Ο καιρός την Κυριακή του Πάσχα 20/4/2014


cropped-spring-flowers.jpg

Βελτιωμένος θα είναι ο καιρός σχεδόν σε όλη τη χώρα την Κυριακή του Πάσχα, με ηλιοφάνεια και κάποιες περαστικές νεφώσεις.

Από τα τελευταία στοιχεία φαίνονται κάποιες βροχές στο Ανατολικό -Βορειοανατολικό Αιγαίο και μετά το μεσημέρι στα Βόρεια ηπειρωτικά, κοντά στους ορεινούς όγκους.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο και θα κυμανθεί σε πολύ καλά επίπεδα ,γύρω στους 20 βαθμούς στα βόρεια, 21-23 στα κεντρικά και 17-19 στα νότια.

Οι άνεμοι δεν θα δημιουργήσουν πρόβλημα και θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι 3-5 μποφόρ . Πιο ενισχυμένοι θα είναι στην περιοχή του Μυρτώου πελάγους που θα φτάσουν τοπικά τα 6.

Σας εύχομαι Καλό Πάσχα με Υγεία και Αγάπη!

Καλή Ανάσταση!

 

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού Μεγάλη Τετάρτη 16 , Μεγάλη Πέμπτη 17 και Μεγάλη Παρασκευή 18/4/2014/ΕΜΥ Βροχές , καταιγίδες, χιόνια στα ορεινά


DSCN2848

ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΠΙΔΕΙΝΩΣΗΣ ΚΑΙΡΟΥ

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΔΕΙΝΩΣΗ ΘΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΑΠΟ ΑΥΡΙΟ ΜΕΓΑΛΗ ΤΕΤΑΡΤΗ (16-4-2014) ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΑ.
ΠΙΟ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ:
1.ΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΤΕΤΑΡΤΗ (16-4-2014) ΙΣΧΥΡΕΣ ΒΡΟΧΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΙΘΑΝΟ ΝΑ ΣΥΝΟΔΕΥΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΧΑΛΑΖΙ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΙΣΧΥΡΟΥΣ ΑΝΕΜΟΥΣ ΠΡΟΒΛΕΠΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΙΟΝΙΟ, ΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟ ΚΑΙ ΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ. ΤΑ ΕΝΤΟΝΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΓΡΗΓΟΡΑ ΘΑ ΕΠΕΚΤΑΘΟΥΝ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΚΑΙ ΤΗ ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ, ΜΕΤΑ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΝΥΧΤΑΣ ΣΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΑ. ΧΙΟΝΙΑ ΘΑ ΠΕΣΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΣΤΑ ΟΡΕΙΝΑ ΤΗΣ ΗΠΕΙΡΟΥ, ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ (ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ) ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ (ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΑ 1200 ΜΕΤΡΑ)
2.ΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΠΕΜΠΤΗ (17-4-2014) ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΠΡΟΒΛΕΠΟΝΤΑΙ ΒΡΟΧΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΠΙΘΑΝΟΝ ΚΑΤΑ ΔΙΑΣΤΗΜΑΤΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟΠΙΚΑ ΙΣΧΥΡΕΣ. ΤΑ ΕΝΤΟΝΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΥ 1 ΘΑ ΕΠΗΡΕΑΣΟΥΝ ΤΗΝ ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΧΩΡΑ ΒΑΘΜΙΑΙΑ ΟΜΩΣ ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ , ΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ ΘΑ ΕΞΑΣΘΕΝΗΣΟΥΝ. ΧΙΟΝΙΑ ΣΤΑ ΟΡΕΙΝΑ (ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΑ 1100 ΜΕΤΡΑ)
3.ΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ (18-4-2014) Ο ΑΣΤΑΤΟΣ ΚΑΙΡΟΣ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕΙ ΜΕ ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΕΞΑΣΘΕΝΗΣΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΕΣ ΩΡΕΣ ΣΤΙΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΤΗ ΘΡΑΚΗ, ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΤΟΥ ΒΟΡΕΙΟΥ ΚΑΙ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΟΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΙΘΑΝΟ ΝΑ ΕΚΔΗΛΩΝΟΝΤΑΙ ΙΣΧΥΡΕΣ ΒΡΟΧΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΚΑΤΑ ΔΙΑΣΤΗΜΑΤΑ. ΧΙΟΝΙΑ ΘΑ ΠΕΣΟΥΝ ΣΤΑ ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΚΑΙ ΒΟΡΕΙΑ ΟΡΕΙΝΑ (ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΑ 1100 ΜΕΤΡΑ).
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΣΤΑ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΤΑΚΤΙΚΑ ΔΕΛΤΙΑ ΚΑΙΡΟΥ ΤΗΣ ΕΜΥ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΗΣ ΕΜΥ www.emy.gr.

Ο ΔΝΤΗΣ ΕΜΚ
ΑΝΤΩΝΗΣ ΛΑΛΟΣ

Έκτακτο δελτίο καιρού ΕΜΥ -Τετάρτη βράδυ 9 και Πέμπτη 10/4/2014


OLYMPUS DIGITAL CAMERA

ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΠΙΔΕΙΝΩΣΗΣ ΚΑΙΡΟΥ

ΕΠΙΔΕΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΤΕΤΑΡΤΗ (09-04-2014) ΑΠΟ ΤΗ ΝΥΧΤΑ ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΙΟΝΙΟ, ΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟ, ΤΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΘΡΑΚΗ ΜΕ ΚΥΡΙΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΙΣ ΒΡΟΧΕΣ, ΤΑ ΧΙΟΝΙΑ ΣΤΑ ΟΡΕΙΝΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΠΙΘΑΝΩΣ ΝΑ ΣΥΝΟΔΕΥΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΧΑΛΑΖΟΠΤΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΙΣΧΥΡΟΥΣ ΑΝΕΜΟΥΣ. ΤΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΙΣΧΥΡΑ, ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΝΥΧΤΑΣ ΘΑ ΕΠΕΚΤΑΘΟΥΝ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ (ΚΥΡΙΩΣ ΤΙΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ) ΚΑΙ ΑΥΡΙΟ ΠΕΜΠΤΗ (10-04-2014) ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ, ΤΙΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ, ΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΑΙ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ ΚΑΙ ΤΑ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ. ΕΞΑΣΘΕΝΗΣΗ ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΒΡΑΔΙΝΕΣ ΩΡΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΑ.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΣΤΑ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΤΑΚΤΙΚΑ ΔΕΛΤΙΑ ΚΑΙΡΟΥ ΤΗΣ ΕΜΥ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΗΣ ΕΜΥ www.emy.gr.

Ο ΔΝΤΗΣ ΕΜΚ
ΑΝΤΩΝΗΣ ΛΑΛΟΣ

Αλλαγή του καιρού Σάββατο- Κυριακή -Δευτέρα 5-6-7/4/2014-Βροχές καταιγίδες και Αττική


OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Αλλαγή του καιρού από το Σάββατο στη χώρα μας.

Αρχικά θα επηρεαστούν τα δυτικά με βροχές και καταιγίδες και σταδιακά η υπόλοιπη χώρα.

Μάλιστα την Κυριακή και τη Δευτέρα αναμένονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες στις περισσότερες περιοχές της χώρας,   όπως  και στην Αττική .

Βελτίωση φαίνεται από την Τρίτη, εκτός από τα Δωδεκάνησα όπου εκεί τα φαινόμενα  θα επιμείνουν.

Οι άνεμοι φαίνεται να προβληματίζουν την  Παρασκευή στο Ιόνιο και  το Σάββατο στο Αιγαίο καθώς και στις δύο περιπτώσεις θα πνέουν νότιοι-νοτιοανατολικοί πολύ ισχυροί έως θυελλώδεις 6-8 μποφόρ.

Καλά να περνάτε και αν αλλάξει κάτι θα υπάρχει ενημέρωση.

Πρόγνωση καιρού Αττικής ,Πέμπτη 6 και Παρασκευή 7/3/2014. Νέες βροχές-Προοπτική Σαββατοκύριακου


OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Σε ένα νέο διήμερο, με άστατο και βροχερό καιρό, μπαίνουμε από την Πέμπτη.

Έτσι ενώ η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει ιδιαίτερη  μεταβολή  , οι βροχές θα είναι αυτές που θα μονοπωλήσουν το καιρικό ενδιαφέρον.

Πιο αναλυτικά:

Από το πρωί της Πέμπτης θα έχουμε συννεφιασμένο καιρό ο οποίος όσο περνά η ώρα θα γίνεται ακόμα πιο μουντός και θα ξεκινήσουν   βροχές, οι οποίες φαίνεται να διαρκούν μέχρι το βράδυ, με κάποια παροδικά διαστήματα παύσης των φαινομένων. Κατά τη διάρκεια της μέρας υπάρχει πιθανότητα για εκδήλωση καταιγίδας.

Την Παρασκευή ο καιρός θα είναι παρόμοιος ,με τις βροχές να ενισχύονται προς το μεσημέρι και μετά , ενώ θα σημειωθούν και παροδικές καταιγίδες.

Οι άνεμοι την Πέμπτη θα είναι Νότιοι, ασθενείς έως μέτριοι 3-4 μποφόρ και την Παρασκευή σταδιακά θα γυρίσουν σε Βόρειους της ίδιας περίπου έντασης.

Τώρα, για το Σαββατοκύριακο φαίνεται να έχουμε αισθητή πτώση της θερμοκρασίας, ενίσχυση των βοριάδων , άστατο καιρό  με συννεφιά, σποραδικές βροχές αλλά και κάποια διαστήματα βελτίωσης.

Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά και στην Πάρνηθα.

Θα υπάρχει ενημέρωση , αν αλλάξει κάτι.

Καλά να περνάτε!

 

Σάββατο 1/3/2014 (21:00) Ισχυρές καταιγίδες σε λίγο στην Πελοπόννησο-Πιθανότητα καταιγίδων στην Αττική αργά τη νύχτα-Ξημερώματα Κυριακής 2/3/2014


Και ενώ η βροχή συνεχίζει να πέφτει σταθερά σε όλο τον νομό από το πρωί, η εικόνα της δορυφορικής δημιουργεί έναν προβληματισμό ως προς τη συνέχεια.

Συγκεκριμένα , όπως μπορείτε να δείτε στην εικόνα ένα ισχυρό μέτωπο καταιγίδων κινείται αυτή τη στιγμή (21:00 -Σάββατο 1/3/2014) προς τα Βορειοανατολικά και προς την Πελοπόννησο.

1-3-2014 και ώρα 21

Από ότι φαίνεται θα την επηρεάσει ,και στις επόμενες ώρες θα εκδηλωθούν ισχυρές βροχές και καταιγίδες ειδικά στα παραθαλάσσια τμήματά της , χωρίς να αποκλείεται ισχυρά φαινόμενα να εκδηλωθούν και στα ενδότερα.

Το συγκεκριμένο μέτωπο όμως, αν επιζήσει από το ανάγλυφο της Πελοποννήσου είναι πολύ πιθανό να επηρεάσει και την Αττική τις μεταμεσονύχτιες ώρες -ξημερώματα Κυριακής.

Ακόμα είναι νωρίς για να βγάλουμε συμπέρασμα , αλλά λόγω του ότι αν συμβεί θα είναι μεταμεσονύχτιες ώρες, ας έχουμε την προσοχή μας…

Καλά να περνάτε!

 

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού,Κυριακή 2/3/2014 και Καθαρή Δευτέρα 3/3/2014-ΕΜΥ


OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Στα πλαίσια της κακοκαιρίας που σας είχα ενημερώσει από την Παρασκευή η ΕΜΥ εξέδωσε το παρακάτω έκτακτο δελτίο

ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΠΙΔΕΙΝΩΣΗΣ ΚΑΙΡΟΥ

 

ΕΠΙΔΕΙΝΩΣΗ ΘΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΡΩΤΕΣ ΠΡΩΙΝΕΣ ΩΡΕΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ (02-03-2014) ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΑ ΜΕ ΚΥΡΙΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΙΣ ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ ΙΣΧΥΡΕΣ ΒΡΟΧΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ, ΤΙΣ ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΕΙΣ ΣΤΑ ΟΡΕΙΝΑ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗΣ ΧΩΡΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΙΣΧΥΡΟΥΣ ΝΟΤΙΟΥΣ ΑΝΕΜΟΥΣ.

 

ΠΙΟ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ:

 

1. ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ (02-03-2014) ΒΡΟΧΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ ΙΣΧΥΡΕΣ ΠΡΟΒΛΕΠΟΝΤΑΙ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΣΤΟ ΙΟΝΙΟ, ΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ, ΣΤΙΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΕΣ ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΤΟΥ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΤΑ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ ΚΑΙ ΠΙΘΑΝΟΝ ΤΗ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ.

 

2. ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ (03-03-2014) ΒΡΟΧΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ ΙΣΧΥΡΕΣ ΠΡΟΒΛΕΠΟΝΤΑΙ ΑΡΧΙΚΑ ΣΤΟ ΙΟΝΙΟ, ΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ. ΒΑΘΜΙΑΙΑ ΤΑ ΕΝΤΟΝΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΘΑ ΕΠΗΡΕΑΣΟΥΝ ΤΗΝ ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΣΤΕΡΕΑ (ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ), ΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ, ΤΗ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ, ΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΝΗΣΙΩΤΙΚΗ ΧΩΡΑ. ΑΠΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΔΥΤΙΚΑ ΤΑ ΙΣΧΥΡΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ

ΣΤΑΔΙΑΚΑ ΘΑ ΕΞΑΣΘΕΝΗΣΟΥΝ ΑΛΛΑ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ ΤΟΥ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ ΕΙΝΑΙ ΠΙΘΑΝΟΝ ΝΑ ΕΚΔΗΛΩΝΟΝΤΑΙ ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ ΠΡΩΤΕΣ ΩΡΕΣ ΤΗΣ ΤΡΙΤΗΣ (04-03-2014).

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΣΤΑ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΤΑΚΤΙΚΑ ΔΕΛΤΙΑ ΚΑΙΡΟΥ ΤΗΣ ΕΜΥ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΗΣ ΕΜΥ www.emy.gr.

 

 

Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΕΜΚ

 

Α. ΛΑΛΟΣΣτα πλαίσια της κακοκαιρίας που σας είχα αναφέρει από την Παρασκευή η ΕΜΥ εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:

 

Πρόγνωση καιρού Αττικής Σαββατοκύριακο 1 και 2/3/2014 και Καθαρή Δευτέρα 3/2/2014


rainy-weather

Με κακοκαιρία θα κάνει την είσοδό του ο Μάρτιος στη χώρα μας, κακοκαιρία που φαίνεται να επηρεάζει και την Καθαρή Δευτέρα.

Πιο συγκεκριμένα:

Από το Σάββατο βροχές, κατά περιόδους  πιο έντονες, πιθανόν και καταιγίδες θα εκδηλώνονται σχεδόν σε όλο τον νομό Αττικής.

Η κατάσταση θα συνεχιστεί και την Κυριακή με μια διαφαινόμενη πρόσκαιρη βελτίωση από το μεσημέρι -απόγευμα και μετά.

Από τις πρώτες πρωινές ώρες όμως, της Καθαρής Δευτέρας οι βροχές θα επιστρέψουν και θα διατηρηθούν καθ” όλη τη διάρκεια σχεδόν της ημέρας.

Οι άνεμοι το Σάββατο θα είναι Νότιοι μέτριοι έως ισχυροί στο Σαρωνικό ,5-6 μποφόρ και τοπικά πολύ ισχυροί έως και 7.

Την Κυριακή θα παρουσιάσουν πρόσκαιρη εξασθένιση (4-5 μποφόρ) αλλά την Καθαρή Δευτέρα θα ενισχυθούν εκ νέου και θα πνέουν και πάλι ,Νότιοι ισχυροί έως πολύ ισχυροί, 6-7 μποφόρ και τοπικά θυελλώδεις έως και 8.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει ιδιαίτερες διακυμάνσεις , αλλά αυτό μικρή σημασία έχει, λόγω του υπόλοιπου σκηνικού του καιρού.

Για κάθε τι νεότερο θα σας ενημερώνω από το παρόν άρθρο , με την ένδειξη «Ανανεωμένο», καθώς υπάρχει το ενδεχόμενο κάτι να αλλάξει, ειδικά προς την προγνωσιμότητα της Καθαρής Δευτέρας..

Καλά να περνάτε και καλό μήνα!

 

ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΠΙΔΕΙΝΩΣΗΣ ΚΑΙΡΟΥ ΔΕΥΤΕΡΑ (24-2-14) ΚΑΙ ΤΡΙΤΗ (25-2-2014)-EMY


OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

ΠΡΟΣΚΑΙΡΗ ΕΠΙΔΕΙΝΩΣΗ ΘΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΑΥΡΙΟ ΔΕΥΤΕΡΑ (24-2-14) ΚΑΙ ΜΕΘΑΥΡΙΟ ΤΡΙΤΗ (25-2-2014).
ΠΙΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ
ΑΥΡΙΟ ΔΕΥΤΕΡΑ (24-2-14) ΑΡΧΙΚΑ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗ ΧΩΡΑ (ΕΚΤΟΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΑΚΗΣ) ΠΡΟΒΛΕΠΟΝΤΑΙ ΒΡΟΧΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ ΙΣΧΥΡΕΣ, ΧΙΟΝΙΑ ΣΤΑ ΟΡΕΙΝΑ ΤΗΣ ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗΣ ΧΩΡΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΚΑΙΡΑ ΚΑΙ ΣΕ ΗΜΙΟΡΕΙΝΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ( ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΑ 700 ΜΕΤΡΑ). ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΕΣ ΩΡΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΔΥΤΙΚΑ ΚΑΙ ΒΟΡΕΙΑ ΒΑΘΜΙΑΙΑ ΤΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΘΑ ΕΞΑΣΘΕΝΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΤΗ ΝΥΧΤΑ ΟΙ ΙΣΧΥΡΕΣ ΒΡΟΧΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΘΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΤΟΥΝ ΣΤΙΣ ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΤΗΝ ΚΡΗΤΗ ΚΑΙ ΤΑ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ. ΣΤΑΔΙΑΚΑ ΘΑ ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΟΥΝ ΒΟΡΙΑΔΕΣ 6 ΜΕ 7 ΜΠΟΦΟΡ ΣΤΑ ΠΕΛΑΓΗ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΘΑ ΣΗΜΕΙΩΣΕΙ ΠΤΩΣΗ ΚΑΤΑ ΜΕΣΟ ΟΡΟ 4 ΜΕ 7 ΒΑΘΜΟΥΣ.
ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ (25-2-14) ΠΡΟΒΛΕΠΟΝΤΑΙ ΑΡΧΙΚΑ ΙΣΧΥΡΕΣ ΒΡΟΧΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΣΤΙΣ ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΤΗΝ ΚΡΗΤΗ ΚΑΙ ΤΑ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ. ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΕΣΗΜΕΡΙΑΝΕΣ ΩΡΕΣ ΤΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΘΑ ΕΞΑΣΘΕΝΗΣΟΥΝ. ΠΑΓΕΤΟΣ ΘΑ ΣΗΜΕΙΩΘΕΙ ΤΗ ΝΥΧΤΑ ΚΑΙ ΝΩΡΙΣ ΤΟ ΠΡΩΙ ΣΤΑ ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΑ.

Ο ΔΝΤΗΣ ΕΜΚ
ΑΝΤ. ΛΑΛΟΣ

Επιδείνωση του καιρού Κυριακή 23/2/2014 και Δευτέρα 24/2/2014-Αττική


DSCN2848

Αλλαγή θα παρουσιάσει ο καιρός στην Αττική από το απόγευμα-βράδυ της Κυριακής.

Βροχές κατά περιόδους ισχυρές με υπαρκτή την πιθανότητα και για εκδήλωση καταιγίδας.

Τα φαινόμενα φαίνεται να εξασθενούν από Δευτέρα μεσημέρι ,αλλά ο καιρός θα παραμείνει άστατος με  κάποιες σποραδικές βροχές , που θα είναι πιο έντονες στα βόρεια του νομού.

Καλά να περνάτε!