Οκτ 09 2016

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ «Δια ζώσης πένας…»

Το ΚΕΣΥΠ Πάτρας  της  Δ/νσης  Δ/βάθμιας Εκπ/σης Αχαΐας, δια των Υπευθύνων του Φραγκάκη Σταύρου και Παππά Μαρίας και η κ. Ψυχογυιοπούλου Παναγιώτα Αν. Σχολική Σύμβουλος ΠΕ02 συνδιοργάνωσαν Σεμινάριο Επιμόρφωσης Εκπαιδευτικών με θέμα «Δια ζώσης πένας…», συνολικής διάρκειας 6 ωρών.

dimiourgiki-grafi

Το Σεμινάριο αποσκοπούσε στην επιμόρφωση των συμμετεχόντων εκπαιδευτικών σε σύγχρονα παιδαγωγικά ζητήματα και μεθοδολογικά εργαλεία της εκπαιδευτικής διαδικασίας, όπως η ενδυνάμωση του διευρυμένου ρόλου των εκπαιδευτικών, η επικαιροποίηση της παρεχόμενης γνώσης σε θέματα καλλιέργειας δεξιοτήτων ζωής  και η ενεργός εμπλοκή των εκπαιδευτικών στις βιωματικές δραστηριότητες που εφαρμόζονται στα προγράμματα Αγωγής Σταδιοδρομίας.

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην ανταλλαγή πληροφοριών και καλών πρακτικών σε θέματα εκπαίδευσης μεταξύ καθηγητών διαφορετικών σχολείων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, καθώς και στην οργάνωση και δημιουργία ενός δικτύου εκπαιδευτικών, οι οποίοι θα εκπαιδευτούν σε θέματα καλών πρακτικών της εκπαιδευτικής διαδικασίας, προκειμένου να λειτουργήσουν ως πολλαπλασιαστές στα σχολεία τους.

Το πρόγραμμα πραγματοποιήθηκε σε δύο φάσης.  Η πρώτη φάση πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 12 Απριλίου 2016 και η δεύτερη φάση την Τρίτη 19 Απριλίου 2016. Θέμα του εργαστηρίου ήταν «Δημιουργική Γραφή και έκφραση Διδασκαλία της Νεοελληνικής Γλώσσας» με εισηγήτρια την κα Παναγιώτα Ψυχογυιοπούλου, Σχολική Σύμβουλο φιλολόγων Π.Ε. Αχαΐας

diy-driftwoods-3Στο πρόγραμμα συμμετείχαν είκοσι (20) εκπαιδευτικοί όλων των ειδικοτήτων της Δ/βάθμιας Εκπ/σης. Προτεραιότητα δόθηκε στους εκπαιδευτικούς, οι οποίοι συμμετέχουν στο Δίκτυο προγραμμάτων Αγωγής Σταδιοδρομίας με θέμα «Τη γλώσσα μου έδωσαν  ελληνική». Ακολούθως εκπαιδευτικοί οι οποίοι υλοποιούσαν κατά το τρέχον σχολικό έτος Πρόγραμμα Αγωγής Σταδιοδρομίας στα σχολεία αρμοδιότητας του ΚΕΣΥΠ Πάτρας και τέλος οι υπόλοιποι εκπαιδευτικοί.

 

Στα συνημμένα αρχεία υπάρχει όλο το υλικό του σεμιναρίου

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΓΡΑΦΗ χαικού

ΦΥΛΛΟ ΠΙΝΑΚΑΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΗ ΒΙΟΓΡΑΦΙΑ

ΤΟ ΠΕΙΡΑΓΜΕΝΟ ΠΟΙΗΜΑ

Με αφορμή ένα τραγούδι

Ζωγράφισε εαυτό ή1

ΑΥΤΟΒΙΟΓΡΑΦΙΑ

ΑΝΑΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜOS

Ακροστιχίδα

ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΟ ΔΙΩΝΥΜΟ

ΠΟΙΗΜΑ ΜΕ ΤΙΤΛΟΥΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΛΙΠΟΓΡΑΜΜΑ

TI EINAI TO ΛΙΠΟΓΡΑΜΜΑ

ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΥΦΟΥΣ

γλωσσικές ασκήσεις

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΓΡΑΦΗ- ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ

Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ «Δια ζώσης πένας…»




Λυπούμαστε αλλά δεν επιτρέπεται η προσθήκη σχολίων προς το παρόν.