Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού -ΕΜΥ,Τετάρτη 13-Πέμπτη 14 και Παρασκευή 15/11/2014


ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΠΙΔΕΙΝΩΣΗΣ ΚΑΙΡΟΥ

00
ΕΠΙΔΕΙΝΩΣΗ ΘΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΝΥΧΤΕΡΙΝΕΣ ΩΡΕΣ ΣΗΜΕΡΑ ΤΕΤΑΡΤΗ (12-11-2014) ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΑ ΜΕ ΙΣΧΥΡΕΣ ΒΡΟΧΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΒΑΘΜΙΑΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ (13-11-2014) ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ (14-11-2014) ΘΑ ΕΠΕΚΤΑΘΟΥΝ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΧΩΡΑ.

ΠΙΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ:
1. ΑΥΡΙΟ ΠΕΜΠΤΗ (13-11-2014) ΒΡΟΧΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΠΡΟΣΚΑΙΡΑ ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ ΙΣΧΥΡΕΣ ΘΑ ΕΚΔΗΛΩΘΟΥΝ ΑΡΧΙΚΑ ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ΚΥΡΙΩΣ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ ΤΟΥ ΙΟΝΙΟΥ) ΚΑΙ ΒΑΘΜΙΑΙΑ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΚΑΙ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΤΙΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ, ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΤΟΥ ΒΟΡΕΙΟΥ ΚΑΙ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΤΙΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΕΣ ΚΥΚΛΑΔΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ.
2. ΜΕΘΑΥΡΙΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ (14-11-2014) ΤΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΤΗΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗΣ ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΥ ΘΑ ΕΠΗΡΕΑΣΟΥΝ ΑΡΧΙΚΑ ΣΧΕΔΟΝ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗ ΧΩΡΑ ΑΛΛΑ ΣΤΑΔΙΑΚΑ ΘΑ ΕΞΑΣΘΕΝΗΣΟΥΝ ΠΡΩΤΑ ΣΤΑ ΔΥΤΙΚΑ ΚΑΙ ΜΕΧΡΙ ΑΡΓΑ ΤΗ ΝΥΧΤΑ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΥΠΟΛΟΙΠΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΣΤΑ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΤΑΚΤΙΚΑ ΔΕΛΤΙΑ ΚΑΙΡΟΥ ΤΗΣ ΕΜΥ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΗΣ ΕΜΥ www.emy.gr.

ΑΝΤ. ΛΑΛΟΣ
ΔΝΤΗΣ ΕΜΚ

Δορυφορικές εικόνες από την κακοκαιρία, ώρα 19:00 -Παρασκευή 7/11/2014


Στις παρακάτω δορυφορικές φωτογραφίες μπορείτε να δείτε πώς εξελίσσεται η εικόνα του βαρομετρικού χαμηλού με τα μέτωπα που δημιουργεί.

Όπως θα παρατηρήσετε , έχει δημιουργηθεί ένα «μάτι» στο κέντρο του βαρομετρικού χαμηλού , νότια της Σικελίας.

7-11-2014

Στη φωτογραφία με τους ερυθροκίτρινους σταυρούς απεικονίζονται οι αστραπές.

7-11-2014 strikes ώρα 19

Επίσης σας παραθέτω κι έναν χάρτη της ΕΜΥ με τις παρούσες συνθήκες (19:00)

7-11-2014-ωρα 19 -ΕΜΥ

Σύμφωνα πάντως με τα τελευταία στοιχεία η κακοκαιρία ήδη έχει μπει στα δυτικά και κινείται ανατολικά προς τα ηπειρωτικά. Στην Αθήνα φαίνεται να αρχίσουν τα  φαινόμενα τη νύχτα ενώ τις πρώτες ώρες του Σαββάτου (2-3 τα ξημερώματα) και μετά θα χρειαστεί προσοχή , καθώς εκείνη την ώρα θα περνάει το μέτωπο της κακοκαιρίας.

7-11-2014(1)

Για  ό,τι νεότερο θα ανέβει νέα ανάρτηση

Υ.Γ. Την τελευταία ώρα έπεσαν στην αντίληψή μου, τρομολαγνικές προβλέψεις των ΜΜΕ με υπερβολές που ισοπεδώνουν κάθε τι στο πέρασμά τους. Απέχω από αυτό το πνεύμα και  όπως όλοι όσοι ασχολούνται σοβαρά με το καιρό , επαγγελματικά ή εραστιτεχνικά ,προσπαθώ να μεταφέρω κάποιες γνώσεις ,πιο απλοποιημένες για την κατανόηση του συναρπαστικού κόσμου της ατμόσφαιρας. Η πιθανότητα για πλημμυρικά επεισόδια υπάρχει, αλλά αν είμαστε προσεκτικοί και ενημερωμένοι ό,τι και να συμβεί  σίγουρα θα το  βιώσουμε με μικρότερη ένταση.

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού -ΕΜΥ -Παρασκευή 7 έως Κυριακή 9/11/2014


Στα πλαίσια της αναμενόμενης κακοκαιρίας, για την οποία σας έχω ήδη ενημερώσει στο προηγούμενο άρθρο , η ΕΜΥ εξέδωσε σήμερα το παρακάτω έκτακτο δελτίο:

 

ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΠΙΔΕΙΝΩΣΗΣ ΚΑΙΡΟΥ

ΕΠΙΔΕΙΝΩΣΗ ΘΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΑΥΡΙΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ (07-11-2014) ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΜΕ ΙΣΧΥΡΕΣ ΒΡΟΧΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ, ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΜΕΧΡΙ ΤΗ ΝΥΧΤΑ ΘΑ ΕΠΕΚΤΑΘΟΥΝ ΣΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.
ΠΙΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ:
1. ΑΥΡΙΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ (07-11-2014) ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΙΣΧΥΡΕΣ ΒΡΟΧΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΘΑ ΕΚΔΗΛΩΘΟΥΝ ΣΤΟ ΙΟΝΙΟ ΚΑΙ ΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗ ΧΩΡΑ, ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΣΤΑΔΙΑΚΑ ΜΕΧΡΙ ΤΗ ΝΥΧΤΑ ΘΑ ΕΠΕΚΤΑΘΟΥΝ ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΚΑΙ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΤΙΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ, ΤΗΝ ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΣΤΕΡΕΑ (ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΗΣ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ), ΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ, ΤΗΝ ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ, ΤΙΣ ΚΥΚΛΑΔΕΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΡΗΤΗ.
2. ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ (08-11-14) ΙΣΧΥΡΕΣ ΒΡΟΧΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΘΑ ΕΚΔΗΛΩΘΟΥΝ ΣΕ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗ ΧΩΡΑ ΑΛΛΑ ΣΤΑΔΙΑΚΑ ΘΑ ΕΞΑΣΘΕΝΗΣΟΥΝ ΠΡΩΤΑ ΣΤΑ ΔΥΤΙΚΑ ΚΑΙ ΜΕΧΡΙ ΑΡΓΑ ΤΗ ΝΥΧΤΑ ΣΤΙΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ.
3. ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ (09-11-2014) ΕΙΝΑΙ ΠΙΘΑΝΟ ΟΙ ΙΣΧΥΡΕΣ ΒΡΟΧΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΝΑ ΔΙΑΤΗΡΗΘΟΥΝ ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ ΜΕΣΗΜΒΡΙΝΕΣ ΩΡΕΣ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΤΗ ΘΡΑΚΗ, ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΤΟΥ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΣΤΑ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΤΑΚΤΙΚΑ ΔΕΛΤΙΑ ΚΑΙΡΟΥ ΤΗΣ ΕΜΥ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΗΣ ΕΜΥ www.emy.gr

Ο ΔΝΤΗΣ ΕΜΚ
ΑΝΤΩΝΗΣ ΛΑΛΟΣ

Σοβαρή επιδείνωση του καιρού σε όλη τη χώρα από Παρασκευή 7/11/2014 έως Κυριακή 9/11/2014


OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα , σοβαρή επιδείνωση του καιρού αναμένεται στη χώρα μας από την Παρασκευή 7 Νοεμβρίου.
Πιο συγκεκριμένα:
Από τις πρωινές-προμεσημβρινές ώρες της Παρασκευής αναμένεται σταδιακή επιδείνωση του καιρού από τα δυτικά και το Ιόνιο με βροχές και καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές.
Μέχρι το βράδυ τα φαινόμενα θα έχουν περάσει σχεδόν σε όλο τον ηπειρωτικό κορμό.
Αργά το Σάββατο αναμένεται να μειωθεί σταδιακά η ένταση των φαινομένων στα κεντρικά και δυτικά και να μεταφερθούν στα ανατολικά (νησιά Ανατολικού Αιγαίου -Δωδεκάνησα, Ανατολική Μακεδονία και Θράκη) όπου και θα διατηρηθούν και την Κυριακή.
Σχετικά με την ΑΘήνα και τη Θεσσαλονίκη περιμένουμε και εκεί βροχές και καταιγίδες, που φαίνεται να είναι πιο ισχυρές μετά το απόγευμα της Παρασκευής , έως και πολύ ισχυρές κατά διαστήματα θα έλεγα.
Γενικά φαίνεται για ένα κύμα κακοκαιρίας που θα χρειαστεί να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί στο πέρασμά του ,με υπαρκτό τον κίνδυνο για τοπικά πλημμυρικά επεισόδια.Προσοχή θα πρέπει να δοθεί και στα ακτοπλοϊκά δρομολόγια καθώς θα ενισχυθούν πολύ οι νότιοι άνεμοι, φτάνοντας κατά τόπους τσ όρια της θύελλας , στα 8 μποφόρ.

Για ό,τι νεότερο θα υπάρχει ενημέρωση.
Καλά να περνάτε!

7-11-2014 ευρωπαίος

Στον χάρτη βλέπετε στα νοτιοδυτικά της χώρας το χαμηλό βαρομετρικό , στη θέση που αναμένεται να βρεθεί  κατά τη διάρκεια της κακοκαιρίας, σύμφωνα με το ευρωπαϊκό μοντέλο πρόγνωσης. (ECMWF)

Υδροστρόβιλος στον Σαρωνικό , ορατός από Νίκαια Παρασκευή 24/10/2014


Ένα σπάνιο φαινόμενα κατάφερα να μαγνητοσκοπήσω πριν λίγο από το σπίτι μου στη Νίκαια.

Στα πρώτα δευτερόλεπτα του βίντεο μπορείτε να δείτε σίφωνα , ο οποίος αναφέρθηκε ότι ήταν υδροστρόβιλος στον Σαρωνικό.

Δυστυχώς η λήψη δεν ήταν καλή, λόγω νύχτας και παλαιότητας της μηχανής.

υδροστρόβιλος Σαρωνικός

Αν δεν το βλέπετε κάντε κλικ εδώ 

 

Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης καιρού από την ΕΜΥ. Πέμπτη 23 έως Σάββατο 25 Οκτωβρίου 2014


wallcloud3

Βαρομετρικό χαμηλό σύστημα κατέρχεται από την περιοχή της Αδριατικής με κατεύθυνση ανατολική-νοτιοανατολική , επηρεάζοντας σταδιακά  με βροχές και καταιγίδες σχεδόν ολόκληρη τη χώρα. Πέμπτη  Βράδυ-Παρασκευή τα πρώτα χιόνια στα ορεινά της Βορειοδυτικής χώρας.  Ακολουθεί το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού της ΕΜΥ

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΔΕΙΝΩΣΗ ΘΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΝΥΧΤΕΡΙΝΕΣ ΩΡΕΣ ΣΗΜΕΡΑ ΤΕΤΑΡΤΗ (22-10-2014) ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΑ ΜΕ ΙΣΧΥΡΕΣ ΒΡΟΧΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΘΑ ΣΥΝΟΔΕΥΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΕΝΙΣΧΥΜΕΝΟΥΣ ΑΝΕΜΟΥΣ (7 ΜΕ 8 ΜΠΟΦΟΡ).

ΠΙΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ:
1. ΑΥΡΙΟ ΠΕΜΠΤΗ (23-10-2014) ΙΣΧΥΡΕΣ ΒΡΟΧΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΘΑ ΕΚΔΗΛΩΘΟΥΝ:
Α) ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΤΗ ΘΡΑΚΗ, ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΤΟΥ ΒΟΡΕΙΟΥ ΚΑΙ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ ΜΕ ΠΡΟΣΚΑΙΡΗ ΒΑΘΜΙΑΙΑ ΕΞΑΣΘΕΝΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΒΟΡΕΙΑ.
Β) ΤΙΣ ΠΡΩΙΝΕΣ ΩΡΕΣ ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ ΤΟΥ ΙΟΝΙΟΥ, ΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟ, ΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΚΑΙ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΚΑΙ ΝΟΤΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ, ΤΙΣ ΚΥΚΛΑΔΕΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΡΗΤΗ.
2. ΜΕΘΑΥΡΙΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ (24-10-2014) ΒΡΟΧΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ ΙΣΧΥΡΕΣ ΘΑ ΕΚΔΗΛΩΘΟΥΝ ΑΡΧΙΚΑ ΣΤΑ ΔΥΤΙΚΑ ΚΑΙ ΝΟΤΙΑ ΚΑΙ ΒΑΘΜΙΑΙΑ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΥΠΟΛΟΙΠΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ. ΥΦΕΣΗ ΤΩΝ ΦΑΙΝΟΜΕΝΩΝ ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΒΡΑΔΙΝΕΣ ΩΡΕΣ ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ.
3. ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ (25-10-2014) ΤΑ ΕΝΤΟΝΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΘΑ ΕΠΗΡΕΑΣΟΥΝ ΤΙΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΕΣ ΚΑΙ ΒΟΡΕΙΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΜΕ ΒΑΘΜΙΑΙΑ ΕΞΑΣΘΕΝΗΣΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΕΣΗΜΒΡΙΝΕΣ ΩΡΕΣ. ΣΤΑΔΙΑΚΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΒΟΡΕΙΑ ΘΑ ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΟΥΝ ΒΟΡΕΙΟΙ ΑΝΕΜΟΙ ΠΟΥ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ Η ΕΝΤΑΣΗ ΤΟΥΣ ΘΑ ΦΤΑΣΕΙ ΤΟΠΙΚΑ ΤΑ 9 ΜΠΟΦΟΡ. Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΘΑ ΣΗΜΕΙΩΣΕΙ ΑΙΣΘΗΤΗ ΠΤΩΣΗ ΚΥΡΙΩΣ ΣΤΑ ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΚΑΙ ΒΟΡΕΙΑ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΣΤΑ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΤΑΚΤΙΚΑ ΔΕΛΤΙΑ ΚΑΙΡΟΥ ΤΗΣ ΕΜΥ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΗΣ ΕΜΥ www.emy.gr.

ΑΝΤ. ΛΑΛΟΣ
ΔΝΤΗΣ ΕΜΚ

ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΠΙΔΕΙΝΩΣΗΣ ΚΑΙΡΟΥ ,EMY ,Πέμπτη 25/9/2014 έως Σάββατο 27/9/2014


OLYMPUS DIGITAL CAMERA
ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΔΕΙΝΩΣΗ ΘΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΕΣ ΩΡΕΣ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΔΥΤΙΚΑ.

ΠΙΟ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ:

1. ΙΣΧΥΡΕΣ ΒΡΟΧΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ, ΠΟΥ ΘΑ ΣΥΝΟΔΕΥΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΠΟΛΥ ΙΣΧΥΡΟΥΣ ΑΝΕΜΟΥΣ ΚΑΙ ΠΙΘΑΝΩΣ ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ ΑΠΟ ΧΑΛΑΖΟΠΤΩΣΕΙΣ, ΘΑ ΕΚΔΗΛΩΘΟΥΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΕΣ ΩΡΕΣ ΣΗΜΕΡΑ ΠΕΜΠΤΗ (25-09-2014) ΑΡΧΙΚΑ ΣΤΟ ΙΟΝΙΟ ΚΑΙ ΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΝΥΧΤΑΣ ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ.

2. ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ (26-09-2014) ΤΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΤΗΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗΣ ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΥ ΘΑ ΕΠΗΡΕΑΣΟΥΝ ΑΡΧΙΚΑ ΟΛΗ ΤΗΝ ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗ ΧΩΡΑ ΚΑΙ ΒΑΘΜΙΑΙΑ ΘΑ ΕΠΕΚΤΑΘΟΥΝ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ ΤΟΥ ΒΟΡΕΙΟΥ ΚΑΙ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΚΑΙ ΠΙΘΑΝΟΝ ΣΤΙΣ ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΤΗΝ ΚΡΗΤΗ ΚΑΙ ΤΑ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ. ΣΤΑΔΙΑΚΗ ΕΞΑΣΘΕΝΗΣΗ ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΒΡΑΔΙΝΕΣ ΩΡΕΣ ΣΤΑ ΔΥΤΙΚΑ.

3. ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ (27-09-2014) Α) ΒΡΟΧΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΠΡΟΣΚΑΙΡΑ ΙΣΧΥΡΕΣ ΘΑ ΕΚΔΗΛΩΘΟΥΝ ΣΤΗ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ (ΚΥΡΙΩΣ ΣΤΗ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ), ΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΤΗ ΘΡΑΚΗ, ΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΤΙΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ,ΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ, ΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ, ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΡΗΤΗ.
Β) ΣΤΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΘΑ ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΟΥΝ ΘΥΕΛΛΩΔΕΙΣ ΒΟΡΕΙΟΙ ΑΝΕΜΟΙ ( 8 ΜΕ 9 ΜΠΟΦΟΡ) ΕΝΩ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΘΑ ΣΗΜΕΙΩΣΕΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΠΤΩΣΗ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗ ΧΩΡΑ (ΠΕΡΙΠΟΥ 8 ΜΕ 10 ΒΑΘΜΟΥΣ).
Γ) ΤΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΣΤΑΔΙΑΚΑ ΘΑ ΕΞΑΣΘΕΝΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΘΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΤΟΥΝ ΣΤΑ ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΑ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΣΤΑ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΤΑΚΤΙΚΑ ΔΕΛΤΙΑ ΚΑΙΡΟΥ ΤΗΣ ΕΜΥ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΗΣ ΕΜΥ www.emy.gr.

Ο ΔΝΤΗΣ ΕΜΚ
ΑΝΤΩΝΗΣ ΛΑΛΟΣ

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού ,ΕΜΥ Δευτέρα 1/9/2014 έως Τετάρτη 3/9/2014


ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΠΙΔΕΙΝΩΣΗΣ ΚΑΙΡΟΥ

Lightning strikes near Baker, California during monsoon storm

ΕΠΙΔΕΙΝΩΣΗ ΘΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΗΜΕΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ (01-09-2014) ΤΙΣ ΒΡΑΔΙΝΕΣ ΩΡΕΣ ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΜΕ ΙΣΧΥΡΕΣ ΒΡΟΧΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ.

ΠΙΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ:
1. ΣΗΜΕΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ (01-09-2014) ΤΙΣ ΒΡΑΔΙΝΕΣ ΩΡΕΣ ΙΣΧΥΡΕΣ ΒΡΟΧΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΣΥΝΟΔΕΥΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΧΑΛΑΖΟΠΤΩΣΕΙΣ ΘΑ ΕΚΔΗΛΩΘΟΥΝ ΣΤΟ ΙΟΝΙΟ, ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΝΥΧΤΑΣ ΘΑ ΕΠΕΚΤΑΘΟΥΝ ΣΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟ ΚΑΙ ΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ.
2. ΑΥΡΙΟ ΤΡΙΤΗ (02-09-2014) ΤΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΥ 1 ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΡΟΑΝΑΦΕΡΘΕΙΣΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΘΑ ΕΠΗΡΕΑΣΟΥΝ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ, ΤΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ ΚΑΙ ΒΑΘΜΙΑΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ. ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΝΥΧΤΑΣ ΤΑ ΕΝΤΟΝΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΘΑ ΕΠΕΚΤΑΘΟΥΝ ΣΤΗ ΘΡΑΚΗ ΚΑΙ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΤΟΥ ΒΟΡΕΙΟΥ ΚΑΙ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΕΝΩ ΣΤΙΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ, ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΝΟΤΙΑΣ ΧΩΡΑΣ ΘΑ ΕΞΑΣΘΕΝΗΣΟΥΝ.
3. ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ (03-09-2014) ΙΣΧΥΡΕΣ ΒΡΟΧΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΘΑ ΕΚΔΗΛΩΘΟΥΝ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΚΑΙ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΤΗ ΘΡΑΚΗ, ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΤΟΥ ΒΟΡΕΙΟΥ ΚΑΙ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΚΑΙ ΠΙΘΑΝΩΣ ΠΡΟΣΚΑΙΡΑ ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ. ΒΑΘΜΙΑΙΑ ΟΜΩΣ ΤΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΘΑ ΕΞΑΣΘΕΝΗΣΟΥΝ.
4. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΣΤΑ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΤΑΚΤΙΚΑ ΔΕΛΤΙΑ ΚΑΙΡΟΥ ΤΗΣ ΕΜΥ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΗΣ ΕΜΥ www.emy.gr.

Ο ΔΝΤΗΣ ΕΜΚ
ΑΝΤ. ΛΑΛΟΣ

Πρόγνωση καιρού Αττικής, Δευτέρα 18/8/2014


boatwind

Αλλαγή θα παρουσιάσει ο καιρός στην Αττική τη Δευτέρα με κύρια χαρακτηριστικά την πτώση της θερμοκρασίας,την ενίσχυση των Βορείων ανέμων αλλά και την υπαρκτή πιθανότητα για βροχοπτώσεις τα ξημερώματα , ειδικά στο Βόρειο-Βορειοανατολικό κομμάτι του νομού.

Πιο συγκεκριμένα, από το πρωί ισχυροί βοριάδες θα πνέουν σε όλο το νομό φτάνοντας να είναι πολύ ισχυροί στα ανατολικά και στη θαλάσσια περιοχή του Νότιου Ευβοϊκού ,όπου και θα φτάσουν τα 7 μποφόρ. Στα υπόλοιπα τμήματα θα είναι μέτριοι έως ισχυροί, 5-6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία ,όπως είπαμε θα σημειώσει πτώση και δεν θα ξεπεράσει τους 31-32 βαθμούς.

Ως προς τη πιθανότητα βροχών αυτή θα είναι μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες . Σταδιακά με την ανατολή του ήλιου και μετά ο καιρός θα γίνεται όλο και πιο λαμπρός.

Σίγουρα θα πρέπει να επισημάνουμε τον αυξημένο κίνδυνο  πυρκαγιάς ,λόγω των ενισχυμένων ανέμων, οπότε προσοχή!

Καλά να περνάτε και καλή εβδομάδα!

Τριήμερη πρόγνωση καιρού Αττικής, 15/8/2014 έως 17/8/2014


ScreenClip