Η πρώτη μου δημοσίευση

Άλλος ένας ιστότοπος Blogs.sch.gr

Εκπαιδευτικά βίντεο για εκμάθηση αλφαβήτας

Κάτω από: Χωρίς κατηγορία | ΑΡΒΥΘΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
Τρίτη, 16 Απριλίου 2019 12:34 πμ |

Κάτω από: Χωρίς κατηγορία | ΑΡΒΥΘΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
Σάββατο, 28 Απριλίου 2018 6:36 μμ |

Εικαστικά – Επιμορφωτικό σεμινάριο

Κάτω από: Χωρίς κατηγορία | ΑΡΒΥΘΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
Σάββατο, 28 Απριλίου 2018 6:29 μμ |

Από που ξεκινήσαμε για εκμάθηση πληροφορικής

Κάτω από: έναυσμα ενδιαφέροντος για λογισμικά | ΑΡΒΥΘΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
Τρίτη, 6 Μαρτίου 2018 7:22 μμ |  Με ετικέτα |

η δημιουργία του Blog μου.

Κάτω από: Χωρίς κατηγορία | ΑΡΒΥΘΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
Τρίτη, 13 Φεβρουαρίου 2018 7:57 μμ |

 

 

 

Είμαι ιδιαίτερα υπερήφανος από την πρώτη μου ανάρτηση στο προσωπικό μου blog.

 

Λάπτοπ ή ταμπλέτα; Είναι επιτακτική η ανάγκη εκσυγχρονισμού;

Κάτω από: Χωρίς κατηγορία | ΑΡΒΥΘΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
Τρίτη, 6 Φεβρουαρίου 2018 6:07 μμ |

[Πρώτος πειραματισμός δημοσίευσης άρθρου]

Η επιλογή του πλέον διαρκώς σε ζήτηση, αξεσουάρ του Έλληνα εκπαιδευτικού είναι ένα ερώτημα. Τι θα πρέπει να επιλέξουμε; Υπάρχουν κριτήρια; υπάρχουν ανάγκες;

Η επιλογή είναι δύσκολη. Με τον  φορητό υπολογιστή (λάπτοπ) και την ταμπλέτα δημιουργείς προγράμματα ή χρησιμοποιείς υπάρχοντα προγράμματα και λογισμικά για φύλλα εργασίας και για αυτό που πρόκειται κανείς να παρουσιάσει ή να διδάξει. Και με τα δύο όταν χρησιμοποιείς εφαρμογές που είναι συναφείς με τον τομέα που έχεις εξειδικευτεί, αποτελούν αδιαφιλονίκητα, εργαλεία που χαρακτηρίζονται πρακτικά. Ανοίγεται ένα φάσμα από πληροφορίες, μεταδεδομένα (φωτόδεντρο), αποθετήρια,πλατφόρμες και όλα τα σχετικά. Εξασφαλίζεται η ταχεία πρόσβαση όταν θέλεις να τα χρησιμοποιήσεις,να κάνεις μια προσομοίωση σε όλα τα επιστημονικά πεδία για να βγάλεις ασφαλή συμπεράσματα, να διδάξεις γενιές που διψάνε για το έναυσμα ενδιαφέροντος.Είτε είσαι γονιός είτε επαγγελματίας είτε εκπαιδευτικός θα σου αποτελέσει πρόσφορο έδαφος η ιδέα της οργάνωσης, χαρτογράφησης, οπτικοποίησης και καλύτερης προετοιμασίας στο αντικείμενό σου.  Οπότε εδώ υπεισέρχονται τα επαγγελματικά κριτήρια και λόγοι αναγκών. Εξελισσόμαστε με γοργούς ρυθμούς και μια τέτοια συσκευή οργανώνει αποτελεσματικά το έργο μας. Βελτιώνει την ποιότητα του παραγόμενου εκπαιδευτικού έργου.

Στον 21ο αιώνα που είμαστε τα παιδιά μεγαλώνουν με έξυπνες τηλεοράσεις, έξυπνα κινητά και έξυπνες συσκευές. Πολύ γρήγορα και από μικρά εξοικειώνονται με την τεχνολογία. Αρχίζουμε και περνάμε την εποχή όπου χρειάζονταν μαθήματα για τον τρόπο που χρησιμοποιούνται τα τεχνολογικά επιτεύγματα.Υπάρχει τέτοια διάδοση όπου ο τρόπος λειτουργίας των προγραμμάτων μαθαίνεται με την καθημερινή ενασχόληση και πολλάκις σε χρόνο dt.  Η ευρεία εξάπλωση των μέσων κοινωνικών δικτύωσης απλουστεύει τον τρόπο που μαθαίνεται η όλη διαδικασία όπως το να ανεβάσεις μια εικόνα, ένα φόντο, ή να κάνεις μια δημοσίευση. Εν ολίγοις ο τρόπος χρήσης γίνεται πιο εύκολα. Υπάρχει διάκριση , ωριμότητα και κατάλληλες επιλογές στην ορθή χρήση; Χρειάζονται έναν άνθρωπο που θα στοχεύει στη σμίλευση της ανθρώπινης προσωπικότητας με την τεχνολογία. Η ωριμότητα, η διάκριση , η σωστή επιλογή, η νουθέτηση ,η συμβουλή είναι υφασμένες με αυτό που επιδιώκουμε ,την έννοια του όρου παιδεία. Θα υπάρχει πρόληψη παθογενών φαινομένων στην πράξη και κατά προέκταση στην οικοδόμηση καλής συμπεριφοράς.

Ένα παιδί πολλές φορές εκτίθεται από αυτά που γράφει δημοσίως συν τις άλλοις αυτά που γράφονται δυστυχώς μένουν. Άλλοτε οι συνομήλικοι του βρίσκονται απέναντι. Χρειάζεται σεβασμός στην έννοια του ανθρώπου ακόμα και όταν συντάσσεις μήνυμα.  Η ορθή χρήση λοιπόν υποβοηθιέται εν ολίγοις από ανθρώπους που ξέρουν να εκπαιδεύουν.

Φυσικά ένας φορητός υπολογιστής μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως χόμπι και ως ψυχαγωγία που τόσο επιζητείται ως διέξοδος ή ως καλλιτεχνική αναζήτηση. Η διεύρυνση του πνευματικού ορίζοντα του ατόμου είναι μεγίστης σημασίας και δεν πρέπει να παραμελείται.  Το τάμπλετ από την άλλη μεριά προσφέρει τα ίδια πράγματα με έναν υπολογιστή και αυτό συνδυάζεται με την ευελιξία μετακίνησης δηλαδή μεγαλύτερη ευκολία φορητότητας.

Το τάμπλετ στις περισσότερες περιπτώσεις έχει διαφορετικό λογισμικό ,κατ επέκταση πιο προσιτό στη χρήση.  Επιπλέον έχουν αυξηθεί οι δυνατότητες του και έχουν πληθύνει οι διαθέσιμες εφαρμογές. Ο σχεδιασμός στις υπάρχουσες εφαρμογές επίσης έχει ένα πλεονέκτημα στις ταμπλέτες.

Μπορείς να μπεις στη μαγεία του ψαξίματος και στις δύο συσκευές , να σερφάρεις και να κρατήσεις σημειώσεις. Με απλό τρόπο ουσιαστικά πετυχαίνεις τον προσωπικό σου τεχνολογικό αλφαβητισμό.

Ένας κόσμος ανοίγεται.

Κάτω από: Χωρίς κατηγορία | ΑΡΒΥΘΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
Τρίτη, 6 Φεβρουαρίου 2018 5:15 μμ |

Καλωσήρθατε στο Blogs.sch.gr. Αυτό είναι το πρώτο σας άρθρο. Αλλάξτε το ή διαγράψτε το και αρχίστε το “Ιστολογείν”!