5-Μαρ-2009: Επίθεση μαθητών του 3ου ΕΠΑΛ σε Πακιστανούς μέσα στο σπίτι τους.

Την Πέμπτη 5-Μαρ-2009 μαθητές του σχολείου όπου εργάζομαι φέτος (είναι το 3ο ΕΠΑΛ Κολωνού)  έφυγαν από το σχολείο την προτελευταία ώρα και επιτέθηκαν σε Πακιστανούς μέσα στο σπίτι τους. Η ιστορία είναι απίστευτη και μάλιστα στην επίθεση αυτή συμμετείχαν και αλλοδαποί μαθητές. Περισσότερες λεπτομέρειες θα δείτε στην συνέντευξη (βίντεο) που έδωσα στο tvxs.gr καθώς και στο βίντεο, επίσης στο tvxs.gr, με τις μαρτυρίες των Πακιστανών / θυμάτων της επίθεσης.

Μια από τις δράσεις του σχολείου για το συγκεκριμένο επεισόδιο είναι η αντιρατσιστική εκδήλωση που οργανώσαμε στις 20-Μαρ-2009.

[google 8617599230874249032]

3 σχόλια στο “5-Μαρ-2009: Επίθεση μαθητών του 3ου ΕΠΑΛ σε Πακιστανούς μέσα στο σπίτι τους.

  1. Φίλε μου, είσαι ο μόνος εκπαιδευτικός σε όλα τα μπλογκ του σχολικού δικτύου, που δε φοβάται να πει τα πράγματα με το όνομά τους.
    Βασίλης Βασιλειάδης
    δάσκαλος από δημοτικό σχολείο Γέφυρας Θεσσαλονίκης

  2. Βασίλη ευχαριστώ για το σχόλιό σου..

    δεν νομίζω ότι είμαι ο πιο θαρραλέος καθηγητής.. εγώ είμαι μόνιμος καθηγητής ενώ η συνάδελφος που κινήσαμε όλη την διαδικασία μαζί είναι αναπληρώτρια. Αυτή νομίζω ότι είναι η πιο θαρραλέα.. και όχι εγώ..

    Θα προσπαθήσω τις επόμενες μέρες σε νέα ανάρτηση να γράψω περισσότερες λεπτομέρειες για το χειρισμό του θέματος από το σχολείο που έχει επίσης πολύ ενδιαφέρον..

  3. Pingback: άλλος ενας ιονέσκο στην εκπαίδευση » Αρχεία Ιστολογίου » 23-Ιαν-2010: Επισόδεια “ρατσιστών - αντιρατσιστών” στην

Αφήστε μια απάντηση