Υδροστρόβιλος στον Σαρωνικό , ορατός από Νίκαια Παρασκευή 24/10/2014


Ένα σπάνιο φαινόμενα κατάφερα να μαγνητοσκοπήσω πριν λίγο από το σπίτι μου στη Νίκαια.

Στα πρώτα δευτερόλεπτα του βίντεο μπορείτε να δείτε σίφωνα , ο οποίος αναφέρθηκε ότι ήταν υδροστρόβιλος στον Σαρωνικό.

Δυστυχώς η λήψη δεν ήταν καλή, λόγω νύχτας και παλαιότητας της μηχανής.

Αν δεν το βλέπετε κάντε κλικ εδώ 

 

Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης καιρού από την ΕΜΥ. Πέμπτη 23 έως Σάββατο 25 Οκτωβρίου 2014


wallcloud3

Βαρομετρικό χαμηλό σύστημα κατέρχεται από την περιοχή της Αδριατικής με κατεύθυνση ανατολική-νοτιοανατολική , επηρεάζοντας σταδιακά  με βροχές και καταιγίδες σχεδόν ολόκληρη τη χώρα. Πέμπτη  Βράδυ-Παρασκευή τα πρώτα χιόνια στα ορεινά της Βορειοδυτικής χώρας.  Ακολουθεί το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού της ΕΜΥ

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΔΕΙΝΩΣΗ ΘΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΝΥΧΤΕΡΙΝΕΣ ΩΡΕΣ ΣΗΜΕΡΑ ΤΕΤΑΡΤΗ (22-10-2014) ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΑ ΜΕ ΙΣΧΥΡΕΣ ΒΡΟΧΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΘΑ ΣΥΝΟΔΕΥΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΕΝΙΣΧΥΜΕΝΟΥΣ ΑΝΕΜΟΥΣ (7 ΜΕ 8 ΜΠΟΦΟΡ).

ΠΙΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ:
1. ΑΥΡΙΟ ΠΕΜΠΤΗ (23-10-2014) ΙΣΧΥΡΕΣ ΒΡΟΧΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΘΑ ΕΚΔΗΛΩΘΟΥΝ:
Α) ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΤΗ ΘΡΑΚΗ, ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΤΟΥ ΒΟΡΕΙΟΥ ΚΑΙ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ ΜΕ ΠΡΟΣΚΑΙΡΗ ΒΑΘΜΙΑΙΑ ΕΞΑΣΘΕΝΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΒΟΡΕΙΑ.
Β) ΤΙΣ ΠΡΩΙΝΕΣ ΩΡΕΣ ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ ΤΟΥ ΙΟΝΙΟΥ, ΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟ, ΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΚΑΙ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΚΑΙ ΝΟΤΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ, ΤΙΣ ΚΥΚΛΑΔΕΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΡΗΤΗ.
2. ΜΕΘΑΥΡΙΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ (24-10-2014) ΒΡΟΧΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ ΙΣΧΥΡΕΣ ΘΑ ΕΚΔΗΛΩΘΟΥΝ ΑΡΧΙΚΑ ΣΤΑ ΔΥΤΙΚΑ ΚΑΙ ΝΟΤΙΑ ΚΑΙ ΒΑΘΜΙΑΙΑ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΥΠΟΛΟΙΠΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ. ΥΦΕΣΗ ΤΩΝ ΦΑΙΝΟΜΕΝΩΝ ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΒΡΑΔΙΝΕΣ ΩΡΕΣ ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ.
3. ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ (25-10-2014) ΤΑ ΕΝΤΟΝΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΘΑ ΕΠΗΡΕΑΣΟΥΝ ΤΙΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΕΣ ΚΑΙ ΒΟΡΕΙΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΜΕ ΒΑΘΜΙΑΙΑ ΕΞΑΣΘΕΝΗΣΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΕΣΗΜΒΡΙΝΕΣ ΩΡΕΣ. ΣΤΑΔΙΑΚΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΒΟΡΕΙΑ ΘΑ ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΟΥΝ ΒΟΡΕΙΟΙ ΑΝΕΜΟΙ ΠΟΥ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ Η ΕΝΤΑΣΗ ΤΟΥΣ ΘΑ ΦΤΑΣΕΙ ΤΟΠΙΚΑ ΤΑ 9 ΜΠΟΦΟΡ. Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΘΑ ΣΗΜΕΙΩΣΕΙ ΑΙΣΘΗΤΗ ΠΤΩΣΗ ΚΥΡΙΩΣ ΣΤΑ ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΚΑΙ ΒΟΡΕΙΑ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΣΤΑ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΤΑΚΤΙΚΑ ΔΕΛΤΙΑ ΚΑΙΡΟΥ ΤΗΣ ΕΜΥ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΗΣ ΕΜΥ www.emy.gr.

ΑΝΤ. ΛΑΛΟΣ
ΔΝΤΗΣ ΕΜΚ

ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΠΙΔΕΙΝΩΣΗΣ ΚΑΙΡΟΥ ,EMY ,Πέμπτη 25/9/2014 έως Σάββατο 27/9/2014


OLYMPUS DIGITAL CAMERA
ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΔΕΙΝΩΣΗ ΘΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΕΣ ΩΡΕΣ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΔΥΤΙΚΑ.

ΠΙΟ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ:

1. ΙΣΧΥΡΕΣ ΒΡΟΧΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ, ΠΟΥ ΘΑ ΣΥΝΟΔΕΥΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΠΟΛΥ ΙΣΧΥΡΟΥΣ ΑΝΕΜΟΥΣ ΚΑΙ ΠΙΘΑΝΩΣ ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ ΑΠΟ ΧΑΛΑΖΟΠΤΩΣΕΙΣ, ΘΑ ΕΚΔΗΛΩΘΟΥΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΕΣ ΩΡΕΣ ΣΗΜΕΡΑ ΠΕΜΠΤΗ (25-09-2014) ΑΡΧΙΚΑ ΣΤΟ ΙΟΝΙΟ ΚΑΙ ΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΝΥΧΤΑΣ ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ.

2. ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ (26-09-2014) ΤΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΤΗΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗΣ ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΥ ΘΑ ΕΠΗΡΕΑΣΟΥΝ ΑΡΧΙΚΑ ΟΛΗ ΤΗΝ ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗ ΧΩΡΑ ΚΑΙ ΒΑΘΜΙΑΙΑ ΘΑ ΕΠΕΚΤΑΘΟΥΝ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ ΤΟΥ ΒΟΡΕΙΟΥ ΚΑΙ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΚΑΙ ΠΙΘΑΝΟΝ ΣΤΙΣ ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΤΗΝ ΚΡΗΤΗ ΚΑΙ ΤΑ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ. ΣΤΑΔΙΑΚΗ ΕΞΑΣΘΕΝΗΣΗ ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΒΡΑΔΙΝΕΣ ΩΡΕΣ ΣΤΑ ΔΥΤΙΚΑ.

3. ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ (27-09-2014) Α) ΒΡΟΧΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΠΡΟΣΚΑΙΡΑ ΙΣΧΥΡΕΣ ΘΑ ΕΚΔΗΛΩΘΟΥΝ ΣΤΗ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ (ΚΥΡΙΩΣ ΣΤΗ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ), ΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΤΗ ΘΡΑΚΗ, ΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΤΙΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ,ΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ, ΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ, ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΡΗΤΗ.
Β) ΣΤΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΘΑ ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΟΥΝ ΘΥΕΛΛΩΔΕΙΣ ΒΟΡΕΙΟΙ ΑΝΕΜΟΙ ( 8 ΜΕ 9 ΜΠΟΦΟΡ) ΕΝΩ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΘΑ ΣΗΜΕΙΩΣΕΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΠΤΩΣΗ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗ ΧΩΡΑ (ΠΕΡΙΠΟΥ 8 ΜΕ 10 ΒΑΘΜΟΥΣ).
Γ) ΤΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΣΤΑΔΙΑΚΑ ΘΑ ΕΞΑΣΘΕΝΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΘΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΤΟΥΝ ΣΤΑ ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΑ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΣΤΑ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΤΑΚΤΙΚΑ ΔΕΛΤΙΑ ΚΑΙΡΟΥ ΤΗΣ ΕΜΥ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΗΣ ΕΜΥ www.emy.gr.

Ο ΔΝΤΗΣ ΕΜΚ
ΑΝΤΩΝΗΣ ΛΑΛΟΣ

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού ,ΕΜΥ Δευτέρα 1/9/2014 έως Τετάρτη 3/9/2014


ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΠΙΔΕΙΝΩΣΗΣ ΚΑΙΡΟΥ

Lightning strikes near Baker, California during monsoon storm

ΕΠΙΔΕΙΝΩΣΗ ΘΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΗΜΕΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ (01-09-2014) ΤΙΣ ΒΡΑΔΙΝΕΣ ΩΡΕΣ ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΜΕ ΙΣΧΥΡΕΣ ΒΡΟΧΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ.

ΠΙΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ:
1. ΣΗΜΕΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ (01-09-2014) ΤΙΣ ΒΡΑΔΙΝΕΣ ΩΡΕΣ ΙΣΧΥΡΕΣ ΒΡΟΧΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΣΥΝΟΔΕΥΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΧΑΛΑΖΟΠΤΩΣΕΙΣ ΘΑ ΕΚΔΗΛΩΘΟΥΝ ΣΤΟ ΙΟΝΙΟ, ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΝΥΧΤΑΣ ΘΑ ΕΠΕΚΤΑΘΟΥΝ ΣΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟ ΚΑΙ ΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ.
2. ΑΥΡΙΟ ΤΡΙΤΗ (02-09-2014) ΤΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΥ 1 ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΡΟΑΝΑΦΕΡΘΕΙΣΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΘΑ ΕΠΗΡΕΑΣΟΥΝ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ, ΤΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ ΚΑΙ ΒΑΘΜΙΑΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ. ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΝΥΧΤΑΣ ΤΑ ΕΝΤΟΝΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΘΑ ΕΠΕΚΤΑΘΟΥΝ ΣΤΗ ΘΡΑΚΗ ΚΑΙ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΤΟΥ ΒΟΡΕΙΟΥ ΚΑΙ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΕΝΩ ΣΤΙΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ, ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΝΟΤΙΑΣ ΧΩΡΑΣ ΘΑ ΕΞΑΣΘΕΝΗΣΟΥΝ.
3. ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ (03-09-2014) ΙΣΧΥΡΕΣ ΒΡΟΧΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΘΑ ΕΚΔΗΛΩΘΟΥΝ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΚΑΙ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΤΗ ΘΡΑΚΗ, ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΤΟΥ ΒΟΡΕΙΟΥ ΚΑΙ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΚΑΙ ΠΙΘΑΝΩΣ ΠΡΟΣΚΑΙΡΑ ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ. ΒΑΘΜΙΑΙΑ ΟΜΩΣ ΤΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΘΑ ΕΞΑΣΘΕΝΗΣΟΥΝ.
4. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΣΤΑ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΤΑΚΤΙΚΑ ΔΕΛΤΙΑ ΚΑΙΡΟΥ ΤΗΣ ΕΜΥ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΗΣ ΕΜΥ www.emy.gr.

Ο ΔΝΤΗΣ ΕΜΚ
ΑΝΤ. ΛΑΛΟΣ

Πρόγνωση καιρού Αττικής, Δευτέρα 18/8/2014


boatwind

Αλλαγή θα παρουσιάσει ο καιρός στην Αττική τη Δευτέρα με κύρια χαρακτηριστικά την πτώση της θερμοκρασίας,την ενίσχυση των Βορείων ανέμων αλλά και την υπαρκτή πιθανότητα για βροχοπτώσεις τα ξημερώματα , ειδικά στο Βόρειο-Βορειοανατολικό κομμάτι του νομού.

Πιο συγκεκριμένα, από το πρωί ισχυροί βοριάδες θα πνέουν σε όλο το νομό φτάνοντας να είναι πολύ ισχυροί στα ανατολικά και στη θαλάσσια περιοχή του Νότιου Ευβοϊκού ,όπου και θα φτάσουν τα 7 μποφόρ. Στα υπόλοιπα τμήματα θα είναι μέτριοι έως ισχυροί, 5-6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία ,όπως είπαμε θα σημειώσει πτώση και δεν θα ξεπεράσει τους 31-32 βαθμούς.

Ως προς τη πιθανότητα βροχών αυτή θα είναι μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες . Σταδιακά με την ανατολή του ήλιου και μετά ο καιρός θα γίνεται όλο και πιο λαμπρός.

Σίγουρα θα πρέπει να επισημάνουμε τον αυξημένο κίνδυνο  πυρκαγιάς ,λόγω των ενισχυμένων ανέμων, οπότε προσοχή!

Καλά να περνάτε και καλή εβδομάδα!

Τριήμερη πρόγνωση καιρού Αττικής, 15/8/2014 έως 17/8/2014


ScreenClip

ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΠΙΔΕΙΝΩΣΗΣ ΚΑΙΡΟΥ Τετάρτη 6/8/2014-ΕΜΥ


αστραπή 14-10-2010

Στα πλαίσια της επιδείνωσης του καιρού, για την οποία σας ενημέρωσα με το πρωινό μου άρθρο (κλικ εδώ) , η ΕΜΥ πριν λίγο εξέδωσε το ακόλουθο έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού:

1. ΒΡΟΧΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΠΡΟΣΚΑΙΡΑ ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ ΙΣΧΥΡΕΣ ΘΑ ΕΚΔΗΛΩΘΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ (ΤΕΤΑΡΤΗ 06-08-14) ΣΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗΣ ΧΩΡΑΣ ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΠΙΘΑΝΟ ΝΑ ΣΥΝΟΔΕΥΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΧΑΛΑΖΟΠΤΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΙΣΧΥΡΟΥΣ ΑΝΕΜΟΥΣ.
ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΝΥΧΤΑΣ ΚΑΙ ΑΥΡΙΟ (ΠΕΜΠΤΗ 07-08-14) ΤΑ ΕΝΤΟΝΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΘΑ ΕΠΕΚΤΑΘΟΥΝ ΣΤΙΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ, ΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ, ΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ.
ΣΤΑΔΙΑΚΗ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗ ΧΩΡΑ ANAMENETAI ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΕΣ ΩΡΕΣ.

2. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΣΤΑ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΤΑΚΤΙΚΑ ΔΕΛΤΙΑ ΚΑΙΡΟΥ ΤΗΣ ΕΜΥ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΗΣ ΕΜΥ www.emy.gr.

Ο ΔΝΤΗΣ ΕΜΚ
ΑΝΤΩΝΗΣ ΛΑΛΟΣ

 

Επιδείνωση του καιρού τις επόμενες ώρες-Τετάρτη 6/8/2014-Βροχές- καταιγίδες


6-8-2014

Παρά το ηλιόλουστο πρωινό που έχουμε σε όλη σχεδόν την επικράτεια, τα πράγματα θα αλλάξουν κοντά στο μεσημέρι και μετά.

Έτσι  από αυτό το διάστημα και μετά περιμένουμε βροχές και καταιγίδες στον ηπειρωτικό κορμό της χώρας από Μακεδονία έως Πελοπόννησο. Από το απόγευμα και μετά θα επηρεαστούν οι Σποράδες και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.

Θα πρέπει να τονίσω πως οι προγνωστικοί δείκτες φαίνονται ιδιαίτερα σοβαροί για ισχυρά φαινόμενα, όπως δυνατές  καταιγίδες και χαλαζόπτωση κατά διαστήματα.

Για την Αττική  τα πράγματα δείχνουν ύποπτα για εκδήλωση φαινομένων.

Έτσι, από το  μεσημέρι και μετά θα αρχίσουν να φαίνονται οι πρώτες αναπτύξεις νεφών ,κυρίως κοντά στους ορεινούς όγκους που θα εξαπλώνονται και θα δίνουν βροχές, κατά τόπους  καταιγίδες και πιθανή χαλαζόπτωση. Η κατάσταση αυτή θα διατηρηθεί με αυξομειώσεις μέχρι το βράδυ και θα είναι πιο έντονη στα δυτικά και βορειοδυτικά τμήματα του νομού.

Στον χάρτη βλέπετε την πρόγνωση για βροχή ,που δίνει το σουηδικό μοντέλο Klart.

ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΠΙΔΕΙΝΩΣΗΣ ΚΑΙΡΟΥ EMY-Παρασκευή 27/6/2014


αστραπές

ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΠΙΔΕΙΝΩΣΗΣ ΚΑΙΡΟΥ

1. ΣΗΜΕΡΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ (27-06-2014) ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΕΣ ΩΡΕΣ ΚΑΙ ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ ΠΡΩΤΕΣ ΠΡΩΙΝΕΣ ΩΡΕΣ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΥ (28-06-2014) ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΚΑΙ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΤΙΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ ΚΑΙ ΤΗ ΒΟΡΕΙΑ ΕΥΒΟΙΑ ΘΑ ΕΚΔΗΛΩΘΟΥΝ ΒΡΟΧΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΠΡΟΣΚΑΙΡΑ ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ ΙΣΧΥΡΕΣ ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΘΑ ΣΥΝΟΔΕΥΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΕΝΙΣΧΥΜΕΝΟΥΣ ΑΝΕΜΟΥΣ (7 ΜΕ 8 ΜΠΟΦΟΡ) ΚΑΙ ΠΙΘΑΝΟΝ ΑΠΟ ΧΑΛΑΖΟΠΤΩΣΕΙΣ.

2. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΣΤΑ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΤΑΚΤΙΚΑ ΔΕΛΤΙΑ ΚΑΙΡΟΥ ΤΗΣ ΕΜΥ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΗΣ ΕΜΥ www.emy.gr.

Ο ΔΝΤΗΣ ΕΜΚ
ΑΝΤΩΝΗΣ ΛΑΛΟΣ

ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΠΙΔΕΙΝΩΣΗΣ ΚΑΙΡΟΥ -EMY-Τετάρτη 4/6/2014


αστραπη 18-2-2011

Όπως σας ενημέρωσα στην προηγούμενη ανάρτηση  ,τα καιρικά φαινόμενα φαίνεται να εντείνονται τις επόμενες ώρες . Στα πλαίσια αυτών των μηνυμάτων από τα προγνωστικά μοντέλα , η ΕΜΥ εξέδωσε το παρακάτω έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού.

ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΠΙΔΕΙΝΩΣΗΣ ΚΑΙΡΟΥ

ΕΠΙΔΕΙΝΩΣΗ ΘΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΑΥΡΙΟ ΤΕΤΑΡΤΗ (04-06-2014) ΣΕ ΑΡΚΕΤΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΠΙΟ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ:

ΑΥΡΙΟ ΤΕΤΑΡΤΗ (04-06-2014) ΙΣΧΥΡΕΣ ΒΡΟΧΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΘΑ ΕΚΔΗΛΩΘΟΥΝ ΤΙΣ ΠΡΩΙΝΕΣ ΩΡΕΣ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ (ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ). ΒΑΘΜΙΑΙΑ ΤΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΘΑ ΕΠΕΚΤΑΘΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΤΗ ΘΡΑΚΗ ΚΑΙ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΤΟΥ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΣΤΑ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΤΑΚΤΙΚΑ ΔΕΛΤΙΑ ΚΑΙΡΟΥ ΤΗΣ ΕΜΥ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΗΣ ΕΜΥ www.emy.gr.

Ο ΔΝΤΗΣ ΕΜΚ
ΑΝΤΩΝΗΣ ΛΑΛΟΣ