Θερμές ευχές για το νέο έτος 2020, να απαλύνει τον πόνο, να φέρει το χαμόγελο στα χείλη, να χαρίσει ειρήνη, αγάπη, υγεία, δημιουργία, αδελφοσύνη, αλληλεγγύη για ένα καλύτερο αύριο!
Επί γης ειρήνη!

https://scratch.mit.edu/projects/350177987/

Στη διεύθυνση https://scratch.mit.edu/studios/106246/ θα βρείτε μια συλλογή Christmas cards – Χριστουγεννιάτικες κάρτες, έργα-δημιουργίες στο Scratch από μαθητές των Αρσακείων Σχολείων Ψυχικού.

Best wishes for a New Year of Peace, Love, Health, Creativity, Solidarity for a better tomorrow!
Peace on earth!

https://scratch.mit.edu/projects/350177987/

At https://scratch.mit.edu/studios/106246/ you will find a collection of Christmas cards – Χριστουγεννιάτικες κάρτες,
Scratch projects created by students of Arsakeia Schools Psychikou.

 

Comments 0 σχόλια »

https://www.logotreegr.net/programmaΛήψη αρχείου

 

 

Comments 0 σχόλια »

Το Σάββατο 5 Οκτωβρίου 2019 και ώρα 09.00-14.30, στο OTE Academy (Πέλικα & Σπάρτης 1, 15122, Μαρούσι Αττικής), διοργανώνεται το συμπόσιο “Το δένδρο της Logo εν Ελλάδι”, για το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον των δραστηριοτήτων με logo-like περιβάλλοντα, μέσα από τη ματιά και τις εμπειρίες όσων τα αγάπησαν, τα δημιούργησαν και τα αξιοποίησαν στην εκπαιδευτική διαδικασία…

Μια διαφορετική ημερίδα από όσα έχουμε μέχρι σήμερα παρακολουθήσει, ταξιδεύοντας σε 4 εποχές… αφηγούμενοι προσωπικές ιστορίες – εμπειρίες που μας άφησαν ανεξίτηλα ίχνη, που ίσως ποτέ δεν μοιραστήκαμε…
Κύριος σκοπός της ημερίδας είναι να φέρει σε επαφή παλαιούς και νεότερους εραστές, εργάτες και μαχητές των logo-likeπεριβαλλόντων και της παιδαγωγικής τους αξιοποίησης, από τις απαρχές της Logo μέχρι το Scratch, και ακόμη παραπέρα, χωρίς κανενός είδους αποκλεισμό, μέσα από 4 εποχές.
«80s»: Η εποχή της τοπικότητας, των δημιουργικών ανεξάρτητων πρωτοβουλιών.
«90s»: Η εποχή της υπολογιστικής πολυτροπικότητας, των πολυμέσων και των παραθύρων.
«00s»: Η εποχή των διεπιστημονικών διερευνήσεων, του οπτικού προγραμματισμού.
«10s»: Η εποχή των παγκόσμιων κοινοτήτων, των διασυνδέσεων με τον πραγματικό κόσμο.

«Το δέντρο της Logo εν Ελλάδι» 

(Σάββατο 5/10/2019 Θέατρο OTEAcademy)

 

Ένα Συμπόσιο – Ημερίδα που θα επιχειρήσει να δείξει πώς η Logo, που εμφανίστηκε στη δεκαετία του ’80, αποτελεί ένα διαρκώς εξελισσόμενο περιβάλλον ανάπτυξης με πολύ μέλλον…

Το παρελθόν, το παρόν και προτίστως το μέλλον των δραστηριοτήτων με logo-like περιβάλλοντα, μέσα από τα μάτια όσων τα αγάπησαν, τα δημιούργησαν και τα αξιοποιούν στην εκπαιδευτική διαδικασία.

Ένα διαφορετικό Σάββατο (5/10/19, 9:00-14:30) από όσα έχετε μέχρι σήμερα παρακολουθήσει, ταξιδεύοντας σε 4 εποχές…

 • αφηγούμενοι προσωπικές ιστορίες – εμπειρίες που μας άφησαν ανεξίτηλα ίχνη, που ίσως ποτέ δεν μοιραστήκαμε,
 • περιηγούμενοι σε εκθέματα (φωτογραφίες, βίντεο, κατασκευές, βιβλία, συσκευασίες λογισμικών κ.λπ.), και 
 • συμμετέχοντας σε βιωματικές δραστηριότητες και καλές πρακτικές.

 

Σκοπός
Σκοπός του Συμποσίου – Ημερίδας “Το δένδρο της Logo εν Ελλάδι” είναι η αλληλεπίδραση και η επικοινωνία ανάμεσα σε μέλη της εκπαιδευτικής, ερευνητικής και πανεπιστημιακής κοινότητας σχετικά με το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον της γλώσσας προγραμματισμού Logo και των logo-like περιβαλλόντων, μέσα από τη ματιά και τις εμπειρίες όσων τα αγάπησαν, τα δημιούργησαν και τα αξιοποίησαν στην εκπαιδευτική διαδικασία.

Κύριος στόχος της ημερίδας είναι να φέρει σε επαφή παλαιούς και νεότερους εραστές, εργάτες και μαχητές των logo-like περιβαλλόντων και της παιδαγωγικής αξιοποίησης της γλώσσας προγραμματισμού Logo, από τις απαρχές της μέχρι το Scratch.


Απευθύνεται

 • Σε εκπαιδευτικούς της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης 
 • Σε στελέχη της εκπαίδευσης 
 • Σε επιμορφωτές ΤΠΕ στην εκπαίδευση
 • Στην ερευνητική κοινότητα που ασχολείται με την παιδαγωγική αξιοποίηση των logo-like περιβαλλόντων στη διδασκαλία και τη μάθηση
 • Στην κοινότητα των επαγγελματιών που ασχολούνται με τον σχεδιασμό και την ανάπτυξη ψηφιακού υλικού και εφαρμογών για τη διδασκαλία και τη μάθηση
 • Σε προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές που στο πλαίσιο των σπουδών τους ασχολούνται με τον προγραμματισμό και τις ΤΠΕ στη μαθησιακή διαδικασία
 
 

Τόπος διεξαγωγής του συνεδρίου

OTE Academy, Πέλικα & Σπάρτης 1, 15122, Μαρούσι Αττικής

 

Εγγραφή – Βεβαιώσεις Συμμετοχής

Η εγγραφή και η παρακολούθηση του συνεδρίου δεν έχει καμία οικονομική επιβάρυνση για τους εισηγητές και τους συμμετέχοντες.


Όλοι οι συμμετέχοντες στις εργασίες του συνεδρίου θα λάβουν διαμέσου ηλεκτρονικού ταχυδρομείου βεβαίωση παρακολούθησης.

Περισσότερες πληροφορίες στον ιστότοπο https://www.logotreegr.net/

Ακόμα, έχει δημιουργηθεί εκδήλωση
  «Το δέντρο της Logo εν Ελλάδι »
 -στο facebook:

– στο εκπαιδευτικό κοινωνικό δίκτυο Η Logo στην εκπαίδευση: Μια κοινότητα πρακτικής και μάθησης (http://logogreekworld.ning.com/)
 

Comments 0 σχόλια »

 

From 9 to 12 July, 25 primary schools teachers, selected from the network of EU Code Week Leading teachers within the 28 EU member states, will gather in the Future Classroom Lab in Brussels to attend the pilot Summer School.

Co-organised by EU Code Week and Code.org, this unique pilot training opportunity will provide primary school Leading teachers with tools, hands-on workshops and training resources to implement computational thinking and coding in their classrooms.

This four-day training aims to expand the teachers’ knowledge of computational thinking and coding by exploring the EU Code Week methodology and the exclusive programme Computer Science Fundamentals from the Code.org curriculum to develop more effective mechanisms to implement coding in schools.

Moreover, the teachers will receive tools to pass on this knowledge to their community of teachers and will be encouraged to create new learning resources, as well as become mentors of the EU Code Week Deep Dive Massive Open Online Course (MOOC) planned for September 2019.

 

 

You are invited to play a jigsaw puzzle. Enjoy the puzzle at:

https://www.jigsawplanet.com/?rc=play&pid=0e39d9ce01ab

Comments 0 σχόλια »

Η Φιλεκπαιδευτική Εταιρεία διοργανώνει την Τετάρτη 17 και την Πέμπτη 18 Απριλίου 2019στα Αρσάκεια-Τοσίτσεια Σχολεία Εκάλης το «7ο Παναρσακειακό Μαθητικό Συνέδριο»με θέμα«Σύγχρονος άνθρωπος και ψηφιακή τεχνολογία: προκλήσεις και προβληματισμοί».

Σκοπός του Συνεδρίου, που αποτελεί προσομοίωση επιστημονικών συνεδρίων, είναι να φέρει τους μαθητές αντιμέτωπους με τον δυναμικό κόσμο της σύγχρονης ψηφιακής τεχνολογίας και τους πολλαπλούς δρόμους που αυτή ανοίγει στο μέλλον. Πολύς λόγος γίνεται σήμερα για τεχνικά άψογες κατασκευές, για νοήμονες μηχανές, για έξυπνες εφαρμογές και έξυπνες πόλεις, για νέα υλικά, για πρωτοποριακές θεραπείες, για ευφυή λογισμικά, για μεγάλα δεδομένα, για δίκτυα επικοινωνίας. Πώς μπορούμε να ελέγξουμε και να αποφασίσουμε ποια απ’ όλα αυτά τα τεχνολογικά επιτεύγματα, με ποιο τρόπο και υπό ποιες προϋποθέσεις θα οδηγήσουν τον κόσμο και τον άνθρωπο σε ένα αύριο πιο εύκολο αλλά ταυτόχρονα ουσιαστικό; Το Συνέδριο επιδιώκει να καταστήσει σαφές στους μαθητές ότι η μεγαλύτερη πρόκληση για τον σημερινό νέο είναι να επινοήσει το μέλλον του.

Κεντρικός ομιλητής θα είναι ο Κωνσταντίνος Δασκαλάκης, καθηγητής του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Επιστήμης Υπολογιστών του Massachusetts Institute of Technology (MIT), ο οποίος τιμήθηκε το 2018με την κορυφαία διάκρισηRolf Nevanlinna Prize για τη συμβολή του στα μαθηματικά των ηλεκτρονικών υπολογιστών. Ο τίτλος της ομιλίας του καθηγητή Κ. Δασκαλάκη είναι «Πώς οι ψηφιακές τεχνολογίες αλλάζουν τον κόσμο γύρω μας;».

Στο Συνέδριο συμμετέχουν ως εισηγητές μαθητές από τα Αρσάκεια-Τοσίτσεια Γυμνάσια και Λύκεια Αθήνας, Θεσσαλονίκης, Πάτρας, Ιωαννίνων και Τιράνων καθώς και μαθητές από δημόσια και ιδιωτικά, γενικά και επαγγελματικά Λύκεια της Αττικής. Ειδικότερα, 700 μαθητές με την καθοδήγηση 120 περίπου εκπαιδευτικών σε όλη τη διάρκεια του σχολικού έτους εργάστηκαν σε ομάδες, διερεύνησαν, προβληματίστηκαν, ευαισθητοποιήθηκαν σε θέματα αιχμής που θέτει η ψηφιακή τεχνολογία. Το αποτέλεσμα αυτής της εκπαιδευτικής διαδικασίας είναι 130 εργασίες που οι ίδιοι οι μαθητές και οι μαθήτριες παρουσιάζουν δημόσια στο Συνέδριο ως εισηγήσεις, poster,εργαστήρια, ταινίες μικρού μήκους, δρώμενα, έκθεση εικαστικού υλικού, ρητορικά αγωνίσματα, ψηφιακές εφαρμογές.

