Higg’s Boson Blues – Nick Cave

Τελικά το μποζόνιο του Higgs το βρήκε ο Nick Cave!!! με τους bad seeds φυσικά.

 

καλή ακρόαση!

..ευχές..

εργαστηριο δενδρακι

Το εργαστήριο Φυσικών Επιστημών του Γενικού Λυκείου Τραγαίας σας εύχεται χρόνια πολλά και καλά Χριστούγεννα…!!

…και άλλο ένα τραγούδι…

Ετικέτες:

Άλλο ένα τραγούδι..

Ένα τραγούδι…

 

Δείτε το στο slideshare.net

 

Μερικές εικόνες…

routina episthmown

Τι είναι η επιστήμη

Τι είναι οι φυσικές επιστήμες;…

Τι είναι οι φυσικές επιστήμες;…

Οι φυσικές επιστήμες είναι οι επιστήμες που μελετούν, με σκοπό να περιγράψουν, να προβλέψουν και να κατανοήσουν, τα φυσικά φαινόμενα, με βάση τις παρατηρισιακές και τις εμπειρικές ενδείξεις. Στις φυσικές επιστήμες, οι υποθέσεις πρέπει να ορίζονται επιστημονικά για να θεωρούνται επιστημονικές θεωρίες. Η εγκυρότητα, η ακρίβεια και κοινωνικοί μηχανισμοί διασφαλίζουν ποιοτικό έλεγχο, έχοντας, επίσης, ως ομότιμα κριτήρια την επαναληψιμότητα των ευρυμάτων, ανάμεσα σε άλλα κριτήρια και μεθόδους που χρησιμοποιήθηκαν για το σκοπό αυτό.

Οι φυσικές επιστήμες αρχικά διαχωρίζονται στους ακόλουθους πέντε κύριους κλάδους:

  1. Αστρονομία
  2. Βιολογία
  3. Γεωεπιστήμες
  4. Φυσική
  5. Χημεία.

Όλοι αυτοί οι κλάδοι έχουν πολλές παραπέρα υποδιαιρέσεις. Στην αναλυτική παράδοση της Δυτικής Κοινωνίας, οι εμπειρικές και ιδιαίτερα οι φυσικές επιστήμες χρησιμοποιούν εργαλεία, από προηγούμενα υπάρχουσες επιστήμες, όπως τα Μαθηματικά και τη Λογική, μετατρέποντας φυσικές πληροφορίες, μέσω μετρήσεων, σε αριθμούς – δεδομένα, από τους οποίους μπορούν να εξαχθούν πιο ξεκάθαρα συμπεράσματα για τους «φυσικούς νόμους».

Οι σύγχρονες φυσικές επιστήμες επέτυχαν πιο κλασσικές προσεγγίσεις στη Φυσική Φιλοσοφία, που έχει τις ρίζες τις (κυρίως) στην Αρχαία Ελλάδα. Ο Γαλιλαίος Γαλιλέι, ο Ρενέ Ντεκάρτ, ο Σερ Φράνσις Μπέικον και ο Ισαάκ Νεύτων διαπραγματεύτηκαν τα ωφελήματα χρησιμοποιώντας προσεγγίσεις που περιείχαν περισσότερους μαθηματικούς, αλλά και πειραματικούς μεθοδικούς τρόπους. Παρόλα αυτά, φιλοσοφικές προοπτικές, εικασίες και προϋποθέσεις, συχνά παρέμειναν προαπαιτούμενα στις φυσικές επιστήμες. Η συστηματική συλλογή δεδομένων, που συμπεριλαμβάνει την ερευνητική επιστήμη, επέτυχε να ενσωματωθεί, ως μεθοδολογία, στις φυσικές επιστήμες, τουλάχιστον από το 16ο αιώνα, περιγράφοντας και ταξινομώντας φυτά, ζώα, ορυκτά και άλλα. Ακόμη και στις μέρες μας, η ιστορία των φυσικών επιστημών προτείνει τις παρατηρησιακές περιγραφές, στοχεύοντας σε δημοφιλή ακροατήρια.

πηγή: wikipedia

Ετικέτες:

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση