
1) Την ένταξη της Μεσογειακής Διατροφής, στις 16 Νοεμβρίου του 2010, στον Κατάλογο της Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Ανθρωπότητας της UNESCO.
2) Τις αλλαγές στις διατροφικές συνήθειες που παρατηρούνται τα τελευταία χρόνια στη χώρα μας, με αποτέλεσμα να απομακρυνόμαστε όλο και περισσότερο από τον παραδοσιακό ελληνικό τρόπο διατροφής, ο οποίος συμβάλλει ιδιαίτερα στην διατήρηση και προαγωγή της υγείας με παράλληλη ωφέλεια της εθνικής οικονομίας και διατήρηση της πολιτισμικής μας κληρονομιάς.
3) Τη θέση που καταλαμβάνει η χώρα μας, πανευρωπαϊκά, στην παιδική παχυσαρκία, με τα Ελληνόπουλα να είναι τα πιο υπέρβαρα παιδιά σε σχέση με τα συνομήλικα τους στην Ευρώπη, ενώ ταυτόχρονα να υπάρχει αύξηση των διατροφικών διαταραχών, όπως η νευρογενής ανορεξία και η νευρογενής βουλιμία.
ΠΡΟΚΗΡΥΣΣΕΙ
πανελλήνιο μαθητικό διαγωνισμό για τους μαθητές/τριες της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και τους μαθητές/τριες των ελληνικών σχολείων του εξωτερικού στις ακόλουθες κατηγορίες:

1. Παραδοσιακή συνταγή μαγειρικής, που να συνοδεύεται από στοιχεία σχετιζόμενα με τον τόπο, τη λαϊκή παράδοση και τα τοπικά παραδοσιακά προϊόντα. Οι συνταγές θα περιλαμβάνονται στις κατηγορίες: κυρίως πιάτο, συνοδευτικό, σαλάτα, εορταστικό, νηστίσιμο, πρωινό, γλυκό ή επιδόρπιο. Τα έργα θα επιλεγούν με κριτήρια την σπανιότητα, τη σύνδεση με τα τοπικά προϊόντα, τη λαϊκή παράδοση και τη συμφωνία με τις αρχές της μεσογειακής διατροφής.
2. Δημιουργία πρωτότυπου έργου ζωγραφικής, με θέμα την παραδοσιακή ελληνική μεσογειακή διατροφή, τα τοπικά προϊόντα και τη σύνδεσή τους με την υγεία και τον πολιτισμό.
3. Σχεδιασμός πρωτότυπης αφίσας, με θέμα την προώθηση της μεσογειακής διατροφής και των τοπικών προϊόντων διατροφής, με άξονα τη συμβολή τους στην υγεία και τον πολιτισμό.
4. Δημιουργία ψηφιακού video διάρκειας έως 5 λεπτά, με θέμα την προώθηση της μεσογειακής διατροφής και των τοπικών προϊόντων, με άξονα τη συμβολή της στην υγεία και τον πολιτισμό.
ΣΤΟΧΟΙ της δράσης είναι να ευαισθητοποιήσει και να ενθαρρύνει μαθητές και εκπαιδευτικούς:
– Να ερευνήσουν ελληνικές γεύσεις που προέρχονται από την τοπική παραγωγή και τη διαδικασία που στηρίζει την αειφορία και την ελληνική τοπική αγροτική ανάπτυξη.
– Να ταξιδέψουν στον τόπο και τον χρόνο, με αφετηρία τις λαϊκές συνήθειες και τις εθνικές παραδόσεις.
– Να επικοινωνήσουν μεταξύ τους, με γέφυρα , το φαγητό, το μαγείρεμα και το τραπέζι, ως τόπο συνάντησης και συζήτησης ανθρώπων και γενεών .
– Να βιώσουν την τροφή ως κομβικό σημείο μεταξύ σώματος, υγείας, συναισθήματος και συμπεριφοράς.
– Να δημιουργήσουν και να αναπτύξουν καινοτόμες δεξιότητες, που σχετίζονται με τον πολιτισμικό καθρέφτη της τροφής και της διατροφής.
– Να μεταφέρουν στο ευρύτερο κοινωνικό σύνολο ένα καθαρό μήνυμα για το ελληνικό γαστρονομικό πνεύμα και τη σχέση του με την ιστορία, τη γεωγραφία, την οικογένεια, την τέχνη, τη βιωματική εκπαίδευση, τη θρησκεία, τα ήθη και τα έθιμα ενός τόπου.
– Να προάγουν την διατροφική συμπεριφορά και την υγεία με στόχο την αντιμετώπιση των διατροφικών διαταραχών και της παιδικής παχυσαρκίας.

ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΟΝ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ
1. Δικαίωμα συμμετοχής στον διαγωνισμό έχουν όλοι οι μαθητές/τριες της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και οι μαθητές/τριες των ελληνικών σχολείων του εξωτερικού, με την υποστήριξη των εκπαιδευτικών τους. Οι συμμετοχές μπορούν να είναι ατομικές ή ομαδικές. Η συμμετοχή στον διαγωνισμό είναι προαιρετική. Όλοι οι συμμετέχοντες θα λάβουν πιστοποιητικό συμμετοχής από το ΥΠΔΒΜΘ.
2. Η αξιολόγηση των υποψηφιοτήτων θα γίνει από πενταμελή επιτροπή ειδικών σε θέματα εκπαίδευσης, εικονογράφησης, κινηματογράφου, διατροφής και γεύσης.
3. Η επιτροπή αξιολόγησης θα επιλέξει 20 συνταγές ( 10 από την Πρωτοβάθμια Eκπαίδευση και 10 από την Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση) και 20 ζωγραφιές (10 από την Πρωτοβάθμια Eκπαίδευση και 10 από την Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση). Οι βραβευμένες συνταγές και ζωγραφιές θα αποτελέσουν τον κορμό ενός σχολικού ημερολογίου, που θα τυπωθεί για το έτος 2012, με μια συνταγή για κάθε μήνα και κάποιες επιπλέον συνταγές για ειδικές γιορτές. Το ημερολόγιο θα αφορά την παραδοσιακή ελληνική διατροφή, θα είναι εικονογραφημένο από τα παιδιά και, επιπλέον, θα περιλαμβάνει προτάσεις υγιεινής διατροφής.
4. Οι συμμετοχές για αφίσα και video πρέπει να είναι εξ ολοκλήρου πρωτογενείς δημιουργίες των μαθητών. Θα επιλεγούν 10 αφίσες και 10 video, 5 από την Πρωτοβάθμια και 5 από την Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση αντίστοιχα.
Oι συνταγές θα επιλεγούν με κριτήρια την σπανιότητα, τη σύνδεση με τα τοπικά προϊόντα, τη λαϊκή παράδοση και τη συμφωνία με τις αρχές της μεσογειακής διατροφής.
Κριτήρια αξιολόγησης για την αφίσα και το video αποτελούν: η συνάφεια με το θέμα του διαγωνισμού, το αισθητικό αποτέλεσμα και η εύληπτη προβολή του περιεχομένου.
Ο σχεδιασμός της Αφίσας, ως προς τη μέθοδο, τα υλικά και τα χρώματα που θα χρησιμοποιηθούν, είναι ελεύθερος (π.χ. ηλεκτρονικά, κολάζ, ελεύθερη ή γραμμική σχεδίαση ή και συνδυασμός των παραπάνω). Σε περίπτωση που χρησιμοποιηθούν φωτογραφίες θα πρέπει να είναι ελεύθερες από πνευματικά δικαιώματα (copyright).
Αν χρησιμοποιηθούν φωτογραφίες ή βιντεοσκοπηθούν μαθητές ή γενικά άτομα κάτω των 18 ετών, θα πρέπει να υπάρχει έγγραφη συγκατάθεση του γονέα ή κηδεμόνα τους και να αποφεύγεται η άμεση προβολή των προσώπων.
Οι βραβευμένες συμμετοχές στην κατηγορία αυτή θα αποτελέσουν το εκπαιδευτικό υλικό που θα χρησιμοποιηθεί για προώθηση θεμάτων αγωγής υγείας- μεσογειακής διατροφής στην μαθητική κοινότητα (διαδικτυακά, έντυπα, στην Εκπαιδευτική Τηλεόραση κ.λπ.)
4. Όλες οι υποψηφιότητες, που θα πληρούν τα κριτήρια συμμετοχής, θα αναρτηθούν στο site ΄΄ΣΧΟΛΙΚΑ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΑ΄΄ της ηλεκτρονικής πλατφόρμας www.i-create.gr, διαδικτυακό τόπο της Εκπαιδευτικής Τηλεόρασης.
5. Η απονομή των διακρίσεων θα γίνει σε εκδήλωση-ημερίδα με θέμα τη Μεσογειακή Διατροφή, που θα πραγματοποιηθεί στο τέλος του σχολικού έτους 2010-2011 και θα περιλαμβάνει ομιλίες σχετικές με τη μεσογειακή διατροφή, τη γεύση, τον πολιτισμό, την υγεία, αλλά και μαγειρέματα των συνταγών των παιδιών σε συνεργασία με επιλεγμένους σεφ-γευσιγνώστες.
6. Οι αιτήσεις συμμετοχής των διαγωνιζομένων θα υποβάλλονται αποκλειστικά με τη συμπλήρωση ειδικής ηλεκτρονικής φόρμας συμμετοχής, διαφορετική για την Πρωτοβάθμια και την Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, που θα διατίθεται μέσω της ιστοσελίδας που έχει επιλεγεί για τον σκοπό αυτό.
Οι συμμετοχές θα υποβάλλονται ηλεκτρονικά στο micro-site ΄΄ΣΧΟΛΙΚΑ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΑ΄΄ της ηλεκτρονικής πλατφόρμας της Εκπαιδευτικής Τηλεόρασης www.i-create.gr , με βάση ειδικές τεχνικές προδιαγραφές που βρίσκονται αναρτημένες στο site.
7. Η δήλωση συμμετοχής στον διαγωνισμό συνιστά παραίτηση των διαγωνιζομένων από κάθε δικαίωμα πνευματικής ιδιοκτησίας. Οι συμμετέχοντες παρέχουν στο Υπουργείο Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, με τη δήλωση συμμετοχής στον διαγωνισμό, την αποκλειστική άδεια ραδιοφωνικής, τηλεοπτικής, μέσω Διαδικτύου, ως και πάσης φύσεως και μορφής εκμετάλλευσης της συμμετοχών που θα διακριθούν, για απεριόριστο χρόνο.
9. H προθεσμία για την υποβολή των συμμετοχών είναι: από 5 Απριλίου 2011 ως 5 Μαΐου 2011.
10. Ο διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί χωρίς δαπάνη για το Δημόσιο

Η
Αναπληρωτής Υπουργός
Φ. Γεννηματά

Ιστοσελίδα για τις ανάγκες του πανελλήνιου μαθητικού διαγωνισμού με τίτλο: «ΣΧΟΛΙΚΑ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΑ» στην ηλεκτρονική πλατφόρμα της Εκπαιδευτικής Τηλεόρασης www.i-create.gr .

Συνοπτικό ημερολόγιο – Τελική έκθεση

Προς εκπαιδευτικούς που υλοποιούν προγράμματα σχολικών δραστηριοτήτων.:ΑΓΩΓΗΣ ΥΓΕΙΑΣ

Αγαπητοί συνάδελφοι θα θέλαμε να υπενθυμίσουμε ότι:
Η παιδαγωγική ομάδα τηρεί συνοπτικό ημερολόγιο εξέλιξης του προγράμματος το οποίο τίθεται υπόψη του Δ/ντη του σχολείου και του συλλόγου διδασκόντων.
Ο Δ/ντης του σχολείου μέσω του ημερολογίου ενημερώνεται για την πορεία υλοποίησης του προγράμματος.
Αντίγραφο του ημερολογίου αποστέλλεται ανά τρίμηνο, μετά την έγκριση του προγράμματος, στον υπεύθυνο Αγωγής Υγείας για ενημέρωσή του και ενημέρωση του Δ/ντή Δ/θμιας Εκπ/σης.
Παρακαλούμε να μας αποστείλετε άμεσα το συνοπτικό ημερολόγιο για το πρώτο τρίμηνο και στο τέλος της χρονιάς συνοπτικό ημερολόγιο και τελική έκθεση. Σας επισυνάπτουμε τις φόρμες.

Με εκτίμηση

Ο Υπεύθυνος
Αγωγής Υγείας

Teliki ekthesi
Synoptiko Hmerologio

‘Ερευνα ESPAD 2011

Δώδεκα σχολικές μονάδες της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Φλώρινας συμμετέχουν στην “Πανευρωπαϊκή έρευνα ESPAD στο Σχολικό Πληθισμό για χρήση Αλκοόλ και άλλων Ουσιών”.
Η έρευνα συντονίζεται από το Σουηδικό Συμβούλιο Πληροφόρησης για το Αλκοόλ και τα άλλα Ναρκωτικά (CAN) και υποστηρίζεται από την ομάδα Πομπιντού του Συμβουλίου της Ευρώπης (www.espad.gr). Η έρευνα πραγματοποιείται κάθε τέσσερα χρόνια και μελετά τη χρήση αλκοόλ, καπνού και άλλων νομίμων και παρανόμων ουσιών από τους μαθητές καθώς επίσης και τους ψυχοκοινωνικούς παράγοντες που σχετίζονται με την χρήση ουσιών.
Στην Ελλάδα η έρευνα υλοποιείται από το 1995 από το Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Ψυχικής Υγιεινής (ΕΠΙΨΥ, www.epipsi.gr) σε συνεργασία με τον ΟΚΑΝΑ και τα Κέντρα Πρόληψης.
[ESPAD11 – Egrisi YPEPTH – ESPAD2011]

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την εβδομάδα 7 με 11 Φεβρουαρίου 2011 υλοποιήθηκαν οι δράσεις που είχε προγραμματίσει το γραφείο Αγωγής Υγείας της Δ.Δ.Ε. Φλώρινας με θέμα: «Η Σεξουαλική Αγωγή στην Εκπαίδευση – Προϋποθέσεις και Αναγκαιότητα: εφηβεία, αλλαγές, σχέσεις γονέων-εφήβων». Η κ. Τσεμπέρη Καλλιόπη, σύμβουλος του Ελληνικού Συνδέσμου Οικογενειακού Προγραμματισμού και του Κέντρου Οικογενειακού Προγραμματισμού της Β΄ Πανεπιστημιακής Κλινικής Μαιευτικής & Γυναικολογίας, στις δύο ημερίδες για εκπαιδευτικούς και γονείς αλλά και σε όλους τους μαθητές που την παρακολούθησαν άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις. Συνολικά επισκέφτηκε έντεκα σχολικές μονάδες με παρεμβάσεις και σχεδόν χίλιοι μαθητές άκουσαν με προσοχή τα όσα η εισηγήτρια με πολύ εύστοχο τρόπο και με την πείρα τριάντα και πλέον χρόνων στην συμβουλευτική πέρασε στο ακροατήριο, είτε ήταν ενήλικες είτε μαθητές.
Έχουμε την πεποίθηση ότι ο στόχος των παρεμβάσεων που ήταν κυρίως η ευαισθητοποίηση εκπαιδευτικών, μαθητών και γονέων, πάνω στο τόσο σημαντικό και ευαίσθητο θέμα της Σεξουαλικής Αγωγής και των Διαφυλικών Σχέσεων, καθώς επίσης και η ενίσχυση πρωτοβουλιών στην ανάληψη δράσεων στην Σχολική Κοινότητα με την υλοποίηση προγραμμάτων Αγωγής Υγείας, πέτυχε με το καλλίτερο δυνατό.
Με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς και έχοντας εξασφαλίσει την συμμετοχή της κ. Τσεμπέρη θα γίνουν δράσεις στα Γυμνάσια και Λύκεια της περιοχής Αμυνταίου και σε όσα σχολεία δεν ενημερώθηκαν σε αυτή την παρέμβαση.

Ευχαριστούμε το Κέντρο Πρόληψης Κατά των Ναρκωτικών Φλώρινας και την Ε.Λ.Μ.Ε. Φλώρινας για την οικονομική στήριξη που παρείχαν στο γραφείο Αγωγής Υγείας για την υλοποίηση του προγράμματος και τον Δήμο Φλώρινας για την παραχώρηση της αίθουσας του Πολιτιστικού Κέντρου του Δήμου.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ
ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ Δ/ΝΣΗ Α/ΘΜΙΑΣ ΚΑΙ Β/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΣΗΣ
ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
Δ/ΝΣΗ Δ/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΓΩΓΗΣ ΥΓΕΙΑΣ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Σας προσκαλούμε να τιμήσετε με την παρουσία σας τις  Ημερίδες του Γραφείου Αγωγής Υγείας της Δ.Δ.Ε Φλώρινας με θέμα:

«Η σεξουαλική αγωγή στην εκπαίδευση – Προϋποθέσεις και αναγκαιότητα: εφηβεία, αλλαγές, σχέσεις γονέων-εφήβων»

Την Τρίτη 8 Φεβρουαρίου 2011, 19.00 – 21.00, Αίθουσα Πολλαπλών  Χρήσεων Δήμου Φλώρινας (νέο πάρκο)

για εκπαιδευτικούς.

Την Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου 2011, 19.00 – 21.00, Αίθουσα Πολλαπλών  Χρήσεων Δήμου Φλώρινας (νέο πάρκο)

για γονείς και τοπική κοινωνία.

Εισηγήτρια των ημερίδων η εκπρόσωπος του Ελληνικού Συνδέσμου Οικογενειακού Προγραμματισμού

κ. Καλλιόπη Τσεμπέρη

Οι Ημερίδες πραγματοποιούνται με τη συνδρομή της ΕΛΜΕ Φλώρινας  του Κέντρου Πρόληψης κατά των Ναρκωτικών Φλώρινας  και  Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων των Γυμνασίων και Λυκείων Δήμου Φλώρινας.


2ος Μαθητικός Διαγωνισμός στην Π.Ε. Φλώρινας για Θέματα Ασφάλειας στο Internet – 2011 για Μαθητές Γυμνασίου.

Στα πλαίσια της Παγκόσμιας Ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου (Safer Internet Day), που φέτος γιορτάζεται  τον  Φεβρουάριο 2011, για 8η συνεχή χρονιά στη χώρα μας, το Κέντρο ΠΛΗ.ΝΕ.Τ. Φλώρινας, ο Υπεύθυνος Αγωγής Υγείας της Δ/νσης Β’/θμιας Εκπ/σης Φλώρινας και η Ελληνική Καταναλωτική Οργάνωση (Ε.ΚΑΤ.Ο.) Φλώρινας συμμετέχουν στον εορτασμό της ημέρας αυτής, διοργανώνοντας τον 2ο Μαθητικό Διαγωνισμό στη Φλώρινα για Θέματα Ασφάλειας στο Internet, με το εξής θέμα :

