Feed
Άρθρα
Σχόλια

Συνάντηση πραγματοποιήθηκε σήμερα Πέμπτη 12/5/2011 στην αίθουσα των συνεδριάσεων του Δήμου Τανάγρας, στο Σχηματάρι, με την συμμετοχή του Δήμαρχου Τανάγρας Ευάγγελου Γεωργίου, του Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Βοιωτίας Γκάρτζιου Γιώργου , του προϊσταμένου του 1ου Γραφείου Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Βοιωτίας Λαθύρη Δημοσθένη , της προέδρου του Συλλόγου εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Θήβας κ. Στρατή Ευγενίας , της Υπεύθυνης για την Αγωγή Υγείας κ. Βλάχου Αλίκης , του πατέρα Ιωάννη Οικονομίδη και στελεχών της Εθελοντικής Ομάδας Σχηματαρίου.
Την συζήτηση απασχόλησαν θέματα συνεργασίας των φορέων πάνω σε ζητήματα εκπαίδευσης και η αποτίμηση της εμπειρίας από την πρόσφατη συνεργασία της Εθελοντικής ομάδας με τις σχολικές μονάδες της περιοχής σε ζητήματα ασφάλειας και αντιμετώπισης εκτάκτων συνθηκών.

Από τις εθελοντικές Ομάδες Σχηματαρίου στην συνάντηση συμμετείχαν τα μέλη της : Καπάκας Μιχάλης, Γαρουφαλλιάς Απόστολος, Δρικούτη Άννα και Βλάχου Αικατερίνη.
Από την πλευρά της εθελοντικής ομάδας επισημάνθηκε ότι είναι άμεση ανάγκη να προχωρήσει και να ολοκληρωθεί ο έγκυρος προσεισμικός έλεγχος των σχολικών κτιρίων και να εξασφαλισθεί ότι θα υπάρχουν διαθέσιμα Σχέδια της κάτοψης τους στα σχολικά αρχεία. Από την πλευρά του κ. Καπάκα επισημάνθηκαν αναλυτικά οι επισκευές που είναι απαραίτητο να προχωρήσουν οι τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου αλλά και οι επικινδυνότητες που πρέπει να αρθούν με ευθύνη των διευθυντών και των εκπαιδευτικών των σχολικών μονάδων. Από την πλευρά της κ. Δρικούτη Άννας επισημάνθηκε η ανάγκη να επαναλαμβάνεται σε τακτικά διαστήματα το σχέδιο ασφαλούς αποχώρησης, με την ευθύνη των εκπαιδευτικών, ώστε να αναπτυχθούν με τη μορφή ρουτίνας οι δεξιότητες που είναι απαραίτητες στους μικρούς μαθητές. Σημαντικά ζητήματα που ετέθησαν ήταν η ανάγκη για μελέτες πυρασφάλειας των σχολικών κτιρίων και η συνεχής επικαιροποίηση των περιεχομένων του σχολικού φαρμακείου.
Ως κεντρικό σημείο αναδείχθηκε η ενημέρωση των εκπαιδευτικών και η ανάληψη από μέρους τους της ευθύνης για την καθημερινή εφαρμογή των κανόνων ασφάλειας αλλά και την ανάπτυξη σχεδίων ασφαλούς αποχώρησης σε περίπτωση εκτάκτων συνθηκών. Τέλος, επισημάνθηκε με θετικό τρόπο το ενδιαφέρον που έδειξαν οι διευθυντές και οι εκπαιδευτικοί των σχολικών μονάδων της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης κατά την διάρκεια των ασκήσεων ασφαλούς αποχώρησης που πραγματοποιήθηκαν το προηγούμενο διάστημα.
Από την πλευρά του πατέρα Ιωάννη Οικονομίδη αναπτύχθηκε το πλαίσιο της δράσης των ομάδων περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης που δραστηριοποιούνται στην ευρύτερη περιοχή και προβλήθηκε ως κεντρικό το πρόβλημα της μόλυνσης του Ασωπού. Τα σχολεία πρέπει να οργανώνουν εκπαιδευτικές επισκέψεις στο ποτάμι ώστε οι μαθητές με συγκροτημένο τρόπο να έρχονται αντιμέτωποι με το πρόβλημα επεσήμανε ο πάτερ Ιωάννης και δεσμεύτηκε να συνεργαστεί με την εκπαιδευτική κοινότητα στην προσπάθεια για περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση των μελών της. Στην κατεύθυνση του Δήμου πρότεινε την δημιουργία κέντρου για την καταγραφή και την ανάδειξη του προβλήματος.
Ο δήμαρχος έθεσε συνοπτικά το πλαίσιο της πολιτικής του Δήμου τόσο στα ζητήματα της Εκπαίδευσης όσο και του περιβάλλοντος και της Ανάπτυξης γενικότερα και δήλωσε την στήριξή του στην πρωτοβουλία για συνεργασία της εκπαίδευσης με τους τοπικούς κοινωνικούς φορείς.
Από την πλευρά των στελεχών της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης επισημάνθηκε το στοιχείο της διαφορετικότητας του εκπαιδευτικού θεσμού και το δεοντολογικό πλαίσιο μέσα από το οποίο είναι απαραίτητο να τίθενται τα ζητήματα αυτά στο εσωτερικό του σχολικού θεσμού.
Τέλος, εξετάστηκαν οι θεματικές περιοχές αλλά και οι μορφές συνεργασίας με χρονικό ορίζοντα την νέα σχολική χρονιά.

Αφήστε μια απάντηση

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων