Συγγραφέας: ΡΗΓΟΥ ΙΩΑΝΝΑ | Κατηγορία Χωρίς κατηγορία | , στις 01-12-2013
Συγγραφέας: ΡΗΓΟΥ ΙΩΑΝΝΑ | Κατηγορία Χωρίς κατηγορία | , στις 01-12-2013
Συγγραφέας: ΡΗΓΟΥ ΙΩΑΝΝΑ | Κατηγορία Χωρίς κατηγορία | , στις 01-12-2013
Συγγραφέας: ΡΗΓΟΥ ΙΩΑΝΝΑ | Κατηγορία Χωρίς κατηγορία | , στις 01-12-2013
Υλικά Κύρια Υλικά
- Ελαιόλαδο, 640 γρ.
- Αλισίβα, 2 φλιτζάνι/-α του καφέ
- Κονιάκ, 2 φλιτζάνι/-α του καφέ
- Πορτοκάλι, 2 τμχ., ξύσμα και χυμός
- Λεμόνι, 1 σκελίδες, ξύσμα και χυμός
- Μαγειρική σόδα, 1 κουταλάκι/-α του γλυκού
- Μπέικιν πάουντερ, 1 κουταλάκι/-α του γλυκού
- Κανελογαρύφαλλο, 1 κουταλ. της σούπας
- Ζάχαρη άσπρη, 1 φλιτζάνι/-α του τσαγιού
- Σιμιγδάλι, 1 φλιτζάνι/-α του τσαγιού
- Αλεύρι, 1 κιλ.
- Καρύδια, ψιλοκομμένα
- Μέλι, 400 γρ., για το σιρόπι
- Ζάχαρη άσπρη, 4 ποτήρι/-α, για το σιρόπι
- Νερό, 4 ποτήρι/-α, για το σιρόπι
Εκτέλεση
Χτυπάμε το λάδι με τη ζάχαρη, προσθέτουμε το χυμό και το ξύσμα του λεμονιού και των πορτοκαλιών, την αλισίβα, το κονιάκ, τα κανελογαρίφαλα, το σιμιγδάλι και σιγά σιγά το αλεύρι. Δεν ζυμώνουμε πολύ το μείγμα για να μείνει αφράτο. Πλάθουμε τα μελομακάρονα, τα πιέζουμε λίγο στον τρίφτη για να γίνει το σχέδιο με τις τρύπες και τα βάζουμε σε λαδωμένο ταψί. Τα ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για 15 έως 20 λεπτά. Από την προηγούμενη το βράδυ έχουμε ετοιμάσει το σιρόπι, το οποίο ρίχνουμε στα ζεστά μελομακάρονα. Τα βάζουμε σε πιατέλα και τα γαρνίρουμε με καρύδια.
Συμβουλές
Η αλισίβα είναι το μείγμα που προκύπτει όταν αναμείξεις νερό με στάχτυ. Συγκεκριμένα η αναλογία είναι 1 ποτήρι προς 1/2 κουταλάκι. Φυσικά, περιμένουμε να κατακαθίσει η στάχτυ πριν πάρουμε το νερό με μια κουτάλα από πάνω.
Συγγραφέας: ΡΗΓΟΥ ΙΩΑΝΝΑ | Κατηγορία Χωρίς κατηγορία | , στις 14-11-2013
Καλωσήρθατε στο Blogs.sch.gr. Αυτή είναι η πρώτη σας δημοσίευση. Αλλάξτε την ή διαγράψτε την και αρχίστε το “Ιστολογείν”!