Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2016

Γλώσσα: Κάναμε το μάθημα από το ανθολόγιο: «Οι Γερμανοί και οι πρόκες». στη σελίδα 99. Ανάγνωση θα έχουν την πρώτη σελίδα και αντιγραφή και ορθογραφία την αρχή του μαθήματος : «Με το σχολείο του Πέτρου….έως εκεί που λέει γκαράζ». Για εργασίες έγραψαν στο πρόχειρο τετράδιό τους να κλιθούν τα ουσιαστικά: Το μάθημα, η συνήθεια, ο ώμος. Ακόμα να κλιθούν τα ρήματα: διαβάζω τρομάζω και γίνομαι.

Αύριο η γιορτή θα ξεκινήσει στις 9. Υπολογίζουμε 10 η ώρα θα έχει ολοκληρωθεί. 

Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2016

Γλώσσα: Κάναμε το επόμενο μάθημα της επετειακής ενότητας του «ΟΧΙ». «Στον πόλεμο του 1940″. Αντιγραφή και ορθογραφία θα έχουν από τη σελίδα 81 την πρώτη παράγραφο του κειμένου:«Ανοίγω διάπλατα….Αυτός είναι ο κόσμος όλος». Για το σπίτι θα έχουν να κάνουν τις εργασίες 1 και 2 του Β.Μ στη σελίδα 82. Για την εργασία 1 απλά θα υπογραμμίσουν στα κείμενα του μαθήματος τις φράσεις που εκφράζουν τα συναισθήματα των προσώπων. Η εργασία 2 θα γίνει γραπτώς στο πρόχειρο τετράδιό τους.

Ιστορία: Το σημερινό μάθημα είναι: «Το ελάφι με τα χρυσά κέρατα, οι Στυμφαλίδες όρνιθες, οι στάβλοι του Αυγεία». Επαναλαμβάνω τα ίδια που έχω αναφέρει και σε προηγούμενες αναρτήσεις. Το διαβάζουν πολύ καλά, αργά και καθαρά, ίσως και φωναχτά σε όποια παιδιά δυσκολεύονται και θέλουν να το ακούν, από 3-5 φορές. Τους έχω δώσει και το σχεδιάγραμμα. Με οδηγό αυτό προσπαθούν να το πουν προφορικά.

Επειδή μεσολαβεί η εορτή της 28ης Οκτωβρίου, το πρόγραμμα δεν τηρείται επακριβώς λόγω των προβών που κάνουμε.

Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2016

Γλώσσα: Σήμερα σταματήσαμε την ενότητα των μαθημάτων που ξεκινήσαμε την προηγούμενη εβδομάδα για να ασχοληθούμε με την επετειακή ενότητα του: «ΟΧΙ». Έτσι λοιπόν στο τέλος του Β.Μ υπάρχει αυτή η ενότητα. Το αυριανό μάθημα λοιπόν είναι αυτό: «Η Σημαία». Από το ποίημα αυτό θα έχουν αντιγραφή κι ορθογραφία τους δυο τελευταίους στίχους: «Αυτό είναι το ιερό πανί,που,όταν περνάει από μπροστά μας, υγραίνονται τα βλέφαρα και σπαρταρά η καρδιά μας».

Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2016

Γλώσσα: Σήμερα κάναμε ανθολόγιο. Στη σελίδα 15 του ανθολογίου είναι το μάθημα: «Το τραγούδι της φάλαινας». Ορθογραφία και αντιγραφή θα έχουν από την αρχή του μαθήματος: Η γιαγιά είπε μια ιστορία στη Λίλη…στον κόσμο». Ανάγνωση την σελίδα 15. Για το σπίτι μια φωτοτυπία με επαναληπτικές εργασίες από την ενότητα που κάναμε.

Θρησκευτικά: Κάναμε το μάθημα: «Ο άνθρωπος συνεργάτης του Θεού.». Δεν επιλέξαμε κομμάτια για ανάγνωση και μάθηση. Θα το διαβάσουν 3-5 φορές και θα μου το πουν.

Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2016

Γλώσσα:Κάναμε από το Τ.Ε στη σελίδα 35 την εργασία 3, που ήταν να φτιάξουμε ένα ποιηματάκι παρόμοιο με το «Σπίτι με κήπον». Έγινε ομαδικά στον πίνακα. Στη συνέχεια προχωρήσαμε στο καινούριο μάθημα του Β.Μ: «Γάτος από σπίτι ζητά νέα οικογένεια». Θα έχουν για ανάγνωση όλο το μάθημα. Αντιγραφή και ορθογραφία τις εργασίες 9 και 10 της σελίδας 52. Για το σπίτι θα έχουν από το Τ.Ε τις εργασίες 3,4 και 5 του Τ.Ε. Τη Δευτέρα θα κάνουμε ανθολόγιο. Το γραμματικό φαινόμενο που διδάχτηκαν ήταν τα αόριστα άρθρα στο Β.Μ και στη σελίδα 51.

Μαθηματικά: Κάναμε από το Β.Μ και στη σελίδα 44 το μάθημα 15. Για το σπίτι θα έχουν προσθέσεις κι αφαιρέσεις καθώς κι ένα πρόβλημα που έγραψαν από τον πίνακα στο τετράδιο των μαθηματικών τους.

Θρησκευτικά: Κάναμε το μάθημα: «Το έργο της ορθόδοξης ιεραποστολής και των διεθνών οργανισμών.». Δεν επιλέξαμε κομμάτια για ανάγνωση και μάθηση. Θα το διαβάσουν 3-5 φορές και θα μου το πουν.

Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2016

Μαθηματικά: Μαθηματικά σήμερα δουλέψαμε προσθέσεις κι αφαιρέσεις τριψήφιων αριθμών στο πρόχειρο τετράδιο καθώς και στον πίνακα. Από το τετράδιο εργασιών στη σελίδα 12 θα έχουν τις εργασίες 2,3,4 και 5.

Ιστορία: Δεν προχώρησα. Κάναμε κάποιες ασκήσεις από το τετράδιο εργασιών. Για την επόμενη Τρίτη θα έχουν να γράψουν στο Τ.Ε της ιστορίας τις εργασίες 1 και 2 της σελίδας 11, καθώς τις εργασίες 2 και 3 της σελίδας 12. Η εργασία 2 της σελίδας αυτής μπορεί να απαντηθεί σε 2 σειρές κάτω από την ερώτηση.

Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2016

Γλώσσα: Μπήκαμε στην 3η ενότητα και κάναμε το πρώτο μάθημα «Σπίτι με κήπον». Για το σπίτι θα έχουν αντιγραφή και ορθογραφία τις εργασίες 12 και 13 του Β.Μ στη σελίδα 49. Για το σπίτι θα έχουν τις εργασίες 3 και 4 του Τ.Ε στη σελίδα 32 καθώς και την εργασία 1 της σελίδας 34.

Μαθηματικά: Κάναμε το μάθημα 14 «Αριθμοί μέχρι το 3.000″. Από το μάθημα αυτό αφαιρείται η εργασία της σελίδας 43, 5 που αφορά το σύστημα γραφής αριθμών, λατινική γραφή. Από το καινούριο Τ.Ε που τους έδωσα θα έχουν τις εργασίες 2,3 ,5 και 6 στις σελίδες 10 και 11.

Ιστορία: Στην Ιστορία σήμερα κάναμε το μάθημα της ενότητας ο Ηρακλής, «Η Λερναία Ύδρα». Υπογραμμίσαμε τα κυριότερα σημεία και παράλληλα  τους έδωσα και το σχεδιάγραμμα του μαθήματος. Με 3 έως 4 αναγνώσεις νομίζω πως μαθαίνεται πολύ εύκολα.

Ανακοίνωση

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ

Σας ενημερώνω πως αύριο Τρίτη 18/10/2016 μετά το τέλος των μαθημάτων και ώρα 13:30 σας περιμένω στην αίθουσα των μαθημάτων της τάξης.

Θα σας μιλήσω για τη λειτουργία της τάξης, τα μαθήματα, τις σχέσεις και τη συμπεριφορά των παιδιών.

Παρακαλώ να φροντίσετε οι μαθητές να έχουν αποχωρήσει από το σχολείο, γιατί εργάζεται το ολοήμερο τμήμα.

                                                                                          Ο δάσκαλος  της Γ2 τάξης

Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2016

Γλώσσα: Σήμερα κάναμε ανθολόγιο το μάθημα της σελίδας 143 : «Ένας αλλιώτικος ποδοσφαιρικός αγώνας». Για πρώτη φορά γράψαμε περίληψη. Είναι μια δύσκολη γραπτή δραστηριότητα η περίληψη. Απαιτεί αφαιρετική ικανότητα. Την είπαμε προφορικά και τους ζήτησα σε 5-6 γραμμές να την γράψουν και το αποτέλεσμα ήταν πολύ ευχάριστο. Για το σπίτι θα έχουν ανάγνωση την σελίδα 143 και αντιγραφή κι ορθογραφία το παρακάτω κομμάτι από τη σελίδα 145. «Πάντως δε θα τρομοκρατούσα τον κόσμο πηδώντας από ψηλά.Αυτό λέγεται αντιαθλητική συμπεριφορά.Εξάλλου δεν έκανες ούτε ένα πλονζόν.» Για εργασίες τους έδωσα μια φωτοτυπία.

Μαθηματικά: Λύσαμε μαζί στο σχολείο από το Β.Μ το επαναληπτικό μάθημα 13. Για το σπίτι έχουν να κάνουν όλες τις εργασίες του Τ.Ε του επαναληπτικού μαθήματος 13.

Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2016

Γλώσσα: Κάναμε επανάληψη στην ενότητα που τελειώσαμε. Γράψαμε άγνωστη ορθογραφία προσπαθώντας να θυμηθούμε γραμματικούς κανόνες αποφεύγοντας τα ορθογραφικά λάθη. Για τη Δευτέρα θα έχουν από το Β.Μ στη σελίδα 43 την εργασία αυτή.

Θρησκευτικά: Κάναμε το μάθημα: «Όλα τα παιδιά του κόσμου είναι αδέλφια». Υπογραμμίσαμε τα κομμάτια του μαθήματος που πρέπει να διαβάσουν.