ΜΑΘΑΙΝΩ ΓΙΑ ΤΑ ΠΟΥΛΙΑ

Άνοιξη δεν θα μπορούσαμε να έχουμε χωρίς τους φτερωτούς μας φίλους που πληθαίνουν τώρα την άνοιξη.Βλέπετε παιδιά επιστρέφουν από τις ζεστές χώρες και τ’αποδημητικά πουλιά..Τα πουλιά  που είχαν φύγει για τις ζεστές χώρες τον χειμώνα που πέρασε.Το χελιδόνι,ο πελαργός,το τρυγόνι,ο τσαλαπετεινός κι άλλα…Στον σύνδεσμο που ακολουθεί θα δείτε πολλά πράγματα σχετικά με τα πουλιά..Φιλάκια μικρά μας!!

https://padlet.com/fflorou/bzd95g2g4np9pf7x

 

ΤΑ ΕΝΤΟΜΑ

Γεια σας παιδιά!!Αν βγείτε αυτές τις μέρες της άνοιξης έξω θα συναντήσετε σίγουρα αρκετά έντομα.Σήμερα θα μάθουμε κάποια πράγματα γι’αυτά.Πατήστε επάνω στην εικόνα που ακολουθεί.Στην νέα εικόνα που θα εμφανιστεί,πατώντας επάνω στα χεράκια που φαίνονται θα μάθετε πληροφορίες:α)γενικά για τα έντομα,αν πατήσετε επάνω στα γράμματα της εικόνας και β) ειδικά για κάποια από αυτά αν πατήσετε επάνω στην εικόνα τους.Ας μην καθυστερούμε.’Ωρα για μάθηση!!!

ANOIΞΗ!!

Έχουμε μπει πλέον για τα καλά στην άνοιξη..Σε λίγες μέρες θα έρθει κι ο τελευταίος της μήνας.Στον τοίχο που ακολουθεί μπορείτε να απασχοληθείτε με διάφορες δραστηριότητες που έχουν σχέση μ αυτήν την όμορφη εποχή.

Made with Padlet

Παίξτε με τις μέρες της εβδομάδας.

Πατήστε τον σύνδεσμο και στο παιχνίδι που θα δείτε βάλτε στη σειρά τις μέρες της εβδομάδας.Όταν τελειώσετε πατήστε το σημαδάκι δεξιά και κάτω από την άσκηση.Θα τα πάτε περίφημα!

https://learningapps.org/display?v=px5qh6qnk20

Πηγαίνοντας προς το Πάσχα..

Έφτασε λοιπόν παιδιά κι αυτό το Σάββατο που θα βγάλουμε και το τελευταίο ποδαράκι της κυρα-Σαρακοστής.Αυτό σημαίνει οτι η επόμενη εβδομάδα είναι η Μεγάλη εβδομάδα.Πιθανόν να σας το έχουν πει και οι γονείς σας.Είναι η εβδομάδα που κάθε της μέρα είναι μια υπενθύμιση των παθών του Χριστού μας γι αυτό και λέγεται εβδομάδα των Παθών..Μια λυπητερή εβδομάδα που όμως τελειώνει με το Μεγάλο Σάββατο και την Ανάσταση του Χριστού μας.

Σα

Σας εύχομαι να την περάσετε όσο μπορείτε πιο καλά μαζί με τους δικούς ανθρώπους..Κλικάροντας στην εικόνα που θα δείτε θα σας οδηγήσει σε άλλη μία.Πάνω σ’αυτή θα δείτε τρία χεράκια.Κλικάρωντας στο πρώτο θα δείτε ένα βίντεο για την Μεγάλη εβδομάδα.Τ’άλλα χεράκια θα σας οδηγήσουν σε δύο εύκολα παιχνίδια.Θα τα χαρείτε.Καλό Πάσχα μικρά μου!!