«Ποιους Κανόνες Πρέπει να Ακολουθώ

για να Έχω Ασφαλή Πλοήγηση στο Internet;»

Στο Διαγωνισμό μπορούν να λάβουν μέρος εθελοντικά μαθητές από τα Γυμνάσια των Δήμων  Φλώρινας, Αμυνταίου και Πρεσπών  οι οποίοι θα πρέπει να γράψουν μια έκθεση (εργασία) για το παραπάνω θέμα, μεγέθους όχι μεγαλύτερου από μία σελίδα Α4, και να την παραδώσουν στον Διευθυντή του σχολείου τους έως και την Παρασκευή 28η Ιανουαρίου 2011, που λήγει η προθεσμία συμμετοχής στον Διαγωνισμό, ο οποίος θα πρέπει με τη σειρά του να παραδώσει τις εκθέσεις στο Κέντρο ΠΛΗ.Ν.ΕΤ.  Φλώρινας. Παρακαλούνται οι μαθητές όπως αναγράφουν και τη σχετική βιβλιογραφία (βιβλία, internet, εφημερίδες κ.α.).

Στο πάνω μέρος της έκθεσης και με ευδιάκριτα γράμματα, θα πρέπει να γράψουν οι μαθητές τα εξής στοιχεία τους :

ΕΠΩΝΥΝΟ – ΟΝΟΜΑ – ΤΑΞΗ – ΣΧΟΛΕΙΟ

Οι εκθέσεις θα βαθμολογηθούν από 3 (τρεις) εκπαιδευτικούς και στις 3 (τρεις) καλύτερες εκθέσεις θα δοθούν τα εξής βραβεία :

  1. Φορητός Υπολογιστής (Laptop).
  2. Ψηφιακή Φωτογραφική Μηχανή.
  3. Ψηφιακή Κορνίζα.

Η απονομή των βραβείων θα γίνει στα μέσα Φεβρουαρίου 2011, σε ειδική εκδήλωση μαζί με ομιλία για την Ασφάλεια στο Internet.

diagonismos_asfalous_ diadiktiou

Έγκριση Προγράμματων Αγωγής Υγείας 2010-2011

Εγκρίθηκαν τα προγράμματα Αγωγής Υγείας από την επιτροπή σχολικών δραστηριοτήτων της Δ.Δ.Ε Φλώρινας. Συνολικά φέτος θα υλοποιηθούν δεκατέσσερα (14) προγράμματα και θα καλύψουν θεματικές σχετικές με: Ψυχική Υγεία – Διαπροσωπικές Σχέσεις,  Εξαρτησιογόνες Ουσίες,  Διατροφή-Διατροφικές Συνήθειες,  Έκτακτες Ανάγκες – Πολιτική Προστασία , Χρήση Διαδικτύου, Τεχνολογία – Περιβάλλον – Υγεία

egkrisi programmaton

«Η σεξουαλική αγωγή στην εκπαίδευση – Προϋποθέσεις και αναγκαιότητα:

Το γραφείο Αγωγής Υγείας Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Φλώρινας , θα πραγματοποιήσει την εβδομάδα 7 με 11 Φεβρουαρίου  ενημερωτικές συναντήσεις σε μαθητές,  γονείς και τους εκπαιδευτικούς με θέμα: «Η σεξουαλική αγωγή στην εκπαίδευση – Προϋποθέσεις και αναγκαιότητα: εφηβεία, αλλαγές, σχέσεις γονέων-εφήβων».

Ομιλήτρια θα είναι η κ. Τσεμπέρη Καλλιόπη, σύμβουλος του Ελληνικού Συνδέσμου Οικογενειακού Προγραμματισμού και του Κέντρου Οικογενειακού Προγραμματισμού της Β΄ Πανεπιστημιακής Κλινικής της Ιατρικής Σχολής Αθηνών.

Το πρόγραμμα σχεδιάζεται και θα ανακοινωθεί σύντομα


Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων