Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ιστορια των video games
10 Μάι 2018

ιστορια των video games

Συντάκτης: Γιαννακάκης Θανασής | Κάτω από: video games

Η Ιστορία των Βιντεοπαιχνιδιών, αρχίζει στα τέλη της δεκαετίας του ’40. Προς τα τέλη του ’50 και στα μέσα του ’60, στην Αμερική, αρχίζουν να μπαίνουν στην καθημερινή ζωή των ανθρώπων οι υπολογιστές, συγκεκριμένα οι κεντρικοί υπολογιστές. Από εκείνη την περίοδο, ταβιντεοπαιχνίδια έκαναν την εμφάνιση τους, στις κονσόλες, στα φλίπερ, στους υπολογιστές, αλλά και στις φορητές κονσόλες.

Το πρώτο παιχνίδι – μηχάνημα που διαφημίστηκε επίσημα, ήταν το Computer Space, το 1971. Μέχρι και τα τέλη του ’70, είχε εμφανιστεί στιςΗ.Π.Α., την Ευρώπη, την Ιαπωνία, και τη Λατινική Αμερική. Το 1977, έγινε ευρύτερα γνωστό και σημείωσε μεγάλες πωλήσεις. Μετά από έξι περίπου χρόνια, συμβαίνει ακριβώς το ίδιο, που προκάλεσε ακόμα περισσότερες εντυπώσεις παγκοσμίως. Αυτό το γεγονός, γινόταν μέχρι να εμφανιστεί ο προσωπικός υπολογιστής, ο οποίος προκάλεσε ανάλογες αντιδράσεις. Τις περισσότερες εντυπώσεις τράβηξαν οι αμερικάνικες και οι ευρωπαϊκές εταιρίες βιντεοπαιχνιδιών. Όχι όμως τόσες όσες οι ιαπωνικές εταιρίες, αφού εκεί άρχιζε να ανθεί η τεχνολογία. Από τη στιγμή που οι υπολογιστές και οι κονσόλες ήρθαν σε επαφή μεγάλο κοινό, αποφάσισαν να κάνουν κάτι πρωτότυπο. Δημιούργησαν τις λεγόμενες φορητές κονσόλες. Αυτή η κίνηση δεν ήταν καλοδεχούμενη από τις αμερικάνικες εταιρίες, καθώς μεγαλύτερη επιρροή στη βιομηχανία των παιχνιδιών είχαν οι ιαπωνικές εταιρείες. Αυτές κατασκεύασαν δημοφιλείς κονσόλες όπως το PlayStation τηςSony και το NES της Nintendo. Σήμερα, βιντεοπαιχνίδια εμφανίζονται και στα κινητά τηλέφωνα, τα tablets και τους προσωπικούς ψηφιακούς οδηγούς.

Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο the pirates of carebean sea
10 Μάι 2018

the pirates of carebean sea

Συντάκτης: Γιαννακάκης Θανασής | Κάτω από: ταινιες

Οι Πειρατές της Καραϊβικής είναι μια αμερικανική σειρά ταινιών φαντασίας και περιπέτειας βασισμένη στο ομώνυμο τρενάκι των θεματικών πάρκων της Ντίσνεϊ. Η σειρά απαριθμεί πέντε ταινίες. Παραγωγός της σειράς είναι ο Τζέρι Μπρουκχάιμερ και σκηνοθέτες οι Γκορ Βερμπίνσκι (1–3), Ρομπ Μάρσαλ (4) καί Γιόακιμ Ρόνινγκ και Έσπεν Σάντμπεργκ (5). Κύριοι σεναριογράφοι είναι ο Τεντ Έλιοτ και ο Τέρι Ρόσιο (1–4), όπως επίσης ο Τζεφ Νάθανσον (5). Η σειρά ακολουθεί την ιστορία του Καπετάν Τζακ Σπάροου (Τζόνι Ντεπ), του Ουίλιαμ Τέρνερ (Ορλάντο Μπλουμ) και της Ελίζαμπεθ Σουάν (Κίρα Νάιτλι). Αλλοι σημαντικοί χαρακτήρες της σειράς είναι ο Καπετάνιος Μπαρμπόσα (Τζέφρεϊ Ρας), ο Τζόσαμι Γκιμπς (Κέβιν ΜακΝάλι) και ο Τζέιμς Νόρινγκτον (Τζακ Ντέιβενπορτ). Οι ήρωες έρχονται αντιμέτωποι με υπερφυσικούς εχθρούς όπως ο Ντέιβι Τζόουνς (2–3), ο Καπετάνιος Μαυρογένης (4) και ο Καπετάνιος Σάλαζαρ (5).

Οι εισπράξεις της σειράς ανέρχονται σε περισσότερα από 4,5 δισεκατομμύρια δολάρια παγκοσμίως και είναι η πρώτη σειρά ταινιών που απέκτησε πάνω από μία ταινία με εισπράξεις που ξεπέρασαν το 1 δισεκατομμύρια δολάρια για την κάθε ταινία ξεχωριστά.

Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ιστορια του μπασκετ
10 Μάι 2018

ιστορια του μπασκετ

Συντάκτης: Γιαννακάκης Θανασής | Κάτω από: μπασκετ

αρχΣτις ές Δεκεμβρίου του 1891, ο Καναδός Δρ. Τζέιμς Νάισμιθ, καθηγητής φυσικής αγωγής στο Εκπαιδευτήριο της Χριστιανικής Αδελφότητας Νέων (YMCA) (σημερινό Κολέγιο Σπρίνγκφιλντ) στο Σπρίνγκφιλντ, Μασαχουσέτη, Η.Π.Α.), προσπαθούσε να κρατήσει την τάξη με την οποία έκανε μάθημα δραστήρια μια βροχερή μέρα. Αναζητούσε ένα δυναμικό παιχνίδι εσωτερικού χώρου για να κρατήσει τους μαθητές απασχολημένους και στα κατάλληλα επίπεδα φυσικής κατάστασης κατά τη διάρκεια του μακρύ χειμώνα της Νέας Αγγλίας. Αφού απέρριψε άλλες ιδέες είτε ως υπερβολικά τραχιές ή ακατάλληλες για κλειστά γυμναστήρια, έγραψε τους βασικούς κανόνες και κάρφωσε ένα καλάθι ροδακίνων σε ύψος 3,03 μέτρων. Σε αντίθεση με τα σύγχρονα δίχτυα καλαθοσφαίρισης, αυτό το καλάθι ροδακίνων διατηρούσε τον πάτο του, και οι μπάλες έπρεπε να ανακτηθούν με το χέρι μετά από κάθε «καλάθι» ή πόντο που σημειωνόταν. Αυτό αποδείχθηκε αναποτελεσματικό. Έτσι το κάτω μέρος του καλαθιού απομακρύνθηκε, πράγμα που επέτρεπε την ώθηση της μπάλας με ένα μεγάλο πείρο κάθε φορά. Η καλαθοσφαίριση την πρώτη φορά παίχτηκε με μια μπάλα ποδοσφαίρου. Οι πρώτες μπάλες που δημιουργήθηκαν ειδικά για την καλαθοσφαίριση ήταν καφέ, και ήταν μόνο στα τέλη του 1950 που ο Τόνυ Χάινκλ, ψάχνοντας για μια μπάλα που θα είναι πιο ευδιάκριτη για τους παίκτες και τους θεατές, εισήγαγε την πορτοκαλί μπάλα που χρησιμοποιείται σήμερα, Η ντρίμπλα δεν υπήρχε στο αρχικό παιχνίδι, εκτός από την «σκαστή πάσα» για τους συμπαίκτες. Η πάσα ήταν το κύριο μέσο μετακίνησης της μπάλας. Η ντρίμπλα τελικά εισήχθη, αλλά περιοριζόταν από το ασύμμετρο σχήμα της πρώτης μπάλας. Η ντρίμπλα έγινε σημαντικό μέρος του παιχνιδιού περίπου τη δεκαετία του 1950, καθώς βελτιώθηκε το σχήμα της μπάλας.

Καλωσήρθατε στο Blogs.sch.gr. Αυτό είναι το πρώτο σας άρθρο. Αλλάξτε το ή διαγράψτε το και αρχίστε το “Ιστολογείν”!