Απρ 28 2018

4ος Μαθητικός Διαγωνισμός Γλώσσας Λυκείων Αχαΐας

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία ο 4ος Μαθητικός Διαγωνισμός Γλώσσας Λυκείων Αχαΐας, ο οποίος οργανώθηκε από την Περιφερειακή Δ/νση Εκπ/σης Δυτ. Ελλάδας και  το ΚΕΣΥΠ Πάτρας της Δ.Δ.Ε. Αχαΐας.

Το ΚΕΣΥΠ ( Κέντρο Συμβουλευτικής και Προσανατολισμού) Πάτρας , ως συμβουλευτική δομή της Δ.Δ.Ε. Αχαΐας για θέματα επαγγελματικού προσανατολισμού, πέραν των υπολοίπων αρμοδιοτήτων του, συντονίζει και προγράμματα Αγωγής Σταδιοδρομίας σε δίκτυα, μεταξύ των οποίων το τοπικό  δίκτυο με θέμα : « Τη γλώσσα μου έδωσαν Ελληνική»  με στόχο την ανάπτυξη των γλωσσικών δεξιοτήτων των μαθητών, μέσα από την καλλιέργεια της Ελληνικής γλώσσας.

Οι μαθητές/τριες  κλήθηκαν να απαντήσουν με έναν πρωτότυπο  ηλεκτρονικό τρόπο  σε ερωτήματα που επιμελήθηκαν οι σχολικοί σύμβουλοι φιλολόγων κ. Ψυχογυιοπούλου Παναγιώτα και Καραλή Βασιλική με την βοήθεια της φιλολόγου κ. Σκιαδαρέση Μαριάνας, υπό την εποπτεία της προϊσταμένης Επιστημονικής και Παιδαγωγικής καθοδήγησης της Περιφερειακής Δ/νσης Δυτ. Ελλάδας  κ. Χριστοπούλου Σοφίας.

Ο διαγωνισμός διεξήχθη στην  αίθουσα εκδηλώσεων του 1ου και 6ου Γυμνασίου Πάτρας στις 26 Απριλίου 2018 και διαγωνίστηκαν  120 μαθητές /τριες Γενικών Λυκείων της πόλης μας.

Οι μαθητές/τριες που συμμετείχαν  προέρχονται από τις παρακάτω   σχολικές μονάδες: 1ο Γενικό Λύκειο Πάτρας, 6ο Γενικό Λύκειο Πάτρας, 9ο Γενικό Λύκειο Πάτρας,12ο Γενικό Λύκειο Πάτρας, Γενικό Λύκειο Παραλίας, Μουσικό Λύκειο Πάτρας,  Γενικό Λύκειο Καστριτσίου, Πειραματικό Λύκειο Πάτρας, Πειραματικό Λύκειο ΑΕΙ Πάτρας, Αρσάκειο Γενικό Λύκειο Πάτρας, Λύκειο «Αναγέννηση» .

Νικήτριες   αναδείχθηκαν για τα Γενικά Λύκεια οι μαθήτριες

1.Φωτεινοπούλου Παναγιώτα (Πειραματικό Λύκειο ΑΕΙ Πάτρας)

2.Θεοχαροπούλου Χαραλαμπία (Γενικό Λύκειο Παραλίας)

3.Νικολακοπούλου Κων/να (Γενικό Λύκειο Καστριτσίου)

Ευελπιστούμε στη δημιουργική συνέχεια του δικτύου  και στην όλο και μεγαλύτερη συμμετοχή μαθητών από πολλές σχολικές μονάδες , αναγνωρίζοντας το σημαντικό παιδαγωγικό ρόλο της ανάπτυξης δεξιοτήτων στους μαθητές.

 

Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο 4ος Μαθητικός Διαγωνισμός Γλώσσας Λυκείων Αχαΐας

Απρ 28 2018

4ος Μαθητικός Διαγωνισμός Γλώσσας Γυμνασίων Αχαΐας

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία ο 4ος Μαθητικός Διαγωνισμός Γλώσσας Γυμνασίων Αχαΐας, ο οποίος οργανώθηκε από την Περιφερειακή Δ/νση Εκπ/σης Δυτ. Ελλάδας και  το ΚΕΣΥΠ Πάτρας της Δ.Δ.Ε. Αχαΐας.

Το ΚΕΣΥΠ ( Κέντρο Συμβουλευτικής και Προσανατολισμού) Πάτρας , ως συμβουλευτική δομή της Δ.Δ.Ε. Αχαΐας για θέματα επαγγελματικού προσανατολισμού, πέραν των υπολοίπων αρμοδιοτήτων του, συντονίζει και προγράμματα Αγωγής Σταδιοδρομίας σε δίκτυα, μεταξύ των οποίων το τοπικό  δίκτυο με θέμα : « Τη γλώσσα μου έδωσαν Ελληνική» .

Το δίκτυο λειτουργεί για τέταρτη συνεχή χρονιά  με έγκριση του ΥΠ.Π.Ε.Θ.. Στόχος του δικτύου είναι  η συμβολή στην ανάπτυξη γλωσσικών δεξιοτήτων των μαθητών, μέσα από την καλλιέργεια της Ελληνικής γλώσσας.

O 4ος Μαθητικός Διαγωνισμός Γλώσσας Γυμνασίων Αχαΐας αποτέλεσε  μια από τις δράσεις του παραπάνω δικτύου.

Σκοπός  του διαγωνισμού ήταν η εναλλακτική προσέγγιση της Ελληνικής γλώσσας,  μέσα από ένα παιχνίδι – κατάδυση στον κόσμο των λέξεων.

Σημαντικό ρόλο στην πραγματοποίηση του διαγωνισμού έπαιξαν τα στελέχη της ΚΕΠΛΗΝΕΤ Αχαΐας, Νταλούκας Βασίλειος και Δάρα Αικατερίνη.

 

Ο διαγωνισμός διεξήχθη στην  αίθουσα εκδηλώσεων του 1ου και 6ου Γυμνασίου Πάτρας στις 25 Απριλίου 2018 και διαγωνίστηκαν 130 μαθητές/τριες Γυμνασίων της περιοχής Αχαΐας.

Οι μαθητές/τριες που συμμετείχαν  προέρχονται από τις παρακάτω   σχολικές μονάδες: 1ο Γυμνάσιο Πάτρας, 4ο Γυμνάσιο Πάτρας, 6ο Γυμνάσιο Πάτρας, 12ο Γυμνάσιο Πάτρας, 13ο Γυμνάσιο Πάτρας, 17ο Γυμνάσιο Πάτρας, 18ο Γυμνάσιο Πάτρας, 20ο Γυμνάσιο Πάτρας, Γυμνάσιο Καστριτσίου, Πειραματικό Γυμνάσιο Πάτρας, Πειραματικό Γυμνάσιο ΑΕΙ Πάτρας, Γυμνάσιο « Αναγέννηση».

 

 

 

 

Νικητές/τριες   αναδείχθηκαν οι :

  1. Κακάβα Ευαγγελίνα (1ο Γυμνάσιο Πάτρας)
  2. Αντωνάκου Κλέλια ( 17ο Γυμνάσιο Πάτρας)
  3. Πουλόπουλος Χρήστος ( 4ο Γυμνάσιο Πάτρας)

 

 

 

Συγχαίρουμε όλους τους μαθητές των σχολικών μονάδων που συμμετείχαν και ιδιαίτερα  το νικητή και τις νικήτριες του διαγωνισμού, καθώς και τους εκπαιδευτικούς που ενέπνευσαν και προετοίμασαν τους μαθητές  τους.

 

Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο 4ος Μαθητικός Διαγωνισμός Γλώσσας Γυμνασίων Αχαΐας

Νοέ 22 2017

ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΟ ΒΙΩΜΑΤΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ «Ρητορικοί όμιλοι στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση»

Το ΚΕΣΥΠ Πάτρας  της  Δ/νσης  Δ/βάθμιας Εκπ/σης Αχαΐας, δια των υπευθύνων του Φραγκάκη Σταύρου και Παππά Μαρίας σε συνεργασία με τις Σχολικές Συμβούλους ΠΕ02 π.ε. Αχαΐας (έδρα Πάτρα) κα Καραλή Βασιλική, κα Ψυχογυιοπούλου Παναγιώτα, συνδιοργάνωσαν Επιμορφωτικό βιωματικό σεμινάριο με θέμα «Ρητορικοί όμιλοι στη Δ/θμια Εκπ/ση», συνολικής διάρκειας 4 ωρών.

Το σεμινάριο πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 21 Νοεμβρίου 2017 στο 1ο Γυμνάσιο Πατρών, (Αγίας Σοφίας και Έλληνος Στρατιώτου) από 11:45-14:30 μ.μ.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Το Σεμινάριο αποσκοπούσε στην επιμόρφωση των συμμετεχόντων εκπαιδευτικών σε σύγχρονα παιδαγωγικά ζητήματα και μεθοδολογικά εργαλεία της εκπαιδευτικής διαδικασίας, όπως η ενδυνάμωση του διευρυμένου ρόλου των εκπαιδευτικών, η επικαιροποίηση της παρεχόμενης γνώσης σε θέματα καλλιέργειας δεξιοτήτων ζωής  και η ενεργός εμπλοκή των εκπαιδευτικών στις βιωματικές δραστηριότητες που εφαρμόζονται στα προγράμματα Αγωγής Σταδιοδρομίας.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην ανταλλαγή πληροφοριών και καλών πρακτικών σε θέματα εκπαίδευσης μεταξύ καθηγητών διαφορετικών σχολείων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, καθώς και στην οργάνωση και δημιουργία ενός δικτύου εκπαιδευτικών, οι οποίοι θα εκπαιδευτούν σε θέματα καλών πρακτικών της εκπαιδευτικής διαδικασίας, προκειμένου να λειτουργήσουν ως πολλαπλασιαστές στα σχολεία τους.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Η θεματική του σεμιναρίου κινήθηκε σε 3 άξονες:

Α. Ενσωμάτωση της ρητορικής στο Πρόγραμμα Σπουδών

Β. Δημιουργία ομίλου ρητορικής

Γ. Παιχνίδια ρόλων πρόδρομος της  Ρητορικής τέχνης

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Πράσινο καπέλο σκέψης

Εισηγήτρια ήταν η κα  Μαρία Κοτρώτσου, ΠΕ02, καθηγήτρια στο ΓΕΛ Καστριτσίου

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Κίτρινο καπέλο σκέψης

Πραγματοποιήθηκαν δραστηριότητες για εξάσκηση στην εεκφραστική ανάγνωση, στον αυθόρμητο λόγο, στον προτρεπτικό λόγο και  στους διττούς λόγους.

Ακολούθως οι εκπαιδευτικοί συμμετείχαν με βιωματικό ρόλο στο παιχνίδι των 6 καπέλων σκέψης του (E. de Bono).

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΟ ΒΙΩΜΑΤΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ «Ρητορικοί όμιλοι στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση»

Νοέ 19 2017

3ο Διασχολικό Πρωτάθλημα Ρητορικής Αχαΐας

Tο ΓΕΛ Καστριτσίου και το Πειραματικό Λύκειο Πανεπιστημίου Πατρών συνδιοργάνωσαν το 3ο Διασχολικό Πρωτάθλημα Ρητορικής  Αχαΐας στο πλαίσιο του δικτύου προγραμμάτων Αγωγής Σταδιοδρομίας «Τη γλώσσα μου έδωσαν Ελληνική».

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Η διοργάνωση πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα της Περιφερειακής Δ/νσης Π.Ε. & Δ.Ε. Δυτικής Ελλάδος και του ΚΕΣΥΠ Πάτρας της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας.

Η δράση  υποστηρίχθηκε από τη Ρητορική Εταιρία Ελλάδας, δια της προέδρου της Καραδημήτρη Αικατερίνης και από την ομάδα ρητορικής φοιτητών  του Πανεπιστημίου Πατρών.

2- kastr45

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Το 3ο Διασχολικό Πρωτάθλημα Ρητορικής Αχαΐας διεξήχθη στο χώρο  του αμφιθεάτρου του ΓΕΛ Καστριτσίου, το Σάββατο 21η  Οκτωβρίου 2017.  Επιστημονική σύμβουλος ήταν η κ. Ψυχογυιοπούλου Παναγιώτα , Σχολική σύμβουλος ΠΕ 02.

 

3- kastr18

 

 

 

 

 

 

 

 

Στους ρητορικούς αγώνες συμμετείχαν ομάδες μαθητών από τις παρακάτω σχολικές μονάδες

ΓΕΛ Καστριτσίου,

Πειραματικό Λύκειο Πανεπιστημίου Πατρών

9ο Γενικό Λύκειο Πάτρας

7ο Γενικό Λύκειο Πάτρας

Αρσάκειο Λύκειο Πατρών

Συμμετείχαν επίσης  μαθητές του 9ου Γυμνασίου Πάτρας με την παρουσίαση ενός θεατρικού debate .

4- kastr4

 

 

 

 

 

 

 

 

Οι μαθητές χωρίστηκαν σε μεικτές ομάδες των τριών ατόμων και διαγωνίστηκαν σε τρεις γύρους.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

 

Τα θέματα των τριών πρώτων γύρων ήταν:
1ος γύρος: «Η Βουλή πιστεύει ότι είναι θεμιτό οι καλλιτέχνες να προωθούν συγκεκριμένη θέση σε θέματα πολιτικής επικαιρότητας.»
2ος γύρος: «Η Βουλή πιστεύει ότι η ανακάλυψη της πυρηνικής ενέργειας έχει περισσότερο βλάψει παρά ωφελήσει την ανθρωπότητα.»

3ος γύρος: «Η Βουλή θα απέκλειε από τα σχολεία όσα παιδιά δεν είναι εμβολιασμένα»

Στον τελικό συμμετείχαν οι δύο ομάδες με την υψηλότερη βαθμολογία

6- kastr15

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Το θέμα του τελικού ήταν :  «Η Βουλή θα απαγόρευε τη συμμετοχή σε εκλογές σε πολιτικούς και κόμματα που ακολουθούν επιθετική πολιτική απέναντι σε κάποια κοινωνική ομάδα.»

7- kastr16

 

 

 

 

 

8- kastr17

 

 

 

 

 

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Τα ονόματα των κριτών ήταν :

Μητρούλια Σοφία

Κοτρώτσου Μαρία

Κρητικός Στάμος

ΚαραντώνηΧριστίνα

Παναγοπούλου Βάσια

Δημοπούλου Λουίζα

Κοπανά Αλεξάνδρα

Φιλτισένιος Ανδρέας

Γαραντζιώτη Βασιλική

Νεφέλη Πετράκη

Κρίθη Μαρία

Κωστακοπούλου Ευγενία

Ευδοκία Σταυρίδη

Ιλιάνα Οικονόμου

Καραδημήτρη Κατερίνα

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

 

 

 

 

Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο 3ο Διασχολικό Πρωτάθλημα Ρητορικής Αχαΐας

Μαΐ 14 2017

Πειραματικό ΓΕΛ ΑΕΙ Πατρών – Όμιλος Ρητορικών λόγων

aei7

 

 

 

 

 

Την Τετάρτη  8 Μαρτίου 2017 στο Πειραματικό Λύκειο του Πανεπιστημίου Πατρών πραγματοποιήθηκε επιμορφωτικό βιωματικό σεμινάριο-εργαστήριο διάρκειας 4 ωρών που διοργανώθηκε  από τις Σχολικές Συμβούλους ΠΕ02 Αχαΐας κ.κ. Καραλή Βασιλική και Ψυχογυιοπούλου Παναγιώτα και το ΚΕ.ΣΥ.Π Πάτρας της Δ/νσης Δ/βάθμιας Εκπ/σης Αχαΐας, δια των Υπευθύνων ΣΕΠ κ.κ. Φραγκάκη Σταύρου και Παππά Μαρίας, με θέμα «Κριτήρια αξιολόγησης αγώνων επιχειρηματολογίας & αντιλογίας».

aei6

Στο επιμορφωτικό –βιωματικό εργαστήριο συμμετείχε ομάδα μαθητών του ομίλου Ρητορικής του Πανεπιστημίου Πατρών όπου υπό την καθοδήγηση των φιλολόγων τους, Σοφίας Μητρούλια και Σοφίας Κωτσελένη aei8αγωνίστηκαν στο ρητορικό αγώνισμα των διττών λόγων με θέμα : «Τα αρχαιολογικά μνημεία δεν πρέπει να διατίθενται για εμπορική εκμετάλλευση» .

Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Πειραματικό ΓΕΛ ΑΕΙ Πατρών – Όμιλος Ρητορικών λόγων

Μαΐ 14 2017

Πειραματικό ΓΕΛ ΑΕΙ Πατρών – Athens MUN

Για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά οι μαθητές του Πειραματικού Λυκείου του Πανεπιστημίου Πατρών συμμετείχαν στο Athens MUN ( μοντέλο προσομοίωσης του Οργανισμού των Ηνωμένων Εθνών) ,οι εργασίες του οποίου διεξήχθησαν στο Novotel  Hotel  Athens στις 17-19 Μαρτίου 2017.

Οι μαθητές  που συμμετείχαν στις εργασίες  ήταν : Αρβανίτη Κωνσταντίνα, Βαγγαλάτη Κωνσταντίνα, Βρυώνης  Ανδρέας ,Γεωργακίλα Εύα, Γιαννίκα Μαριλένα, Γουμπούρου Κωνσταντίνα, Νικολετάτου Μάρθα, Ξυδίας  Ιωάννης, Παπανικολοπούλου Αθηνά, Σιαμά Ελευθερία, Στόκου Αναστασία, Ταραβήρα  Νεφέλη.

Τη δράση συντόνισαν οι καθηγήτριες: Κωτσελένη Σοφία , Μητρούλια Σοφία , Καραντώνη Χριστίνα,  Κρίθη Μαρία.

aei3

 

 

 

 

 

Το Μοντέλο Ηνωμένων Εθνών Αθηνών έφτασε φέτος στην 20η ετήσια σύνοδό του, αποτελώντας έτσι το μακροβιότερο ΜΗΕ σε ολόκληρη τη χώρα. Πρωταρχικός εκπαιδευτικός στόχος του συνεδρίου είναι η ευαισθητοποίηση των νέων σχετικά με τα παγκόσμια προβλήματα τα οποία έχουν τεθεί επί τάπητος στα αντίστοιχα όργανα του ΟΗΕ και αφορούν σε ζητήματα πολιτικού, ανθρωπιστικού, πολιτιστικού, αναπτυξιακού καθώς και περιβαλλοντικού ενδιαφέροντος.

aei5

Η γνώση που αποκομίζουν οι νέοι μέσα από τη μελέτη και την έρευνα των διεθνών θεμάτων, προβλημάτων και εξελίξεων δύναται να καταστεί χρήσιμη για τη μετέπειτα πορεία τους. Παράλληλα  οι μαθητές βελτιώνουν τις ρητορικές τους ικανότητες μέσω της δημόσιας έκφρασης των ιδεών τους αλλά και της τεκμηριωμένης υποστήριξής τους, κάτι το οποίο επιτυγχάνεται μέσω της «δημόσιας συζήτησης κατά αντιπαράθεση». Μεγάλη έμφαση δίνεται στο σεβασμό στο συνομιλητή-«αντιπάλο» και στην αναγωγή του διαλόγου σε μοναδικό μέσο επίλυσης των διαφορών.

 

aei4

Τέλος, οι έφηβοι που συμμετέχουν στο ΜΗΕ έχουν μία μοναδική ευκαιρία να γνωριστούν με συνομήλικούς τους και να ανταλλάξουν απόψεις και προβληματισμούς σχετικά με τα ζητήματα που απασχολούν στις μέρες μας την παγκόσμια σκηνή σε ένα περιβάλλον τελείως διαφορετικό από το σχολικό.

Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Πειραματικό ΓΕΛ ΑΕΙ Πατρών – Athens MUN

Μαΐ 14 2017

Πειραματικό ΓΕΛ ΑΕΙ Πατρών – Μαθητές σε ρόλο διπλωμάτη

Στα πλαίσια του δικτύου για την ελληνική γλώσσα του  προγράμματος Αγωγής σταδιοδρομίας και του ομίλου του Πειραματικού Λυκείου του Πανεπιστημίου Πατρών «Επιχειρηματολογία & Αντιλογία»  34 μαθητές και μαθήτριες συμμετείχαν στην Πρώτη Πανελλήνια Μαθητική Προσομοίωση του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου στη Θεσσαλονίκη στις 16-18 Δεκεμβρίου 2016. Ειδικότερα οι μαθητές/τριες: Βρυώνης Ανδρέας, Διαμαντή Άννα, Έρδας Χρήστος, Κυριακουλοπούλου Παναγιώτα, Κωνσταντάρα Αγγελική & Στάθη Κορίνα βραβεύτηκαν  με το βραβείο του καλύτερου διπλωμάτη, του καλύτερου αγορητή και της εύφημου μνείας !!!Τη δράση συντόνισαν  οι καθηγήτριες :Μητρούλια Σοφία, Κωτσελένη Σοφία & Λύρη Αναστασία .

aei2

 

 

 

 

 

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη η 1η Μαθητική Προσομοίωση Επιτροπών του ΟΗΕ για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου στην Ελληνική γλώσσα, «Μαθητές σε ρόλο διπλωμάτη», από 16 έως 18 Δεκεμβρίου 2016.Στο συνέδριο συμμετείχαν 480 μαθητές από όλη την Ελλάδα και την Κύπρο, οι οποίοι, με την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών συνοδών τους και των  70 φοιτητών με εμπειρία σε αντίστοιχα παγκόσμια συνέδρια, ασχολήθηκαν με τα ανθρώπινα δικαιώματα μέσα από αντίστοιχες επιτροπές.

aei1

Το συνέδριο τέθηκε υπό την αιγίδα του Περιφερειακού Κέντρου Πληροφόρησης του ΟΗΕ (UNRIC), του Υπ. Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, του Υπ. Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και του Δήμου Θεσσαλονίκης. Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής ήταν η Δρ. Παρασκευή Νάσκου-Περράκη, Καθηγήτρια Διεθνούς Δικαίου.

 

Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Πειραματικό ΓΕΛ ΑΕΙ Πατρών – Μαθητές σε ρόλο διπλωμάτη

Μαρ 27 2017

3ος Διαγωνισμός Γλώσσας Λυκείων Αχαΐας

DSC_0120

Το ΚΕΣΥΠ Πάτρας της Διεύθυνσης Δ/θμιας Εκπ/σης Αχαΐας σε συνεργασία με το Πειραματικό Γυμνάσιο ΑΕΙ Πάτρας, συνδιοργάνωσαν τον 3ο Μαθητικό Διαγωνισμό Γλώσσας για Λύκεια της Αχαΐας, αρμοδιότητας ΚΕΣΥΠ Πάτρας.

DSC_0127

Ο διαγωνισμός πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα της Περιφερειακής Δ/νσης Π/θμιας & Δ/θμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας και της Δ/νσης Δ/θμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας.

DSC_0134

Ο Διαγωνισμός πραγματοποιήθηκε στις 22 Μαρτίου 2017, στους χώρους του Πειραματικού Γυμνασίου ΑΕΙ Πάτρας, από τις 9π.μ. έως 14:00 μ.μ.

DSC_0151

Συμμετείχαν 11 Λύκεια με 121 μαθητές. Συγκεκριμένα συμμετείχαν τα παρακάτω σχολεία

1ο  ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΠΑΤΡΑΣ [7] ΜΑΘΗΤΕΣ

2ο ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΠΑΤΡΑΣ [5] ΜΑΘΗΤΕΣ

3ο  ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΠΑΤΡΑΣ [11] ΜΑΘΗΤΕΣ

 

IMG_3237

 

6ο  ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΠΑΤΡΑΣ [5] ΜΑΘΗΤΕΣ

8ο  ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΠΑΤΡΑΣ [5] ΜΑΘΗΤΕΣ

9ο  ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΠΑΤΡΑΣ [5] ΜΑΘΗΤΕΣ

12ο  ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΠΑΤΡΑΣ [6] ΜΑΘΗΤΕΣ

 IMG_3238

ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΚΑΣΤΡΙΤΣΙΟΥ [20] ΜΑΘΗΤΕΣ

ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΠΑΡΑΛΙΑΣ [12] ΜΑΘΗΤΕΣ

ΑΡΣΑΚΕΙΟ  ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΠΑΤΡΑΣ [13] ΜΑΘΗΤΕΣ

ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΠΑΤΡΑΣ [32] ΜΑΘΗΤΕΣ

IMG_3235

Ο διαγωνισμός πραγματοποιήθηκε σε 3 φάσεις. Στην πρώτη φάση οι μαθητές συμμετείχαν χωρισμένοι σε ομάδες στους 10 προκριματικούς. Ακολούθησαν οι 3  ημιτελικοί και στο τέλος ο τελικός.

IMG_3239

Στην τελική κατάταξη

πρώτος  ήταν ο  μαθητής  Παπαγιαννάκης Αντώνιος του 3ου ΓΕΛ Πάτρας ,

δεύτερη η  μαθήτρια Ανδρουτσοπούλου Ηλιάνα του 3ου Γενικού Λυκείου Πάτρας

τρίτος ο  μαθητής    Λιάτσος Αλέξανδρος  του 1ου Γενικού Λυκείου Πάτρας

DSC_0174

 

 

 

Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο 3ος Διαγωνισμός Γλώσσας Λυκείων Αχαΐας

Μαρ 26 2017

3ος Διαγωνισμός Ελληνικής Γλώσσας Γυμνασίων Αχαΐας

2017 DSC_0010

Το ΚΕΣΥΠ Πάτρας της Διεύθυνσης Δ/θμιας Εκπ/σης Αχαΐας σε συνεργασία με το Πειραματικό Γυμνάσιο ΑΕΙ Πάτρας, συνδιοργάνωσαν τον 3ο Μαθητικό Διαγωνισμό Γλώσσας για Γυμνάσια της Αχαΐας, αρμοδιότητας ΚΕΣΥΠ Πάτρας.

DSC_0069

Ο διαγωνισμός πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα της Περιφερειακής Δ/νσης Π/θμιας & Δ/θμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας και της Δ/νσης Δ/θμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας.

DSC_0063

Πριν από την έναρξη του διαγωνισμού το 17 Γυμνάσιο Πάτρας παρουσίασε την εργασία που πραγματοποίησε στο πλαίσιο των προγραμμάτων Αγωγής Σταδιοδρομίας «Προσφυγιά- Μετανάστευση: στοχασμός και έκφραση μέσα από τη γλώσσα των τεχνών»

2017 DSC_0037

Υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί του προγράμματος αυτού ήταν οι κ.κ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΗ ΑΘΑΝΑΣΙΑ, ΑΝΑΣΤΑΣΟΠΟΥΛΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ     ΛΑΖΟΥ ΞΕΝΙΑ

2017 DSC_0021

Ο Διαγωνισμός πραγματοποιήθηκε στις 21 Μαρτίου 2017, στους χώρους του Πειραματικού Γυμνασίου ΑΕΙ Πάτρας, από τις 9π.μ. έως 14:00 μ.μ.

DSC_0070

Συμμετείχαν 12 Γυμνάσια με 146 μαθητές. Συγκεκριμένα συμμετείχαν τα παρακάτω σχολεία

2ο  ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΠΑΤΡΑΣ [6] ΜΑΘΗΤΕΣ

ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΠΑΤΡΑΣ [12] ΜΑΘΗΤΕΣ

11ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΠΑΤΡΑΣ [8] ΜΑΘΗΤΕΣ

DSC_0075

12ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΠΑΤΡΑΣ [6] ΜΑΘΗΤΕΣ

17ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΠΑΤΡΑΣ [27] ΜΑΘΗΤΕΣ

19ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΠΑΤΡΑΣ [6] ΜΑΘΗΤΕΣ

ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΑΣΤΡΙΤΣΙΟΥ [6] ΜΑΘΗΤΕΣ

ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΡΙΟΥ  [5] ΜΑΘΗΤΕΣ

DSC_0081

 ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΠΑΤΡΩΝ [18] ΜΑΘΗΤΕΣ

ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΟΒΡΥΑΣ [32] ΜΑΘΗΤΕΣ

9ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΠΑΤΡΑΣ  [11] ΜΑΘΗΤΕΣ

21ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΠΑΤΡΑΣ  [11] ΜΑΘΗΤΕΣ

DSC_0090

Ο διαγωνισμός πραγματοποιήθηκε σε 3 φάσεις. Στην πρώτη φάση οι μαθητές συμμετείχαν χωρισμένοι σε ομάδες στους 12 προκριματικούς. Ακολούθησαν οι 3  ημιτελικοί και στο τέλος ο τελικός.

DSC_0079

Στην τελική κατάταξη

πρώτη  ήταν η  μαθήτρια Δούκουρη Νίκη του Πειραματικού Γυμνασίου Πατρών ,

δεύτερος ο μαθητής Μαζαρακιώτης Παναγιώτης   του 21ου  Γυμνασίου Πατρών

DSC_0108

τρίτη η μαθήτρια  Καλλέ Βασιλική  του 21ου Γ υμνασίου Πατρών

και τέταρτη η μαθήτρια  Νταλαπέρα Αγγελική του Γυμνασίου  Καστριτσίου

IMG_3233

Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο 3ος Διαγωνισμός Ελληνικής Γλώσσας Γυμνασίων Αχαΐας

Μαρ 12 2017

3ος Διαγωνισμός Ελληνικής Γλώσσας Αχαΐας

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ
ΠΕΡΙΦ/ΚΗ Δ/ΝΣΗ Π/ΘΜΙΑΣ & Δ/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ Β/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΑΧΑΪΑΣ
ΚΕΝΤΡΟ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΥ ΠΑΤΡΑΣ
ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΠΑΤΡΩΝ
3ος Μαθητικός Διαγωνισμός
Ελληνικής Γλώσσας Αχαΐας
Δίκτυο Προγραμμάτων Αγωγής Σταδιοδρομίας
«Τη Γλώσσα μου έδωσαν Ελληνική»
ΠΑΤΡΑ
21 Μαρτίου 2017, Διαγωνισμός Γυμνασίων
22 Μαρτίου 2017, Διαγωνισμός Λυκείων
8:30 π.μ. έως 14.00 μ.μ.
Πειραματικό Γυμνάσιο ΑΕΙ Πάτρας

ΑΦΙΣΑ 3 φεστιβαλ γλωσσας

Πρόσκληση για 3 διαγωνισμό γλώσσας

 

Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο 3ος Διαγωνισμός Ελληνικής Γλώσσας Αχαΐας

Επόμενα »