Παρασκευή 22 Μαΐου 2015

Μαθηματικά: Κάναμε το μάθημα 52 . Για το σπίτι θα έχουν τις ασκήσεις α και γ του τετραδίου στις σελίδες 20 και 21.

Φυσικά: Από το τετράδιο των Φυσικών κάναμε από τις σελίδες 184 και 185   το μάθημα: «Τριβή. Επιθυμητή ή Ανεπιθύμητη;». Θα μάθουν το συμπέρασμα .

ΘρησκευτικάΤο μάθημα είναι: «Ο μεγαλομάρτυρας Δημήτριος» . Σημειώσαμε 2 υπό ενότητες που πρέπει να μάθουν.

Πέμπτη 21 Μαΐου 2015

Μαθηματικά:Από το μάθημα 51 θα έχουν τις ασκήσεις ε και στ.

Φυσική: Από τη σελίδα 180 κάναμε το μάθημα: «Παράγοντες που επηρεάζουν την τριβή«. Θα μάθουν το συμπέρασμα και θα κάνουν τις εργασίες β και γ.

Γεωγραφία: «Η βιομηχανική παραγωγή στην Ελλάδα» είναι το μάθημα που τους παρέδωσα. Θα μάθουν αυτά που είπαμε στην τάξη να σημειώσουν

 

Τετάρτη 20 Μαΐου 2015

Γλώσσα: Από το βιβλίο της γλώσσας και στην ενότητα 16 κάναμε το μάθημα: «Σύγχρονος αθλητισμός» στη σελίδα 62. Θα έχουν για το σπίτι τις  εργασίες  5 και 6 της σελίδας 66 . Ακόμα θα διαβάσουν από τη σελίδα 65 το γραμματικό φαινόμενο «σύνθετα ρήματα και αύξηση» της σελίδας 65.

Ιστορία: Κάναμε το μάθημα 37  «Η Βυζαντινή Κύπρος».Το μάθημα παρουσιάζει σε συνοπτικό τρόπο όλη την ιστορία της Κύπρου στα Βυζαντινά χρόνια και ως εκ τούτου είναι δύσκολο να μαθευτεί. Θα ήθελα να μάθουν μόνο το παράθεμα 4 της σελίδας 116.

Τρίτη 19 Μαΐου 2015

Γλώσσα: Από την ενότητα 16  και από το τετράδιο εργασιών θα έχουν από τη σελίδα 47 κάναμε το μάθημα με την ιστορία του Σπύρου Λούη. Η εργασία 1 της σελίδας 50 και 51 είναι προαιρετική. Για το σπίτι θα έχουν την εργασία 2 σελίδα 52 , την εργασία 3 σελίδα 53 την εργασία 5 σελίδα 54.

Μαθηματικά:Από το  τετράδιο των μαθηματικών θα έχουν στις σελίδες 18 του μαθήματος 51 τις εργασίες α, β, και γ.

Ιστορία: Το μάθημα: «Η Άλωση της Κωνσταντινούπολης από τους Τούρκους»  είναι αυτό που πρέπει να μάθουν. Δόθηκε σχεδιάγραμμα του μαθήματος και ισχύουν όσα έχουμε πει κατά καιρούς για το διάβασμα του μαθήματος. Στη σελίδα 47 του τετραδίου της ιστορίας θα έχουν την εργασία 3.

Γεωγραφία: Το μάθημα 37:«Η κτηνοτροφική παραγωγή και η αλιεία στην Ελλάδα» είναι το καινούριο μάθημα. από τις 121 και 122  σελίδες.θα διαβάσουν πολύ καλά τα κομμάτια που τους είπα να διαβάσουν

Δευτέρα 18 Μαΐου 2015

Γλώσσα: Από την ενότητα 16 κάναμε το πρώτο μάθημα «Ο αθλητισμός στην αρχαία Ελλάδα» στη σελίδα  59. Από τις σελίδες 60 και 61 θα έχουν τις ασκήσεις  4, 6 και 7 .

Μαθηματικά : Από τη φωτοτυπία θα έχουν τα υπόλοιπα προβλήματα.

Φυσική: Από το κίτρινο βιβλίο κάναμε το μάθημα: «Η τριβή-Μια φυσική δύναμη» στη σελίδα 177. Θα  έχουν την  1η  και 2η εργασία του μαθήματος να τις γράψουν στο σπίτι. Θα μάθουν το συμπέρασμα .

Θρησκευτικά: ”Αγωνιζόμαστε για την ειρήνη» στη σελίδα 109. Θα μάθουν το κομμάτι του μαθήματος που έχει τίτλο: «Χωρίς αγάπη και δικαιοσύνη δεν υπάρχει αληθινή ειρήνη».

Παρασκευή 15 Μαΐου 2015

Από αύριο ημέρα Σάββατο θα υλοποιήσουμε το πρόγραμμα που ξεκινήσαμε το Νοέμβριο για τα Μ.Μ.Ε. Έτσι λοιπόν για το Σάββατο και την Κυριακή έχουν οριστεί 2 ομάδες από 6 παιδιά τα οποία θα έρθουν στο Ραδιοφωνικό σταθμό ΠΥΞΙΔΑ FM 101 στην οδό Καποδιστρίου, 32 – 24  στο Ταχυδρομείο, δίπλα στη στοά. Το στούντιο βρίσκεται στην είσοδο της πολυκατοικίας. Εγώ θα βρίσκομαι έξω να υποδεχτώ τα παιδιά 20 λεπτά νωρίτερα, γιατί θα” θελα να τα ξεναγήσω πρώτα στον σταθμό και να τους δείξω πώς λειτουργεί ο σταθμός. Το πρόγραμμα θα είναι ως εξής:

Σάββατο 16 Μαΐου 2015 ώρα: 6-7 το απόγευμα

Κυριακή 17 Μαΐου 2015 ώρα: 4-5 το απόγευμα

Θα σας παρακαλούσα μετά το τέλος του προγράμματος να βρίσκεστε έξω από το σταθμό να παραλάβετε τα παιδιά σας. Για παραπάνω πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου στο κινητό μου τηλέφωνο.

Μαθηματικά: Δεν προχώρησα. Τους έδωσα μια φωτοτυπία με προβλήματα από τα οποία θα λύσουν μόνο το 1,2 και 3.

Φυσικά: Από το τετράδιο των Φυσικών κάναμε από τις σελίδες 174 και 175   το μάθημα: «Πώς μετράμε τη δύναμη». Θα μάθουν το συμπέρασμα και θα κάνουν τις εργασίες α,β και γ.

Θρησκευτικά: Από τη σελίδα 107 θα μάθουν μόνο το κομμάτι που λέει:»Ποιος φταίει για αυτήν την κατάσταση»

Πέμπτη 14 Μαΐου 2015

Μαθηματικά: Κάναμε από το μάθημα 49  του βιβλίου των μαθηματικών μόνο τη σελίδα 126 και από το τετράδιο θα έχουν τις ασκήσεις γ το πρώτο μέρος και ε για το σπίτι.

Φυσική: Δεν θα έχουν κάτι για αύριο. Κάναμε λίγο από τη σελίδα 174 για τα δυναμόμετρα.

Γεωγραφία: Στις σελίδες 118 και 119 και 120 μιλήσαμε για τα αγροτικά προΐόντα της Ελλάδας. Δεν θα διαβάσουν κάτι ξεχωριστά, μόνο θέλω να κάνουν πάλι μια επανάληψη στους νομούς της Ελλάδας με τις πρωτεύουσές των.

 

Τετάρτη 13 Μαΐου 2015

Γλώσσα: Από το βιβλίο της γλώσσας και στην ενότητα 15 κάναμε το μάθημα: «Προγράμματα τηλεόρασης» στη σελίδα 48. Θα έχουν για το σπίτι την εργασία 3 της σελίδας 52 και την εργασία 5 της σελίδας 54. Ακόμα θα διαβάσουν από τη σελίδα 51 τις κλίσεις των ρημάτων: θεωρούμαι και εγγυώμαι, καθώς και στη σελίδα 53 πώς δημιουργείται η οριστική αορίστου των ρημάτων της άσκησης 4.

Ιστορία: Κάναμε το μάθημα 35  «Οι Τούρκοι πολιορκούν την Κωνσταντινούπολη» . Εδώ θα ήθελα να σας πω, πως το μάθημα της Ιστορίας χρειάζεται μελέτη στο σπίτι. Έχω πει πολλές φορές, πώς πρέπει να το διαβάζουν τα παιδιά το μάθημα. 2-3 αναγνώσεις και βλέποντας και αφομοιώνοντας το σχεδιάγραμμα μπορούν να πουν το μάθημα.

Δυστυχώς υπάρχουν κάποιοι μαθητές που επανειλημμένως  έρχονται αδιάβαστοι. Αυτό που κάνουν όμως θα έλεγα πως είναι λιγάκι «προκλητικό» γιατί παρόλο τις συστάσεις μου, αδιαφορούν και επαναλαμβάνουν την ίδια συμπεριφορά. Δυστυχώς όμως έτσι χαλάει το κλίμα της τάξης, αφού οι μαθητές που έρχονται διαβασμένοι αισθάνονται αδικημένοι σε σχέση μ” αυτούς που δεν διαβάζουν. Θα ήθελα εκ μέρους σας να κάνετε έναν τυπικό έλεγχο στο πρόγραμμα της επόμενης μέρας, τι έχουν φροντίσει να κάνουν κι αν έχουν βάλει τουλάχιστον τα βιβλία της αυριανής μέρας στην τσάντα τους, γιατί δυστυχώς ξεχνούν κι αυτά. 

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ

Αν θελήσετε να ξανακούσετε τις εκπομπές των παιδιών του περασμένου Σαββάτου και Κυριακής μπορείτε να τις ακούσετε σ΄αυτόν τον σύνδεσμο.

 

https://myspace.com/manage/music#song_127605622

Τρίτη 12 Μαΐου 2015

Γλώσσα: Από την ενότητα 15  και από το τετράδιο εργασιών θα έχουν από τη σελίδα 46 την εργασία 11 καθώς και από το βιβλίο της Γλώσσας από τη σελίδα 46 της άσκηση 7. Είναι να γράψουν μια αστεία διαφήμιση. Ένα παράδειγμα το κάναμε στην τάξη με την οδοντόκρεμα «ΦΑΦΟΥΤΕΞ».

Μαθηματικά:Από το  τετράδιο των μαθηματικών θα έχουν στις σελίδες 12 και 13 τις εργασίες α, β, και δ.

Ιστορία: Το μάθημα: «Ο Κωνσταντίνος Παλαιολόγος προσπαθεί να σώσει την πρωτεύουσα»  είναι αυτό που πρέπει να μάθουν. Δόθηκε σχεδιάγραμμα του μαθήματος και ισχύουν όσα έχουμε πει κατά καιρούς για το διάβασμα του μαθήματος. Στη σελίδα 45 του τετραδίου της ιστορίας θα έχουν την εργασία 4.

Γεωγραφία: Το μάθημα 35:«Οι νομοί της Ελλάδας» είναι το καινούριο μάθημα. από τις 115 και 116  και 117.θα διαβάσουν πολύ καλά την σελίδα 117, γιατί θα γράψουμε διαγώνισμα. Η άσκηση 1 της σελίδας 50 για το σπίτι.

Top
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων