Έρευνα για το διαδίκτυο

Δημοσιευμένο στις 20 Νοεμβρίου 2017 Κατηγορία: Γενικά από Αποστολίδου Γεσθημανή

Οι διαφημίσεις μας

Δημοσιευμένο στις 14 Νοεμβρίου 2017 Κατηγορία: Εργασίες μαθητών από Αποστολίδου Γεσθημανή  Με ετικέτα ,

Μεσογειακή διατροφή

Δημοσιευμένο στις 13 Νοεμβρίου 2017 Κατηγορία: Γενικά από Αποστολίδου Γεσθημανή  Με ετικέτα

Τρώμε Μεσογειακά;

 

Download the PDF file .

http://photodentro.edu.gr

Πάτησε με το ποντίκι πάνω στην εικόνα να δεις αν γνωρίζεις ποια είναι η σωστή διατροφή:

Η Βουλή των Ελλήνων

Δημοσιευμένο στις 13 Νοεμβρίου 2017 Κατηγορία: Γενικά από Αποστολίδου Γεσθημανή

oldphotosvouli1395989177Το κτίριο ονομάζεται Βουλή των Ελλήνων και βρίσκεται στο κέντρο της Αθήνας,στην πλατεία Συντάγματος.

Ο σχεδιαστής του καταγόταν από το Μόναχο και το όνομά του ήταν Φρίντριχ Φον Γκαίρτνερ. Η κατασκευή του κτιρίου  ξεκίνησε το 1836.

Το κτίριο είναι ένα νεοκλασικό τριώροφο οικοδόμημα. Επίσης είναι μπεζ και έχει πολλά παράθυρα.

Το υλικό κατασκευής της Βουλής των Ελλήνων είναι από πεντελικά μάρμαρα.

Στο ισόγειο διαμορφώθηκαν χώροι γραφείου του πρωθυπουργού και του προέδρου της Βουλής. Στο δεύτερο όροφο διαρρυθμίστηκαν χώροι στέγασης της βιβλιοθήκης της Βουλής και του συμβουλίου της Επικράτειας. Την 1η Ιουλίου 1935 η πέμπτη εθνοσυνέλευση άρχισε πανηγυρικά τις εργασίες της στη νέα αίθουσα της ολομέλειας. Επίσης υπάρχει και μια αίθουσα του Ελευθέριου Βενιζέλου.

Το συναίσθημα που μου προκαλεί το κτίσμα είναι δέος.

Γιώργος Καρδάμης

 

ΜΑΘΑΙΝΟΝΤΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΡΗΝΗ, ΤΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ

Δημοσιευμένο στις 2 Νοεμβρίου 2017 Κατηγορία: unicef από Αποστολίδου Γεσθημανή  Με ετικέτα

Την Τρίτη , 31/10/2017 οι  ΣΤ1 και ΣΤ2  τάξεις του σχολείου μας μαζί με τις δασκάλες μας κ.Κουτζίνου Ελένη και κ.Γεσθημανή Αποστολίδου, επισκεφθήκαμε το Πολεμικό Μουσείο Θεσσαλονίκης το οποίο βρίσκεται επί της οδού Γρηγορίου Λαμπράκη 4 πίσω από το πανεπιστήμιο «Μακεδονία».

Η επίσκεψή μας έγινε στα πλαίσια υλοποίησης της ΣΤ΄ Τάξης του Εκπαιδευτικού Προγράμματος της unicef

«Σχολεία Υπερασπιστές των παιδιών» με κεντρικό σύνθημα «Φαγητό, νερό, σχολεία, αγάπη και φιλία για όλα τα παιδιά».

 Σκοπός μας ήταν η συμμετοχή στο καινοτόμο εκπαιδευτικό βιωματικό πρόγραμμα του Πολεμικού Μουσείου για τα ανθρώπινα δικαιώματα και την ειρήνη για παιδιά με τίτλο

«ΜΑΘΑΙΝΟΝΤΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΡΗΝΗ, ΤΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ».

Το συγκεκριμένο εκπαιδευτικό βιωματικό πρόγραμμα αποτελεί ένα πρόγραμμα εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων σχετικά με τα ανθρώπινα δικαιώματα και με συναφείς θεματικές. Αποτελεί μέρος ενός συνολικότερου προγράμματος εκπαίδευσης μη τυπικής μάθησης που έχει ως σκοπό την προώθηση του σεβασμού του Άλλου, της ανθρώπινης αξιοπρέπειας, της αλληλεγγύης και της κριτικής ανθρωπιστικής στάσης. Πρόκειται για ένα εκπαιδευτικό εργαστήρι μη τυπικής βιωματικής μάθησης σχετικά με τα ανθρώπινα δικαιώματα και συναφείς θεματικές, απευθύνεται σε ομάδες μαθητών και έχει ως σκοπό την προώθηση του σεβασμού του Άλλου, της ανθρώπινης αξιοπρέπειας, της αλληλεγγύης και της κριτικής ανθρωπιστικής στάσης.

Στο πρόγραμμα συμπεριλαμβάνονται εμπλουτισμένες δραστηριότητες και εκπαιδευτικά μέσα (θεατρικό παιχνίδι, εικαστικά μέσα) καθώς και διευρυμένη ομάδα εμψυχωτών/επιμορφωτών!

Εξαιρετικό και το επίπεδο υποδοχής και ξενάγησης του προσωπικού του Πολεμικού Μουσείου.

Το Μουσείο χωρίζεται σε επιμέρους θεματικές ενότητες και αντίστοιχους χώρους που καλύπτουν την περίοδο από την Επανάσταση του 1821 και τη δράση της Φιλικής Εταιρείας μέχρι και τον πόλεμο της Κορέας. Οι μόνιμες συλλογές που βρίσκονται στο χώρο του Μουσείου είναι οι εξής:

  1. Μνήμες από τη Νεότερη Ελληνική Ιστορία
  2. Έτσι πολεμήσαμε το 1940-1941
  3. H απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης το 1912
  4. Σοφία Βέμπο: Τραγουδούσε την Ελλάδα κι όλη η Ελλάδα τραγουδούσε μαζί της
  5. Γκαλερί ταγμάτων αριστείας & στρατιωτικών μεταλλίων
  6. Γκαλερί όπλων και ξίφων
  7. Νωπογραφία τετραλογίας της ελληνικής ιστορίας από τον Πολύκλειτο Ρέγκο
  8. Συλλογή οχημάτων, αρμάτων & όπλων όλων των κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων

Τόσο η συμμετοχή μας στο Πρόγραμμα για τα ανθρώπινα δικαιώματα όσο και η ξενάγηση στους χώρους του Μουσείου μας ενθουσίασαν.

Ευχαριστούμε πολύ!

 

Σοφία Βέμπο Τραγούδαγε την Ελλάδα κι όλη η Ελλάδα τραγουδούσε μαζί της

Δημοσιευμένο στις 29 Οκτωβρίου 2017 Κατηγορία: Εθνικες γιορτές από Αποστολίδου Γεσθημανή  Με ετικέτα , ,

   Η Σοφία Βέμπο η αποκαλούμενη «τραγουδίστρια της νίκης» έπαιξε σημαντικό ρόλο στον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, εμψυχώνοντας με τα τραγούδια της λαό και στρατό.


Δείτε στο Slide.ly

     Στο Πολεμικό Μουσείο Θεσσαλονίκης εκτίθεται μια μοναδική συλλογή ενθυμημάτων της.  Η συλλογή περιλαμβάνει αυθεντικά προσωπικά της κειμήλια, σπάνιες παρτιτούρες, δίσκους γραμμοφώνου, θεατρικά κοστούμια/καθημερινά φορέματα, κοσμήματα, χειρόγραφα, θεατρικά προγράμματα, ανέκδοτες φωτογραφίες, αποκόμματα τύπου και πολλά ακόμα αντικείμενα.

Από την συλλογή της κ. Κατερίνας Κ. Πετρίδου.

https://www.warmuseumthessaloniki.com/

Θερμά συγχαρητήρια, Ηρώ!

Δημοσιευμένο στις 25 Οκτωβρίου 2017 Κατηγορία: Γενικά από Αποστολίδου Γεσθημανή

Θερμά συγχαρητήρια, Ελεάννα !

Δημοσιευμένο στις 22 Οκτωβρίου 2017 Κατηγορία: Γενικά από Αποστολίδου Γεσθημανή

Τι μπορεί να κρύβεται πίσω από το όνομα του δρόμου όπου μένουμε;

Δημοσιευμένο στις 22 Οκτωβρίου 2017 Κατηγορία: Εργασίες μαθητών από Αποστολίδου Γεσθημανή  Με ετικέτα

Οδός Τημενιδών

Καταγραφή

Στην ελληνική μυθολογία με το συλλογικό όνομα Τημενίδες είναι οι Ηρακλείδες .Οι Αργεάδες ήταν αρχικά οι Τημενίδες από το Άργος, όπου κατέβηκαν από τα υψίπεδα στην Νότια Μακεδονία , έδιωξαν τους Πιερίδες από την Πιερία και κατέλαβαν στη Παιονία μια στενή λωρίδα γης κοντά στον Αξιό ποταμό, που εκτεινόταν από την Αρχαία Πέλλα μέχρι τη θάλασσα.

Η Δυναστεία των Αργεαδών ήταν αρχαίος ελληνικός βασιλικός οίκος. Ήταν η επικρατούσα δυναστεία της Μακεδονίας περίπου από το 700 έως το 310 π.Χ.. Η παράδοση τους, όπως περιγράφεται σε αρχαιοελληνική ιστοριογραφία, προέρχεται από το Άργος. Αρχικά οι άρχοντες της ομώνυμης δυναστείας  στην εποχή του Φιλίππου του Β” είχαν αυξήσει την επιρροή τους, με αποτέλεσμα να συμπεριλάβουν στην διοίκηση της Μακεδονίας όλες της βόρειες περιοχές της Μακεδονίας.

Το γενεαλογικό δέντρο των Μακεδόνων βασιλέων αποδείκνυε ότι ήταν Αργείοι, Τημενίδες από το Άργος, απόγονοι δηλαδή του Ηρακλή, Ηρακλείδες, μια και ο Τήμενος ήταν βασιλιάς του Άργους που καταγόταν από τον Ηρακλή, γιο του Δία. Γι” αυτό και ο Ηρακλής σε επιγραφές αναφέρεται ως Ηρακλής Πατρώος και γι” αυτό είναι συχνή η παρουσία του σε ειδώλια, νομίσματα, πήλινα σφραγίσματα, πλακίδια και αλλού.

Σημειώνεται πως το Μάρτιο του 2014 ανακοινώθηκε ότι 5 νέοι τάφοι που ανακαλύφθηκαν στη Βεργίνα, φαίνεται πώς ανήκουν σε μέλη της δυναστείας των Τημενιδών, ή ακόμα και στον ίδιο τον βασιλιά Κάσσανδρο ή κάποιον από τους γιους του, όπως ανέφερε η διευθύντρια της ΙΖ” Εφορείας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων.

Ο βασιλιάς Κάσσανδρος υπήρξε ένας από τους επιγόνους του Μεγάλου Αλεξάνδρου και ο σύζυγος της αδελφής του, Θεσσαλονίκης.

πηγη:https://www.news.gr/ellada/nea-ths-perifereias/article-wide/182943/amfipolh-h-dynasteia-ton-thmenidon-kai-o-megas.html

 Γιάννης, Φίλιππος

Ιεροι Ναοί Γιαννιτσών

Δημοσιευμένο στις 18 Οκτωβρίου 2017 Κατηγορία: Γενικά από Αποστολίδου Γεσθημανή  Με ετικέτα
Επόμενη σελίδα »