Καλή δημιουργική σχολική χρονιά!

 

Στιγμιότυπο οθόνης 2023 09 03 123100

Καλή δημιουργική σχολική χρονιά με υγεία, αγάπη, δύναμη, αντοχές, όραμα, έμπνευση, φαντασία, ενσυναίσθηση, χαρά και αισιοδοξία!

Καλή αρχή!

Καλό μήνα!

 

https://scratch.mit.edu/projects/888760482/

Υποβολή σχολίου Δημοσιευμένο στην κατηγορία  Γενικά 1 Σεπτεμβρίου, 2023 Κατερίνα Γλέζου

“Code Week School” Label

codeSL aGYM codeSL alykThank you #CodeWeek
Both my schools, 1st Arsakeio Senior High School of Psychico and 1st Arsakeio Junior High School of Psychico, have received the “Code Week School” Label for the period 2022-2024!
It is a great honor and pleasure this special award to 1st Arsakeio Senior High School of Psychico and 1st Arsakeio Junior High School of Psychico, the “Code Week School” Label #CodeWeekSchool certification, as European Schools that promote #computationalhinking and they are committed for the future, to continue relevant training for the teachers and implement more coding and programming activities for the students.
Congratulations to all the CodeWeek team for your excellent work!
Thank you my dear students and dear colleagues for your hard work to promote EU Code Week initiative to our schools and to the educational community while exploring the power and beauty of #computational thinking, #coding, #programming and #robotics.

Σ’ ευχαριστούμε #CodeWeek
Και τα δύο σχολεία μου, το 1ο Αρσάκειο Λύκειο Ψυχικού και το 1ο Αρσάκειο Γυμνάσιο Ψυχικού, έλαβαν την ετικέτα ποιότητας “Code Week School” για την περίοδο 2022-2024!
Είναι μεγάλη τιμή και χαρά αυτή η ειδική βράβευση στο 1ο Αρσάκειο Γυμνάσιο Ψυχικού και στο 1ο Αρσάκειο Γυμνάσιο Ψυχικού, η πιστοποίηση “Code Week School”, ως Ευρωπαϊκά Σχολεία που προάγουν την υπολογιστική σκέψη και δεσμεύονται για το μέλλον, να συνεχιστεί η σχετική επιμόρφωση για τους εκπαιδευτικούς και να εφαρμοστούν περισσότερες δραστηριότητες κωδικοποίησης και προγραμματισμού για τους μαθητές.
Συγχαρητήρια σε όλη την ομάδα του CodeWeek για την εξαιρετική δουλειά!
Σας ευχαριστώ, αγαπημένοι μου μαθητές και αγαπημένοι μου συνάδελφοι για τη σκληρή δουλειά σας να προωθήσετε την πρωτοβουλία EU Code Week στα σχολεία μας και ευρύτερα στην εκπαιδευτική κοινότητα ανακαλύπτοντας παράλληλα τη δύναμη και την ομορφιά της υπολογιστικής σκέψης, της κωδικοποίησης, του προγραμματισμού και της ρομποτικής.
#codeweek #codeWeekSchool #codeWeekSchoolLabel

Υποβολή σχολίου Δημοσιευμένο στην κατηγορία  EU Code Week ,Γενικά  Με ετικέτα:   , , 29 Ιουνίου, 2023 Κατερίνα Γλέζου

Καλή επιτυχία στις Πανελλαδικές Εξετάσεις 2023!

IMΚαλή επιτυχία στις Πανελλαδικές Εξετάσεις του σχολικού έτους 2022-2023 για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

Θερμές ευχές στους σκληρά δοκιμαζόμενους εξεταζόμενους τελειόφοιτους, στις οικογένειές τους και στους συναδέλφους εκπαιδευτικούς, που πάλεψαν όλη τη χρονιά για να πετύχουν τον στόχο της εισαγωγής στην Ανώτατη Εκπαίδευση. Ευχές να περάσουν οι δύσκολες μέρες των εξετάσεων με δύναμη και ψυχραιμία, όσο το δυνατό λιγότερο άγχος, ευόδωση των προσπαθειών και ομαλή διεξαγωγή των εξετάσεων χωρίς απρόοπτα.

Αγαπημένοι/ες μαθητές/ήτριες μας,

Καλή επιτυχία, καλή δύναμη, καλό κουράγιο!

Αύριο θα δώσετε μια σημαντική μάχη της ζωής σας, μία από τις σημαντικές μάχες που θα αναγκαστείτε να δώσετε στην πορεία σας.

Να θυμάστε πάντα ότι:

 • Κι αν χάσω μια μάχη, δε χάνω τον πόλεμο.
 • Ό,τι δε με σκοτώνει, με κάνει πιο δυνατό.
 • Η εισαγωγή στα ΑΕΙ δεν εγγυάται ούτε την ευτυχία ούτε την επαγγελματική εξέλιξη.

Κυνηγήστε τα όνειρά σας, αγαπημένα μας παιδιά… δίνοντας τον καλύτερο εαυτό σας, αλλά πάνω απ΄όλα να θυμάστε ότι ανεξαρτήτου αποτελέσματος, προέχει η σωματική, ψυχική και πνευματική υγεία σας.

Αύριο είναι απλώς μια μάχη.  Ο αγώνας συνεχίζεται…

Αξίζετε τα καλύτερα!

Καλή επιτυχία και ευόδωση των προσπαθειών σας.

Τα όνειρά σας, ευχές μας!

Ευχόμαστε επίσης, καλή δύναμη στην οικογένειά σας, που δίνει δίπλα σας τον δικό της αγώνα.

Υποβολή σχολίου Δημοσιευμένο στην κατηγορία  Γενικά 2 Ιουνίου, 2023 Κατερίνα Γλέζου

Καλό Πάσχα! Happy Easter! Joyeuses Pâques!

Θερμές πασχαλινές ευχές για προσωπική, οικογενειακή, εθνική και οικουμενική Ανά(σ)ταση σε όλους τους τομείς.

Χρόνια πολλά, όμορφα, δημιουργικά, αγωνιστικά, με ειρήνη, υγεία, αγάπη, αδελφοσύνη, αλληλεγγύη!!!

https://www.tynker.com/ide/v3?type=diy&p=643434fc1bf9e67ef70e2bad

Υποβολή σχολίου Δημοσιευμένο στην κατηγορία  Γενικά 16 Απριλίου, 2023 Κατερίνα Γλέζου

Καλό Πάσχα! Καλή Ανάσταση!

Θερμές Πασχαλινές ευχές!

egg

Name: Egg Artist
Project ID: 643434fc1bf9e67ef70e2bad
https://www.tynker.com/play/egg-artist/643434fc1bf9e67ef70e2bad-508777XnIrpVkZYCxKf,v44pnwNY8k

Υποβολή σχολίου Δημοσιευμένο στην κατηγορία  Γενικά 10 Απριλίου, 2023 Κατερίνα Γλέζου

Απονομή ευρωπαϊκής σχολικής ετικέτας ποιότητας STEM School Label 

Competent 2023 3 en 607acpsychico

 

Στο Α΄ Αρσάκειο Γυμνάσιο Ψυχικού απονεμήθηκε η ετικέτα ποιότητας STEM School Label (SSL).

Το Α΄ Αρσάκειο Γυμνάσιο Ψυχικού έχει να επιδείξει σημαντικό έργο στην κατεύθυνση προώθησης της εκπαίδευσης STEM και η διάκριση με την ευρωπαϊκή σχολική ετικέτα ποιότητας STEM School Label αποτελεί κομβικό σημείο για την ευρωπαϊκή και διεθνή προβολή του ως σχολείο STEM.

Μετά από σχετική πρόσκληση της Ευρωπαϊκής Ομάδας Scientix του Ευρωπαϊκού Σχολικού Δικτύου (Scientix team, Science Education Department, European Schoolnet (EUN Partnership AISBL), η Δρ. Κατερίνα Γλέζου, καθηγήτρια Πληροφορικής/Ρομποτικής/Φυσικών Επιστημών, ως Πρέσβειρα Scientix (Scientix Ambassador), ανέλαβε με τη συγκατάθεση και την υποστήριξη της διευθύντριας κ. Πατσιλινάκου να καθοδηγήσει το Α΄ Αρσάκειο Γυμνάσιο Ψυχικού στη διαδικασία απόκτησης της σχολικής ετικέτας ποιότητας STEM School Label (SSL, https://www.stemschoollabel.eu/home). Κατά τη διαδικασία απόκτησης της ετικέτας ποιότητας STEM School Label για το Α΄ Αρσάκειο Γυμνάσιο Ψυχικού συνέβαλαν σημαντικά η υποδιευθύντρια κ. Κλειδή και η φιλόλογος κ. Λουτριανάκη.

Στόχος της ετικέτας ποιότητας STEM School Label είναι να παρέχει στα ευρωπαϊκά σχολεία:
 • μια πανευρωπαϊκή υπηρεσία διαπίστευσης και υποστήριξης, καθώς και,
 • ένα διαδικτυακό περιβάλλον για εκπαιδευτικούς, διευθυντές σχολείων και σχολικό προσωπικό για ανταλλαγή πρακτικών, ιδεών και πόρων σχετικά με τη στρατηγική STEM σε σχολικό επίπεδο.

Λόγοι για τους οποίους ένα σχολείο ωθείται να υποβάλει αίτηση για ετικέτα ποιότητας STEM School Label αποτελούν:

 1. Υψηλή προβολή σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο μέσω συντονισμένων δραστηριοτήτων επικοινωνίας και διάδοσης στην ευρωπαϊκή πύλη STEM School Label.
 2. Αναγνώριση ως σχολείου που θέλει να βελτιώσει το επίπεδο εκπαίδευσης STEM και να μοιραστεί την τεχνογνωσία του. 
 3. Δυνατότητα προβολής της ετικέτας ποιότητας STEM School Label στο διαφημιστικό και ενημερωτικό υλικό του σχολείου.
 4. Συμμετοχή σε ένα ευρωπαϊκό δίκτυο σχολείων STEM για να εμπνεύσει την ανάπτυξη στρατηγικών STEM σε σχολικό επίπεδο.

Η ετικέτα ποιότητας STEM School Label ξεκίνησε ως μια κοινή πρωτοβουλία του Ευρωπαϊκού Σχολικού Δικτύου (European Schoolnet), της Ciencia Viva (Πορτογαλία), του Maison pour la Science d’Alsace (Γαλλία), του Center for the Promotion of Science (Σερβία) και του Education Development Center (Λιθουανία) το 2017 ως έργο Erasmus+. Από το 2021, όλες οι δραστηριότητες STEM School Label συνεχίζονται στο πλαίσιο του έργου Scientix με χρηματοδότηση από το πρόγραμμα έρευνας και καινοτομίας Horizon 2020 της Ευρωπαϊκής Ένωσης. 

 1. Η πλατφόρμα STEM School Label προσφέρει τον ιδανικό χώρο για τους συμμετέχοντες να αλληλεπιδράσουν, να ανταλλάξουν βέλτιστες πρακτικές, να ζητήσουν συμβουλές και να μοιραστούν δύσκολες υποθέσεις και πώς επιλύθηκαν.
  Το σύστημα πιστοποίησης STEM School επιτρέπει στους συμμετέχοντες να αξιολογήσουν τη στρατηγική STEM του σχολείου τους με βάση ένα σύνολο κριτηρίων για τον προσδιορισμό των δυνατοτήτων και των αδυναμιών σε επτά βασικούς τομείς (STEM School Key Elements).
 2. Για να αποκτήσει ένα σχολείο την ετικέτα ποιότητας STEM School Label θα πρέπει αρχικά να εγγραφεί στην πλατφόρμα και να συμμετέχει μοιράζοντας τις γνώσεις και την τεχνογνωσία του μέσω εκπαιδευτικών πόρων και μελετών περίπτωσης. Αφού προετοιμάσει τη διαδικασία αυτοαξιολόγησης με βάση τις λίστες κριτηρίων STEM School Label, μπορεί να συμπληρώσει και να υποβάλει το ερωτηματολόγιο αξιολόγησής του. Η ετικέτα, ισχύει για 18 μήνες και μετά από 12 μήνες μπορεί να επαναλάβει τη διαδικασία αξιολόγησης.
 3. Περισσότερες πληροφορίες, τα βήματα και τα κριτήρια σχετικά με τη διαδικασία αίτησης της σχολικής ετικέτας ποιότητας STEM School Label περιγράφονται στον ιστότοπο https://www.stemschoollabel.eu/home.

Υποβολή σχολίου Δημοσιευμένο στην κατηγορία  Γενικά 2 Απριλίου, 2023 Κατερίνα Γλέζου

Ευρωπαϊκό eTwinning έργο “Robotics Tour” 

 https://vimeo.com/802850714

Το σχολικό έτος 2022-2023 οι μαθητές της Ζώνης Ρομποτικής της Β’ τάξης του Α΄ Αρσακείου Γυμνασίου Ψυχικού με υπεύθυνη καθηγήτρια τη δρ Κατερίνα Γλέζου συμμετέχουν στο ευρωπαϊκό eTwinning έργο “Robotics Tour”. 

roboticstourposter

Το έργο eTwinning “Robotics Tour” ίδρυσε και συντονίζει η εκπαιδευτικός Πληροφορικής, Ρομποτικής και Φυσικών Επιστημών δρ Κατερίνα Γλέζου. Συνιδρύτρια του έργου είναι η Iva Naranda, εκπαιδευτικός Πληροφορικής στο σχολείο II. osnovna škola Čakovec στην πόλη Čakovec της Κροατίας. 

Στο έργο συμμετέχουν εκπαιδευτικοί και μαθητές σχολείων από Ελλάδα, Κροατία, Ισπανία, Ρουμανία, Τουρκία, Ιορδανία και Τυνησία.
Σκοπός του έργου “Robotics Tour” είναι να προωθήσει τις γνώσεις, δεξιότητες και στάσεις κωδικοποίησης, προγραμματισμού και ρομποτικής και να ανταλλάξει καλές εκπαιδευτικές πρακτικές στην εκπαίδευση STEAM. Η εκμάθηση κωδικοποίησης και προγραμματισμού ενός ρομπότ μέσω συνεργατικών δραστηριοτήτων βοηθά τους μαθητές να κατανοήσουν τον ταχέως μεταβαλλόμενο κόσμο και να αναπτύξουν υπολογιστική σκέψη και τις απαραίτητες δεξιότητες 4Cs (Communication, Collaboration, Critical thinking, Creativity) για τους πολίτες του 21ου αιώνα. 


Στο πλαίσιο του έργου οι μαθητές εισάγονται σταδιακά σε διαφορετικά περιβάλλοντα προγραμματισμού (όπως ScratchmBlock, 
tinkercad) και συστήματα εκπαιδευτικήςρομποτικής (όπως Edison, micro:bit, thymio) και μαθαίνουν πώς να κωδικοποιούν, πώς λειτουργούν οι αισθητήρες και οι κινητήρες, πώς να προγραμματίζουν ένα ρομπότ και να αναπτύσσουν στρατηγικές για την επίλυση προβλημάτων και τον σχεδιασμό ψηφιακών τεχνουργημάτων. Οι μαθητές, μέσα από διάφορες παιγνιώδεις δραστηριότητες, πειραματίζονται με σύγχρονα προγραμματιστικά περιβάλλοντα, αξιοποιούν συστήματα εκπαιδευτικής ρομποτικής, συνεργάζονται με τους μαθητές από τα σχολεία-εταίρους για την εξεύρεση λύσεων σε πραγματικά προβλήματα με τη χρήση τής τεχνολογίας και δημιουργούν τα δικά τους τεχνουργήματα. Μαθαίνοντας και αναλογιζόμενοι τις προκλήσεις, τις δυνατότητες αλλά και τους κινδύνους της τεχνολογίας καθώς και κανόνες για την ασφαλή χρήση του Διαδικτύου οι μαθητές επεξεργάζονται νέες ιδέες για το πώς η τεχνολογία μπορεί να χρησιμοποιηθεί για το κοινό καλό και την επίτευξη των παγκόσμιων στόχων αειφορίας.
Μέσα από αυτήν τη δημιουργική σύμπραξη, απώτερο στόχο τού έργου αποτελεί, παράλληλα με την καλλιέργεια των υπολογιστικών δεξιοτήτων και τής υπολογιστικής σκέψηςη ανάδειξη τής σημασίας τής συνεργασίας των λαών, τής ανάπτυξης τής επικοινωνίας και τής συνεργασίας μεταξύ εκπαιδευτικών και μαθητών από διαφορετικά σχολεία. 

Η επικοινωνία και οι δράσεις μεταξύ των συνεργαζόμενων σχολείων γίνονται στην αγγλική γλώσσα. 

Στο πλαίσιο τού έργου πραγματοποιούνται διαδικτυακές συναντήσεις, στην αγγλική γλώσσα, με τις εκπαιδευτικούς και τους μαθητές των συνεργαζόμενων σχολείων.
Στις διαδικτυακές συναντήσεις οι συνεργαζόμενοι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές έχουν την ευκαιρία να γνωριστούν καλύτερα και να ανταλλάξουν ιδέες και προτάσεις για την πορεία τού έργου, ενώ συμμετέχουν σε πληθώρα δημιουργικών δραστηριοτήτων, όπως δημιουργία ψηφιακών έργων, αξιοποιώντας ποικίλα ψηφιακά εργαλεία και εφαρμογές τής Τεχνητής νοημοσύνης. 

Οι δραστηριότητες και τα ψηφιακά έργα-κατασκευές των μαθητών και εκπαιδευτικών προβάλλονται στο twinspace τού έργου https://school-education.ec.europa.eu/en/etwinning/projects/robotics-tour/twinspace στην Ευρωπαϊκή Πλατφόρμα Σχολικής Εκπαίδευσης, καθώς και στο συνεργατικό padlet https://padlet.com/glezou/roboticstour.  

Ενδεικτικές δραστηριότητες στο πλαίσιο τού έργου όπου συμμετείχαν  οι μαθητές της Ζώνης Ρομποτικής της Β’ τάξης του Α΄ Αρσακείου Γυμνασίου Ψυχικού  την περίοδο Οκτωβρίου 2022 – Φεβρουαρίου 2023 στο Εργαστήριο Πληροφορικής-Ρομποτικής παρουσιάζονται στο βίντεο https://vimeo.com/802850714 .

Λίγα λόγια για το eTwinning 

Το eTwinning (πατήστε εδώ) είναι μια ευρωπαϊκή δράση μέσω τής οποίας σχολεία, από διαφορετικές ευρωπαϊκές και φίλες χώρες, συνεργάζονται αξιοποιώντας εργαλεία Τεχνολογιών Πληροφορίας και Επικοινωνιών (ΤΠΕ), ώστε να αποκομίσουν παιδαγωγικά, κοινωνικά και πολιτισμικά οφέλη.
Η δράση eTwinning δίνει στα σχολεία την ευκαιρία να μάθουν μαζί, να μοιραστούν τις απόψεις τους και να δημιουργήσουν καινούργιες φιλίες και αποτελεί, ουσιαστικά, την κοινότητα των σχολείων τής Ευρώπης. 

Υποβολή σχολίου Δημοσιευμένο στην κατηγορία  eTwinning ,EU Code Week 2 Μαρτίου, 2023 Κατερίνα Γλέζου

“Enjoy the Science” – «Ευρωπαϊκές δράσεις eTwinning, CodeWeek, Scientix – Διαμόρφωση κοινοτήτων πρακτικής και μάθησης στο σύγχρονο σχολείο»

11 2 enjoy the science

Σάββατο, 11/2: Το πρώτο διαδικτυακό σεμινάριο ΟΙΕΛΕ για τις ευρωπαϊκές δράσεις eΤwinning, Codeweek, Scientix με την Δρ Κατερίνα Γλέζου

Υποβολή σχολίου Δημοσιευμένο στην κατηγορία  Γενικά  Με ετικέτα:   10 Φεβρουαρίου, 2023 Κατερίνα Γλέζου

“Enjoy the Science”: Σεμινάρια επιμόρφωσης και κατάρτισης ΟΙΕΛΕ Πρόγραμμα Φεβρουαρίου-Μαρτίου 2023

“Enjoy the Science”: Σεμινάρια επιμόρφωσης και κατάρτισης ΟΙΕΛΕ Πρόγραμμα Φεβρουαρίου-Μαρτίου 2023

enjoy the science correct 1068x1511

Υποβολή σχολίου Δημοσιευμένο στην κατηγορία  Γενικά  Με ετικέτα:   2 Φεβρουαρίου, 2023 Κατερίνα Γλέζου

Ευτυχισμένο το νέο έτος 2023! Happy New Year 2023!

newyear2023
Χρόνια πολλά! Επί γης ειρήνη!
Θερμές ευχές για το νέο έτος 2023, να απαλύνει τον πόνο, να φέρει το χαμόγελο στα χείλη, να χαρίσει ειρήνη, αγάπη, υγεία, δημιουργία, αδελφοσύνη, αλληλεγγύη για ένα καλύτερο αύριο!
Επί γης ειρήνη!
Στη διεύθυνση https://scratch.mit.edu/studios/106246/ θα βρείτε μια συλλογή Christmas cards – Χριστουγεννιάτικες κάρτες, έργα-δημιουργίες στο Scratch από μαθητές των Αρσακείων Σχολείων Ψυχικού.
Best wishes for a New Year of Peace, Love, Health, Creativity, Solidarity for a better tomorrow!
Peace on earth!
At https://scratch.mit.edu/studios/106246/ you will find a collection of Christmas cards – Χριστουγεννιάτικες κάρτες,
Scratch projects created by students of Arsakeia Schools Psychikou.

Υποβολή σχολίου Δημοσιευμένο στην κατηγορία  Γενικά 3 Ιανουαρίου, 2023 Κατερίνα Γλέζου

Προηγούμενα άρθρα


Κατηγορίες

 • Blogroll

 • Logo

 • Πηγές - Feeds


  Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
  Αντίθεση