Το Συνέδριο πραγματοποιείται σε συνεργασία με διακεκριμένους Πανεπιστημιακούς και ανθρώπους των γραμμάτων, οι οποίοι έχουν στηρίξει επιστημονικά τις μαθητικές εργασίες και τις ημέρες διεξαγωγής του συνεδρίου θα προεδρεύσουν στις συνεδρίες και θα συνομιλήσουν με τους μαθητές και το κοινό.

Το Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί σε παράλληλες συνεδρίες στο Κεντρικό Θέατρο, το Αμφιθέατρο και αίθουσες των Αρσακείων-Τοσιτσείων Σχολείων Εκάλης στη διάρκεια λειτουργίας του σχολείου, διότι αποτελεί όχημα παιδείας για όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες. Το Συνέδριο μπορούν να παρακολουθήσουν οι εκπαιδευτικοί, οι μαθητές και οι γονείς τους καθώς και όλα τα ενδιαφερόμενα μέλη της επιστημονικής, ερευνητικής και εκπαιδευτικής κοινότητας στη χώρα μας.

Η ομιλία του καθηγητή Κωνσταντίνου Δασκαλάκη θα μεταδοθεί ζωντανά μέσω της ιστοσελίδας των Αρσακείων Σχολείων https://arsakeio.gr και της σελίδας τους στο facebook.

Επικοινωνία:

Εποπτεία Σχολείων                                Τηλ. 2106755555, Εσωτ. 140, 125

Ηλεκτρονική διεύθυνση:                         http://synedria.arsakeio.gr/

Comments 0 σχόλια »

Δημοσιεύτηκε το πρόγραμμα του Συνεδρίου.

http://e-diktyo.eu/wp-content/uploads/2019/04/v11_Programma_Rodos_TPE_Conf_e-diktyo_08_042019.pdf

 

Το 10ο συνέδριο e-Δικτύου – Ρόδος 2019 (από τη Σύρο στη Ρόδο) θα πραγματοποιηθεί φέτος στη Ρόδο, 12 – 14 Απριλίου 2019προκειμένου να δοθεί εορταστικός επετειακός χαρακτήρας στο γνωστό Πανελλήνιο Συνέδριο των Εκπαιδευτικών για τις ΤΠΕ «Αξιοποίηση των Τεχνολογιών της Πληροφορίας και της Επικοινωνίας στη Διδακτική Πράξη» της Σύρου, το οποίο από το 2001 (έτος του 1ου Συνεδρίου) λαμβάνει χώρα κάθε δύο χρόνια και πρωτοστατεί στην προώθηση της ουσιαστικής παιδαγωγικής ένταξης και ενσωμάτωσης των Ψηφιακών Μέσων στο σχολείο και την επιμόρφωση των εκπαιδευτικών.

Σκοπός του Συνεδρίου είναι ο γόνιμος προβληματισμός και ο δημιουργικός διάλογος αναφορικά με την εφαρμογή των «Τεχνολογιών της Πληροφορίας και της Επικοινωνίας στην Εκπαίδευση» (ΤΠΕ-Ε), καθώς και τις σύγχρονες πρακτικές έτσι όπως διαμορφώνονται στη σχολική πραγματικότητα. Ιδιαίτερα στοχεύει στο να ευαισθητοποιήσει τους/τις εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης προς την κατεύθυνση ανάδειξης των θεμάτων διδακτικής μεθοδολογίας με την αξιοποίηση των ΤΠΕ.

 

Το 10ο Συνέδριο απευθύνεται κυρίως στους:

 • Εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης
 • Εκπαιδευτικούς Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης
 • Επιμορφωτές/τριες ΤΠΕ
 • Επιμορφωτές/τριες και επιμορφούμενους/ες στην διδακτική αξιοποίηση των ΤΠΕ Β΄ Επιπέδου.
 • Μέλη πανεπιστημιακών παιδαγωγικών τμημάτων
 • Φοιτητές/τριες (Παιδαγωγικών Τμημάτων και Τμημάτων Η/Υ & Πληροφορικής).
 • Μεταπτυχιακούς/ές φοιτητές/τριες των ΤΠΕ στην Εκπαίδευση

Πιο αναλυτικά, το Συνέδριο απευθύνεται στους/στις Εκπαιδευτικούς όλων των γνωστικών αντικειμένων της Προσχολικής και Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, της Δευτεροβάθμιας Γενικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, της Ειδικής Αγωγής, στους/στις Επιμορφωτές/τριες των ΤΠΕ, καθώς και στους/στις Συντονιστές Εκπαιδευτικού Έργου, και στα Στελέχη Εκπαίδευσης. Επιπρόσθετα αναζητεί τη βέλτιστη συμβολή των ΤΠΕ στα ειδικευμένα σχολεία όπως αυτά των Παλιννοστούντων, τα Πολυπολιτισμικά Σχολεία, τα Μουσικά και Καλλιτεχνικά Σχολεία, τα Ολοήμερα Δημοτικά κ.ά.

Το Συνέδριο αφορά τόσο τη Δημόσια όσο και την Ιδιωτική Εκπαίδευση, που αναζητά τρόπους αξιοποίησης των ΤΠΕ για τη βελτίωση της Μαθησιακής και Διδακτικής Διαδικασίας και την καλύτερη οργάνωση της Εκπαιδευτικής κοινότητας (Παιδαγωγική αξιοποίηση εκπαιδευτικών και γενικής χρήση υπολογιστικών εφαρμογών, χρήση του διαδικτύου στη διδακτική πράξη, υπηρεσίες του WEB 2.0).

Comments 0 σχόλια »

Θερμές ευχές για το νέο έτος 2019, να απαλύνει τον πόνο, να φέρει το χαμόγελο στα χείλη, να χαρίσει ειρήνη, αγάπη, υγεία, δημιουργία, αδελφοσύνη, αλληλεγγύη, ευημερία για ένα καλύτερο αύριο!
Επί γης ειρήνη!

2019 wishes for a New Year of Peace, Love, Health, Creativity, Solidarity for a better tomorrow!
Peace on earth!

https://scratch.mit.edu/projects/273450514/

Comments 0 σχόλια »

 

 

 

 

 

Thimble is a code editor for HTML, JavaScript, and CSS, and is designed to help people teach, learn, and create the web with the web. Because it uses a forked version of Brackets, much of what you can do is the same as for using the desktop Brackets editor.

https://thimbleprojects.org/kglezou/147276

https://thimbleprojects.org/kglezou/126639

———————————————————-

https://github.com/mozilla/thimble.mozilla.org/wiki/Using-Thimble-FAQ#how-do-i-use-the-tutorial-feature

 

Comments 0 σχόλια »

Πειραματισμοί με το περιβάλλον Trinket

What is trinket?
trinket is an all-in-one coding environment designed for education. Teachers and students use trinket to code during class, while online courses and coding clubs use trinket to make interactive projects for their students.

Share Code from any Device
Trinket lets you run and write code in any browser, on any device.
Trinkets work instantly, with no need to log in, download plugins, or install software.
Easily share or embed the code with your changes when you’re done.

 

Comments 0 σχόλια »

 

 

 

 

 

Είσαι έτοιμος να συμμετέχεις κι εσύ στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Προγραμματισμού [#CodeWeek] και να γίνεις πρωταθλητής του κώδικα [#code]?

Σημείωσε στον χάρτη τη δική σου #CodeWeek δραστηριότητα τώρα! https://codeweek.eu/events

#CodeWeek #coding #education #programming #learn_to_code#προγραμματισμός #digitalSkills

https://codeweek.eu/

Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Προγραμματισμού είναι μια πρωτοβουλία βάσης που έχει ως στόχο να κάνει τον προγραμματισμό και τον ψηφιακό γραμματισμό προσιτό σε όλους, με διασκεδαστικό και ενδιαφέροντα τρόπο.

Η εκμάθηση συγγραφής κώδικα μας βοηθάει να κατανοούμε τον κόσμο που εξελίσσεται ταχύτατα γύρω μας, να διευρύνουμε τις γνώσεις μας για τον τρόπο λειτουργίας της τεχνολογίας και να αναπτύσσουμε δεξιότητες και ικανότητες, ώστε να ανακαλύπτουμε νέες ιδέες και να καινοτομούμε.

Presentations and toolkits

Local resources in your language

Austria – Belarus – Belgium – Bulgaria – China – Croatia – Cyprus – Czech Republic – Denmark – Estonia – Finland – France – Germany – Greece –Hungary – Iceland – Ireland – Isle Of Man – Italy – Kosovo – Latvia – Lithuania – Luxembourg – Malta – Moldova – Netherlands – Norway – Poland –Portugal – Romania – Serbia – Slovakia – Slovenia – Spain – Sweden – Switzerland – Turkey – Ukraine – United Kingdom

Coding lessons for beginners of all ages

 • Javascript Cheat Sheet compiles many of the most basic and important operators, functions, principles, and methods. It provides a good overview of the language and a reference for both developers and learners.
 • This free Python coding / education resource for 11-14 age learners has been developed by the UK Council for the Curriculum, Examinations & Assessment (CCEA) in conjunction with Queen’s University of Belfast, a leading centre in cyber security. It has tested with local business and industry, to ensure it met their needs also. The resource is available as PDF, for introduction modules, and then on-line via a managed Moodle service. If you use this resource please recognise CCEA for its work.
 • The JavaScript Tutorial introduces complete beginners to JavaScript, which is an open source and popular scripting language supported by all browsers. The class introduces you to basic concepts such as functions, cookies, DOM, and events in JavaScript as well as advanced topics like Object Oriented JavaScript, Internal & External JavaScript, and JavaScript Examples.
 • Swift Playgrounds: Swift Playgrounds is a revolutionary app for iPad that makes learning Swift interactive and fun.
 • Design Your First App with Build*: Learn to design your first app with a prototyping tool, SAP Build – the course and tool are provided free of charge.
 • Scratch ode to code: Multilingual Scratch tutorial for Europe Code Week
 • Codecademy: Learn to code interactively, for free, on the web.
 • Code School: Code School teaches web technologies in the comfort of your browser with video lessons, coding challenges, and screencasts.
 • Code Avengers: Learn to build websites, apps and games with HTML, CSS and JavaScript.
 • Code.org Tutorials: Simple tutorials for beginners that can be completed in an hour or less.
 • Computer Science Unplugged: A collection of free learning activities for the classroom or home that teaches Computer Science through engaging games and puzzles that use cards, string, crayons and lots of running around.
 • Angry Birds Fun Learning: Learn to code the fun way! Discover fun coding apps and courses for various difficulty levels.
 • Webmaker Web Literacy Map: A collection of resources for teaching and learning digital skills and web literacy, including a section on creating for the web.
 • W3Schools Online Web Tutorials: A collection of tutorials and references for web-related languages.
 • Academy of Code: A collection of free interactive tutorials for HTML, CSS, JavaScript, PHP and MySQL.
 • CodinGame: Play video games using code, learn programming in more than 20 programming languages.
 • Silent Teacher: a step by step and funny way to learn the basics.
 • CodeCombat: an online game that teaches programming. Students write code in real programming languages (Python, JavaScript, Lua, CofeeScript, Clojure).
 • CodeSpells revolves around the idea of crafting your own magical spells to interact with the world, solve problems, and fight off foe.
 • CodyRoby: Unplugged do-it-yourself card games and activities.

Coding for young beginners

 • CS First is a free online program that introduces kids to programming. It involves block-based coding using Scratch and are themed to attract students with varied interests. It is designed for 9-14 year olds. Available in English, Italian, French and German.
 • Scratch: With Scratch, you can program your own interactive stories, games, and animations — and share your creations with others in the online community. Primarily designed for 8 to 16 year olds, available in a variety of languages, can be used online or offline with the Scratch editor on Mac, Windows and Linux computers. Teachers should visit ScratchED, an online community where Scratch educators share stories, exchange resources, ask questions, and find people.
 • Hopscotch: iPad app recommended for kids ages 8 and above with simple, intuitive building blocks that can be used to create games, animations and apps in a colorful, interactive environment. Even younger coders can also try the Daisy the Dinosaur app.
 • ScratchJr: ScratchJr is an introductory programming language that enables young children (ages 5 to 7) to create their own interactive stories and games. ScratchJr was inspired by Scratch, but redesigned the interface and programming language to make them developmentally appropriate for younger children. Currently available as an iPad app, with an Android version scheduled to be released later in 2014, and a web-based version in 2015.
 • CoderDojo: The CoderDojo website features a variety of information for parents, kids and volunteers looking to start their own coding club for children. Part of the website is also a list of resources that can be used to teach a variety of programming languages to different age groups.
 • RoboMind Academy: By programming a virtual robot, the student is introduced to logic, automation and technology. Available as an online educator-friendly platform that can be used with students aged 8 years or older. A good start is the Hour of Code Tutorial.
 • Run Marco!: an adventure game for kids that teaches the basic of coding. Available as a browser game and an Android app, already translated in 13 European languages (more coming soon).
 • Pocket Code: An Android app that allows you to create your own games, animations, interactive music videos, and other kinds of apps, directly on your phone or tablet. An easy way to get started is the Skydiving Steve hour of code tutorial. Or you can follow Horst’s step-by-step tutorial to transform your smartphone into an scanner for alien lifeforms.
 • Kodu: Kodu lets kids create games via a simple visual programming language. Kodu can be used to teach creativity, problem solving, storytelling, as well as programming. Available for Windows computers.
 • CodeMonkey: CodeMonkey is a fun online game that teaches you how to code. In this free technology and STEM game, students learn about computer coding concepts like functions and loops by programming a monkey to find bananas! Real world programming language. Write code. Catch bananas. Save the world.
 • CodyRoby: Unplugged games and activities.
 • iCode from iTeach: iCode is an initiative created by iTeach to provide schools with a structured programme to run a coding and programming club as an after school, extra curricular activity or as a structured programme within the school day.

Full online courses for advanced learners

 • edX: EdX offers interactive online classes and MOOCs from the world’s best universities. Online courses from MITx, HarvardX, BerkeleyX, UTx and many other universities.
 • MIT OpenCourseWare: MIT OpenCourseWare (OCW) is a web-based publication of virtually all MIT course content. OCW is open and available to the world and is a permanent MIT activity.
 • Coursera: Coursera is an education platform that partners with top universities and organizations worldwide, to offer courses online for anyone to take, for free.
 • Udacity: Online education that bridges the gap between academic and real world skills. Taught by industry leaders excited to share their expertise from companies such as Google, Facebook, Cloudera, and MongoDB.

Helping others learn to code

 • Everyone Can Code Technology has a language. It’s called code. At Apple we believe coding is an essential skill. Learning to code teaches you how to solve problems and work together in creative ways. And it helps you build apps that bring your ideas to life. We think everyone should have the opportunity to create something that can change the world. So Apple had designed a programme that lets anyone learn, write and teach code.
 • Code Week: Teaching Programming to Young Learners (Repeat Q3/2017) Get an introduction to Scratch, a free programming tool by MIT, to make coding fun for children aged 8-12 years old. Code Week : Enseigner la programmation aux enfants (Réédition Q3/2017)
 • Code Week: Teens Get Coding! (Repeat Q3/2017) With this course, teenagers can use Scratch to start creating apps and learn what’s behind the software they use, for example in video games. Code Week : Les ados se mettent au code ! (Réédition Q3/2017)
 • DeVry Bootcamp Coding Resource Center – lists free learning resources for different parts of the coding process such as HTML, CSS, and JavaScript.
 • Introducing computing in the classroom, by EU Schoolnet: Course designed by teachers for teachers which features interviews, presentations, and activities from teachers, professors, students and computing professionals.
 • Lesson plans for teachers: Lesson plans created to help primary and secondary education teachers introduce coding to students. They will make pupils understand coding concepts in a fun way and offer teachers many ideas and resources.

Comments 0 σχόλια »

Top
 
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων