Feed
Άρθρα
Σχόλια
 Η πρώτη φάση της λειτουργίας των  ΕΔΕΑΥ

Συνεδρίαση με τις ψυχολόγους, τις κοινωνικές λειτουργούς και τις συντονίστριες των ΣΔΕΥ έγινε σήμερα στα γραφεία της Διεύθυνσης ΠΕ Βοιωτίας μετά από πρόσκληση του Διευθυντή Εκπαίδευσης και με την συμμετοχή της Προϊσταμένης Εκπαιδευτικών Θεμάτων με στόχους αφενός μεν μια πρώτη αποτίμηση αλλά και τη διαμορφωτική παρέμβαση για την αντιμετώπιση των δυσκολιών που εμφανίστηκαν στην πρώτη φάση της λειτουργίας των ΕΔΕΑΥ.

Συνεδρίαση με τις ψυχολόγους, τις κοινωνικές λειτουργούς και τις συντονίστριες  των ΣΔΕΥ έγινε σήμερα στα γραφεία της Διεύθυνσης ΠΕ Βοιωτίας  μετά από πρόσκληση του Διευθυντή Εκπαίδευσης και με την συμμετοχή της Προϊσταμένης Εκπαιδευτικών Θεμάτων με στόχους αφενός μεν μια πρώτη αποτίμηση αλλά και τη διαμορφωτική παρέμβαση για την αντιμετώπιση των δυσκολιών που εμφανίστηκαν  στην πρώτη φάση της λειτουργίας των  ΕΔΕΑΥ.Η κατά άρθρο 39 παρ. 4 του Ν. 4115/2013 ιδρυθείσα ΕΔΕΑΥ αποτελεί πρωτοβάθμιο όργανο για τη διαγνωστική εκπαιδευτική αξιολόγηση και υποστήριξη των εκπαιδευτικών αναγκών των μαθητών σε κάθε σχολική μονάδα γενικής εκπαίδευσης, συγκροτείται από τον οικείο Διευθυντή Εκπαίδευσης ύστερα από εισήγηση του διευθυντή του Κέντρου Υποστήριξης ΕΑΕ του Σχολικού Δικτύου Εκπαίδευσης και Υποστήριξης (ΣΔΕΥ) στο οποίο ανήκει η σχολική μονάδα και λειτουργεί στο πλαίσιο των σκοπών του Κέντρου Υποστήριξης ΕΑΕ και του ΣΔΕΥ.

Oι ΕΔΕΑΥ αποτελούν ένα νέο καινοτόμο θεσμό του εκπαιδευτικού μας συστήματος στην οργάνωση της υποστήριξης των μαθητών με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες ή και με αναπηρία και γενικά στην οργάνωση της παροχής της εκπαίδευσης και στη λειτουργία του σχολείου. Στηρίζονται στις νέες αντιλήψεις και τις πρακτικές που επιτάσσουν Διεθνείς Συμβάσεις για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα και για την εκπαίδευση των παιδιών (Ν. 2101, ΦΕΚ 192Α/1992) και ιδιαίτερα αυτών με αναπηρία (Ν.4074/2012, ΦΕΚ 88 Α/2012) και έχουν στόχο τη διεπιστημονική ενίσχυση του σχολείου και του εκπαιδευτικού στο κοινό σχολείο με την ανάπτυξη πρακτικών υποστήριξης και επιπρόσθετων συμπληρωματικών υπηρεσιών Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης (ΕΑΕ) οι οποίες αποτελούν συστατικό στοιχείο της κοινής εκπαίδευσης.

Αφήστε μια απάντηση

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων