Sotiris Fotiou Educational blog

Καθηγητής Πληροφορικής Εσπερινό ΕΠΑ.Λ. Κέρκυρας

NeverLost

Φεβ 201715

Το σχολικό έτος 2014-2015 δημιουργήθηκε το project NeverLost.

Στην ομάδα σχολείων συμμετείχαν το Γυμνάσιο Αμφιπαγιτών Κέρκυρας,το ΕΠΑ.Λ. Κ. Κορακιάνας Κέρκυρας,το 2ο Γ.Ε.Λ. Κέρκυρας και το 4ο Γ.Ε.Λ. Κέρκυρας.

Print

Έχω χαθεί!  Πως μπορώ να δω που βρίσκομαι; Πως μπορώ να ζητήσω βοήθεια; Πως θα μπορέσω να ειδοποιήσω τους γονείς μου και να τους ενημερώσω για τη γεωγραφική μου θέση;; Μερικές από τις ερωτήσεις που περνάνε από το μυαλό ενός παιδιού όταν βρεθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ή όταν έχει χαθεί. Η εφαρμογή NEVER LOST δημιουργήθηκε από μαθητές σχολείων, της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Κέρκυρας, με την ελπίδα να γίνει ένα χρήσιμο εργαλείο για όλα τα παιδιά της Ελλάδας.

 

Αρχικά, κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς 2014-2015 μαθητές τεσσάρων σχολείων του Νομού Κέρκυρας σχεδίασαν και υλοποιήσαν  μια εφαρμογή για κινητά τηλέφωνα με λειτουργικό σύστημα Android. Το κίνητρο τους ήταν απλό. Να βοηθήσουν τα παιδιά με ειδικές ικανότητες, νοητική υστέρηση και πολυαναπηρίες του Εργαστηρίου Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (Ε.Ε.Ε.Ε.Κ.) Κέρκυρας. Το πρόβλημα λιγάκι πιο σύνθετο. Πώς θα μπορέσουν αυτά τα παιδιά, βρισκόμενα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, και με μοναδικό τους εφόδιο ένα κινητό τηλέφωνο, να καλέσουν σε βοήθεια κάνοντας όσο το δυνατό λιγότερες κινήσεις; Η λύση; Η δημιουργία μιας εφαρμογής για κινητά τηλέφωνα, με την βοήθεια της οποίας,  ένα παιδί, να έχει τη δυνατότητα με 2 μόνο απλές κινήσεις (2 κλικ) να καλέσει ένα προκαθορισμένο τηλεφωνικό αριθμό, να στείλει ένα μήνυμα SMS στους γονείς του, να δει τη θέση του σε χάρτη ή ακόμα και  να στείλει τη διεύθυνση που βρίσκεται ή το χάρτη της θέσης του στο κινητό τηλέφωνο των δικών του.

 banner_large_sch

Οι μαθητές των τεσσάρων συνεργαζόμενων σχολείων παρέδωσαν την εφαρμογή στο Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Κέρκυρας σε μια εκδήλωση που θα μείνει χαραγμένη στη μνήμη όλων μας. Με την  ολοκλήρωση της συνεργασίας, μαθητές και καθηγητές, βρισκόμαστε στην ευχάριστη θέση να προσφέρουμε την εφαρμογή δωρεάν σε όλα τα παιδιά της Ελλάδας με την ευχή να μη χρειαστεί να βρεθούν στην ανάγκη να τη χρησιμοποιήσουν. Απευθυνόμενοι σε όλους τους γονείς, σας  προσκαλούμε να κατεβάσετε την εφαρμογή NEVER LOST από το Google Play Store, να την εγκαταστήσετε στο κινητό τηλέφωνο του παιδιού σας, και να του εξηγήσετε τον απλό τρόπο με τον οποίο θα μπορέσει να τη χρησιμοποιήσει, αν χρειαστεί.

 

NeverLost εφαρμογη φωτιου σωτηρης

Με την ευχή η εφαρμογή να χαρίσει σιγουριά και ασφάλεια σε κάθε παιδί.

Γιατί μερικά πράγματα μπορεί να είναι εύκολα και αυτονόητα για εμάς αλλά δεν είναι για όλα τα παιδιά.

Σας ευχαριστούμε !!!

Γυμνάσιο Αμφιπαγιτών Κέρκυρας – ΕΠΑ.Λ. Κ. Κορακιάνας- 2ο & 4ο Γ.Ε.Λ. Κέρκυρας

 

www.epalkerkyras.com/neverlost

 

Περιγραφή Εφαρμογής http://tinyurl.com/ljz6j5m ,

Video trailer http://tinyurl.com/khfbp6g

Αναζητήστε χρησιμοποιώντας το όνομα NEVER LOST.

Αφήστε μια απάντηση

Αυτό είναι ένα παράδειγμα σελίδας του blogs.sch.gr, στην οποία μπορείτε να προσθέσετε πληροφορίες σχετικά με εσάς ή το Ιστολόγιο, ώστε οι αναγνώστες να ξέρουν ποιος είστε. Μπορείτε να δημιουργήσετε όσες σελίδες θέλετε σαν και αυτή ή υποσελίδες και να διαχειριστείτε το περιοχόμενο τους μέσα από το blogs.sch.gr.



Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων