Συμμετοχή του Πρότυπου Πειραματικού Λυκείου του Πανεπιστημίου Πατρών στο διεθνές Συνέδριο “INDUSTRIAL TECHNOLOGIES 2014”

 

 

Slide1

Κατόπιν πρόσκλησης του Εργαστηρίου Δυναμικής και Θεωρίας Μηχανών-Τμήμα Μηχανολόγων και Αεροναυπηγών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Πατρών- Project Coordinator Laboratory for Manufacturing Systems & Automation), το σχολείο μας μαζί με άλλα 10 επιλεγμένα από ολόκληρη την Ελλάδα, συμμετείχε στο Διεθνές Συνέδριο (9-11 Απριλίου)

Industrial Technologies 2014-Smart Growth through Research   and Innovation

στα πλαίσια της Ελλήνικής Προεδρίας της Ευρωπαικής Ένωσης  και συγκεκριμένα στο workshop 

Industrial Technologies for Schools

που πραγματοποιήθηκε τη Παρασκευή 11 Απριλίου 2014 στο Μέγαρο Μουσικής στην Αθήνα.

Κάθε σχολείο έπρεπε να προτείνει μια ιδέα σε σχέση με τη νανοτεχνολoγία και να την υποστηρίξει με ένα «paper /report», ένα poster και με μια τελική παρουσίαση. Το σχολείο μας συμμετείχε με μια ομάδα 20 μαθητών/τριών της Α΄ και Β΄ Τάξη με την εργασία:

HIGHLY EFFICIENT ELECTRICAL ENERGY PRODUCING NANOSTRUCTURE

Η πρόταση της ομάδας ήταν ο σχεδιασμός μιας νανοκατασκευής (nanostructure) η οποία θα χρησιμοποιούσε τρία (3) βασικά φαινόμενα: φωτοβολταικό, πιεζοηλεκτρικό και την υπεραγωγιμότητα και θα εκμεταλλευόταν το φώς και οποιαδήποτε μορφή πίεσης (αέρας, ήχος, περπάτημα κτλπ) σε όλες τις επιφάνειες των σχολικών κτιρίων για παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας για την κάλυψη των σχολικών αναγκών και στη συνέχεια με επέκταση σε πολλούς άλλους τομείς.

Η πρόταση της ομάδας και το poster

 

 

Η παρουσίαση έγινε στην αίθουσα Alexandra Trianti Hall του Μεγάρου Μουσικής.

Η ομάδα του σχολείου έκανε μια εξαιρετική παρουσίαση της πρόταση στις 12.50 με τους μαθήτριες της Β΄Λυκείου Γούδα Τ.,Κοκλώνη Ν.,Τερπίνα Α. και με τo μαθητή της Α΄ Λυκείου Καράμπελα Δ. Όλες οι παρουσιάσεις έγιναν στην Αγγλική.

3Το poster του σχολείου αναρτήθηκε στην έκθεση σε ειδική θέση μαζί με τα poster μεγάλων Ερευνητικών Ιδρυμάτων, Εταιρειών που ασχολούνται με τη νανοτεχνολογία, Ελληνικών και ξένων Πανεπιστημίων.

POSTER

Η ομάδα του σχολείου που εργάστηκε σε αυτή τη πρόταση αποτελείται από τους μαθητές:

 

6

 

Υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί: Φύττας Γεώργιος – Φυσικός, Σφαέλος Ιωάννης – Φυσικός, Τσιγγέλης Μιχαήλ- Μαθηματικός , Ευσταθίου Αγγελική- Μαθηματικός

Συνοδοί : Φύττας Γεώργιος και Τσιγγέλης Μιχαήλ

Αναλυτικά

  • Το Πρόγραμμα των Παρουσιάσεων με το θέμα του κάθε σχολείου  workshop.
  • Το paper/report του σχολείου  IndTech2014_Schools Report
  • Το αναρτημένο  Poster
  • Την τελική παρουσίαση της ομάδας του σχολείου Final Presentation

 

gif conference

Φορείς υλοποίησης του Συνεδρίου είναι δύο χρηματοδοτικά προγράμματα (Coordination Support Actions): το IndustryTech 2014 με συντονιστές  το Ίδρυμα Τεχνολογίας & Έρευνας (ΙΤΕ/ΙΕΧΜΗ) και εταίρους το Σύνδεσμο Ελλήνων Βιομηχάνων (ΣΕΒ)  και τη Φινλαδική εταιρεία Spinverse και το INNOPRO με συντονιστές το Πανεπιστήμιο Πάτρας/LMS και εταίρους από το χώρο της βιομηχανίας. Πρόεδρος της εκδήλωσης είναι ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Πατρών και Διευθυντής του ΙΤΕ/ ΙΕΧΜΗ Κωνσταντίνος Γαλιώτης με αντιπρόεδρο τον καθηγητή του Πανεπιστημίου Πατρών και διευθυντή του Εργαστηρίου Συστημάτων Παραγωγής και Αυτοματισμού / Δυναμικής και Θεωρίας Μηχανών Γεώργιο Χρυσολούρη. 

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση