Το Παλαιό Γυναικόκαστρο βρίσκεται 15 χλμ. ΝΔ από το Κιλκίς, 45 χλμ. από τη Θεσσαλονίκη και 19 χλμ. από το Πολύκαστρο και ανήκει στο Δήμο του Κιλκίς. Το 1922 ο πληθυσμός ήταν 2.000 κάτοικοι ενώ σήμερα δεν υπερβαίνουν τους 1.000, εκ των οποίων μόλις οι 500 είναι μόνιμοι κάτοικοι. Ο υπόλοιπος πληθυσμός μετανάστευσε σταδιακά στο Κιλκίς, στη Θεσσαλονίκη ή στην Γερμανία. Η κύρια απασχόληση των κατοίκων είναι η γεωργία και η κτηνοτροφία. Διαβάστε όλο το άρθρο »
Γιατί χρειαζόμαστε πράσινες σχολικές αυλές
Σημαντικά οφέλη για την σωματική και την ψυχική υγεία των παιδιών προσφέρει η πρόσβαση σε περιοχές με φύση.
Πολλά ερευνητικά ευρήματα, τα οποία όλο και αυξάνονται, υποστηρίζουν τον ισχυρισμό ότι η πρόσβαση
σε περιοχές με φύση βελτιώνει την υγεία σε πολλούς τομείς, όπως:
- η υγεία της καρδιάς,
- η ψυχική υγεία,
- η διαχείριση βάρους,
- η Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής & Υπερκινητικότητας και
- το άγχος στα παιδιά.
Μια ιδέα που κερδίζει σε αυτόν τον τομέα είναι οι πράσινες σχολικές αυλές (green schoolyards). Αλλά πως είναι μια πράσινη σχολική αυλή; Διαβάστε όλο το άρθρο »
10 λόγοι για τους οποίους θα έπρεπε να παίζει το παιδί σας σε λαχανόκηπο.
Πράσινο παιχνίδι
Η κηπουρική είναι ένας καταπληκτικός τρόπος τα παιδιά να περνούν το χρόνο τους ποιοτικά και διασκεδαστικά. Καταρχήν τα δίνει μια εξαιρετική ευκαιρία να συνδεθούν τόσο με τη φύση όσο και μεταξύ τους αλλά και να χαλαρώσουν νοητικά και σωματικά. Επιπλέον, η κηπουρική δίνει στα παιδιά αμέτρητες ευκαιρίες για να μαθαίνουν για τις επιστήμες όπως τα μαθηματικά, τη φυσική, τη χημεία, τη βιολογία και την οικολογία αλλά και να αποκτούν χρήσιμες δεξιότητες για τη ζωή τους. Διαβάστε όλο το άρθρο »
Αγέλη λύκων αλλάζουν το Περιβάλλον!
Άφησαν ελεύθερους 14 λύκους στο πάρκο. Αυτό που έγινε μετά είναι ένα θαύμα που αποδεικνύει ότι πρέπει να φροντίζουμε τον καταπληκτικό μας πλανήτη.
Δείτε το βίντεο!
Κήπος – Σποριοφυτεύσεις
9 έξυπνες ιδέες για να κάνετε τις δικές σας σποριοφυτεύσεις στον κήπο σας!
Νηπιαγωγείο – φάρμα. Μαθαίνουμε μέσω της καλλιέργειας και της επαφής με τη φύση!
Ένα νέο σχολείο-φάρμα, χωρίς μαθήματα, χωρίς διάβασμα, που μαθαίνει στα παιδιά να είναι κοντά στα ζώα, να φροντίζουν φυτά, να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το χώμα, πήρε το Α’ βραβείο σε έναν διεθνή αρχιτεκτονικό διαγωνισμό στη Ρώμη, το AWR.
Μια ομάδα σχεδιαστών με βάση τη Ρώμη, οι Edoardo Capuzzo Dolcetta, Gabriele Capobianco, Davide Troiana, και Jonathan Lazar δημιούργησαν ένα πραγματικά ιδιαίτερο και ενδιαφέρον σχολείο συνδέοντας το παιδί με τη φύση, κάτι που δυστυχώς στις δυτικές κοινωνίες είναι σπάνιο.
Στο Nursery Fields Forever, τα παιδιά είναι σχεδόν όλη μέρα έξω στα χωράφια, και «δουλεύουν» σε μια φάρμα. Φυτεύουν και καλλιεργούν λαχανικά, έχει γαϊδουράκια, κατσικάκια, ζώα της φάρμας, δεν υπάρχουν δάσκαλοι και κάτι να «μάθεις», πέρα από την προσωπική πρακτική που αποκτούν τα ίδια τα παιδάκια μέσα στη φάρμα ή στα θερμοκήπια. Διαβάστε όλο το άρθρο »
Πρόσφατα σχόλια