Δεύτερος κύκλος σεμιναρίων στα πλαίσια του δικτύου : Ακουστική και ιστορική ξενάγηση στα αρχαία θέατρα της Ν.Δ Ελλάδας

Το Τμήμα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης της Δ/νσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας, σε συνεργασία με το ΚΠΕ Κλειτορίας – Ακράτας και τα ΕΚΦΕ Πάτρας & Αιγίου, στα πλαίσια του Τοπικού Θεματικού Δικτύου  «Ακουστική και ιστορική ξενάγηση στα αρχαία θέατρα της Ν.Δ. Ελλάδας», διοργανώνει τον 2ο κύκλο του επιμορφωτικού Σεμιναρίου που θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο της Μεικτής Μάθησης (blened learning). Θα περιλαμβάνει 8 ώρες διδασκαλίας εκ του σύνεγγυς (πρόσωπο με πρόσωπο) και 20 ώρες εξ Αποστάσεως  Ασύγχρονης Εκπαίδευσης.

Σκοπός του σεμιναρίου είναι η επιμόρφωση των συμμετεχόντων εκπαιδευτικών στην παραγωγή εκπαιδευτικού υλικού και η δημιουργία πρωτότυπου εκπαιδευτικού υλικού που θα χρησιμοποιηθεί για τις ανάγκες του δικτύου.

Η διάρκειά του θα είναι είκοσι (28) ώρες και θα πραγματοποιηθεί στο Εργαστήριο Φυσικών Επιστημών του Πρότυπου Πειραματικού Λυκείου Πανεπιστημίου Πατρών σε τρεις φάσεις:

1η φάση : Επιμορφωτική εκ του σύνεγγυς συνάντηση την Τρίτη 18 Μαρτίου 201420:30)

2η φάση: Εργασία σε ομάδες και συνεργασία με επιμορφωτή (εξ αποστάσεως ασύγχρονη εκπαίδευση) για τη δημιουργία εκπαιδευτικού υλικού από τις 18/03/2014 έως τις 29/04/2014

3η φάση: Επιμορφωτική εκ του σύνεγγυς συνάντηση  στις 7ή 14 Μαίου 1014 (17:00 – 20:30)

Η 2η φάση του 2ου κύκλου του σεμιναρίου που αφορά στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση θα πραγματοποιηθεί από τις 18/03/2014 έως τις 29/04/2014, θα περιλαμβάνει τη συγγραφή φύλλων εργασίας για μαθητές και του συνοδευτικού υλικού για εκπαιδευτικούς και θα υλοποιηθεί με την αξιοποίηση του δικτυακού τόπου: http://netacoustics.sch.grπου σχεδιάστηκε και λειτουργεί στα πλαίσια του δικτύου.

Επιμορφώτρια της 1ης και 3ης φάσης του 2ου κύκλου θα είναι η Υπεύθυνη Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης κα Ιωάννα Παπαϊωάννου ενώ επιμορφωτές κατά την 2η φάση – εξ αποστάσεως ασύγχρονη εκπαίδευση θα είναι και οι: Ζησιμόπουλος Γεώργιος (Υπεύθυνος ΕΚΦΕ ΑΙΓΙΟΥ), Ξανθόπουλος Νικόλαος (Υπεύθυνος ΕΚΦΕ Πάτρας), Μοσχόπουλος Χαρίλαος  (Υπεύθυνος ΚΠΕ Κλειτορίας- Ακράτας), Χατζηαντωνίου Παναγιώτης (Εκπαιδευτικός Πρότυπου Πειραματικού Γυμνασίου Πανεπιστημίου Πατρών), Φύττας Γεώργιος (Εκπαιδευτικός Πρότυπου Πειραματικού Λυκείου Πανεπιστημίου Πατρών).

 

Στο σεμινάριο θα συμμετέχουν οι εκπαιδευτικοί όλων των ειδικοτήτων που συμμετείχαν στον 1ο κύκλο του σεμιναρίου (που υλοποιήθηκε στις 6 και 25 Φεβρουαρίου και περιελάμβανε θεωρητικό και εργαστηριακό μέρος).

Τη Τρίτη 18/03/2014 πραγματοποιήθηκε η 1η φάση του σεμιναρίου στο Εργαστήριο Φυσικών Επιστημών του Πρότυπου Πειραματικού Λυκείου του Πανεπιστημίου Πατρών.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση