fotinikara

Just another Blogs.sch.gr site

Συμβουλές ασφαλούς πλοήγησης στο διαδίκτυο… Αφορά τους γονείς των μικρών μας μαθητών!

Ως  γονείς, οφείλετε να επιβλέπετε και να φιλτράρετε το περιεχόμενο του Διαδικτύου ώστε να ελέγχετε ότι τα παιδιά σας δεν έχουν πρόσβαση σε περιεχόμενο που μπορεί να είναι επιβλαβές για την ανάπτυξη της προσωπικότητάς τους.

Παρακάτω υπάρχουν βασικές συμβουλές που θα σας βοηθήσουν στο έργο σας:

  • Θέστε όρους και χρονικά πλαίσια όσον αφορά τη χρήση του διαδικτύου στο σπίτι.
  • Να βρίσκεστε μαζί με τα μικρότερα παιδιά όταν συνδέονται στο διαδίκτυο, ειδικά τις πρώτες φορές.
  • Να τοποθετείτε τον υπολογιστή με σύνδεση στο διαδίκτυο, σε ένα χώρο του σπιτιού με άμεση πρόσβαση από όλα τα μέλη της οικογένειας, πχ. σαλόνι.
  • Προτείνετε στο παιδί σας τη χρήση ιστοσελίδων με επιμορφωτικό και ψυχαγωγικό περιεχόμενο κατάλληλο για την ηλικία του.

Σαν  γονείς θα πρέπει να προτρέπετε τα παιδιά σας ώστε να αποφεύγουν τη δημοσίευση προσωπικών τους στοιχείων (ονοματεπώνυμο, στοιχεία επικοινωνίας, διευθύνσεις, προτιμήσεις, ενδιαφέροντα κ.α.) κατά τη διάρκεια χρήσης του διαδικτύου, ιδιαίτερα όταν αυτά είναι σε συνδυασμό με φωτογραφίες.

Προστατεύουμε τα παιδιά! Είναι υποχρέωσή μας!!!

Κατηγορία Χωρίς κατηγορία

Εθισμός στο διαδίκτυο!

Δεν υπάρχουν σχόλια »

Καρανικόλα Φωτεινή | 25 Φεβρουαρίου 2015 στις 09:49

Στη σύγχρονη εποχή, κυρίως τα νέα παιδιά, είναι πιθανό να περάσουν μεγάλο χρονικό διάστημα ενασχόλησης με διαδικτυακά παιχνίδια αλλά και γενικά με το διαδίκτυο, γεγονός που μπορεί να έχει αρνητικές επιπτώσεις στην ψυχική τους υγεία, συμπεριλαμβανομένων του εθισμού και της κατάθλιψης, αλλά και δυσκολιών με τις κοινωνικές σχέσεις.

Συχνά βλέπουν τους βαθμούς τους να πέφτουν δραματικά και οι γονείς τους αναγκάζονται σε ορισμένες περιπτώσεις να προβούν σε τιμωρίες σχετικά με τη χρήση του διαδικτύου ώστε να τα αφυπνίσουν (πχ. τους παίρνουν το κινητό, κλείνουν το δίκτυο του σπιτιού, τους υπολογιστές, κόβουν το χαρτζιλίκι ώστε να μην πηγαίνουν σε ίντερνετ καφέ).

Τα παιδιά αυτά νιώθουν ενθουσιασμό, στεναχωριούνται όταν χάνουν κάτι και νιώθουν πολύ καλά με τον εαυτό σου όταν πετύχεις μια συγκεκριμένη αποστολή μαζί με άλλους ανθρώπους. Τους δίνει την αίσθηση ότι ανήκουν σε μια ομάδα.

Τα στοιχεία που μπορεί να οδηγήσουν κάποιον στο να κατανοήσει ότι έχει εθιστεί στα διαδικτυακά παιχνίδια και το διαδίκτυο και χρειάζεται βοήθεια είναι οι δυσκολίες με την εκπαίδευση, την εργασία και την κοινωνική ζωή. Όταν το άτομο έχει σε προτεραιότητα το διαδίκτυο  και ασχολείται πολύ λιγότερο με σημαντικές δραστηριότητες, συμπεριφορά που συνάδει με τον εθισμό στο αλκοόλ ή τις ναρκωτικές ουσίες, τότε χρειάζεται να απευθυνθεί σε ειδικό, προκειμένου να μπορέσει να λάβει εξειδικευμένη βοήθεια.

Για την ηλικία του Νηπιαγωγείου, ένα καλό ξεκίνημα με παραμύθι, μπορεί να γίνει με το “Με μόνο φίλο τον υπολογιστή” από τις εκδώσεις Μίνωας!

Κατηγορία Χωρίς κατηγορία

Αυτό πρέπει να το δείτε

OPHTALMAPATI

Κατηγορία Χωρίς κατηγορία

H πινεζοβροχή!

[vodsch mByHD9kdPvM]

Κατηγορία Χωρίς κατηγορία

Χαμογελαστά παιδιά του κόσμου!

Όλα τα παιδιά, αξίζουν το καλύτερο!

Χαμογελαστά παιδιά!

Κατηγορία Χωρίς κατηγορία

Τα δικαιώματα των παιδιών

Δικαιώματα Επιβίωσης

Καλύπτουν το δικαίωμα του παιδιού για ζωή και τις ανάγκες που είναι πιο βασικές για την ύπαρξή του. Αυτά συμπεριλαμβάνουν ένα επαρκές επίπεδο διαβίωσης, στέγη, διατροφή και πρόσβαση σε ιατρικές υπηρεσίες.

 

Δικαιώματα Προστασίας

Απαιτούν τα παιδιά να προφυλάσσονται από κάθε είδους κακοποίηση, αμέλεια και εκμετάλλευση. Καλύπτουν θέματα όπως ειδική φροντίδα για προσφυγόπουλα, βασανιστήρια, κακοποίηση στο σωφρονιστικό σύστημα, ανάμειξη σε εμπόλεμες διαμάχες, εργασία ανηλίκων, χρήση ναρκωτικών και σεξουαλική εκμετάλλευση.

Δικαιώματα Ανάπτυξης – Εξέλιξης

Συμπεριλαμβάνουν όλα όσα τα παιδιά χρειάζονται για να μπορέσουν να εκμεταλλευθούν στο έπακρο τις δυνατότητές τους. Για παράδειγμα το δικαίωμα της εκπαίδευσης, το παιχνίδι και η αναψυχή, οι πολιτιστικές εκδηλώσεις, η πρόσβαση σε πληροφορίες και η ελευθερία της σκέψης, της συνείδησης και της θρησκείας.

Δικαιώματα Συμμετοχής

Επιτρέπουν στα παιδιά να παίζουν ενεργό ρόλο στις κοινωνίες και τα έθνη τους. Αυτά περικλείουν την ελευθερία να εκφράζουν γνώμη, να έχουν λόγο σε ζητήματα που αφορούν στη ζωή τους, να συμμετέχουν σε οργανώσεις και να συναθροίζονται ειρηνικά.

Κατηγορία Χωρίς κατηγορία

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση