Μύρισε Χριστούγεννα

 

Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν και η χαρά των παιδιών μεγαλώνει. Σ’ αυτή τη χαρά μερίδιο έχουν πάντα οι κατασκευές για τις οποίες τρελαίνονται τα παιδιά. Φέτος κάναμε την πρώτη μας κατασκευή και έπονται άλλες δύο, πρώτα ο Θεός. Η πρώτη μας είναι ένα μουσικό δεντράκι. Την ιδέα τη βρήκα στο διαδίκτυο, αλλά την τροποποίησα λίγο.

Μουσικό δεντράκι

Υλικά                                                                                                              

Χαρτόνι με τύπωμα πεντάγραμμα

Υπολείμματα από χρωματιστά κάνσον και χρυσό χαρτόνι

Κατασκευή

Σχεδιάζουμε ένα τρίγωνο και το διπλώνουμε βεντάλια. Στη συνέχεια το περνάμε με ένα ξυλάκι από σουβλάκι. Βγάζουμε το ξυλάκι και το περνάμε με τη μύτη προς τα κάτω έτσι ώστε να το μπήξουμε σε ένα φελλό που θα χρησιμεύσει ως βάση. Με τον διακορευτή κάνουμε κόκκινα, κίτρινα, πράσινα μπιλάκια, με τα οποία στολίζουμε το δεντράκι. Στην κορυφή του κολλάμε το απαραίτητο αστέρι που έχουμε κάνει με χρυσό χαρτόνι κι έναν κόφτη αστεριών.

 

Δεύτερη κατασκευή, το διακοσμητικό με κουκουνάρα. Αυτή είναι δικής μου έμπνευσης.

Διακοσμητικό με κουκουνάρα

Υλικά

Ένα παλιό CD

Κουκουνάρα, άσπρη τέμπερα

Κάνσον σε αποχρώσεις του πράσινου, κόκκινο γκοφρέ  

Τεχνητό χιόνι, χρυσόσκονη, υγρή κόλλα

Κατασκευή

Βάφουμε την κουκουνάρα με την άσπρη τέμπερα. Κατόπιν την κολλάμε  στο CD από την εσωτερική του πλευρά με σιλικόνη. Σχεδιάζουμε στο ανοιχτό πράσινο χαρτόνι τρία φύλλα γκι και στο κυπαρισσί  χαρτόνι ψαλιδίζουμε για να φτιάξουμε τις πευκοβελόνες. Βάζουμε υγρή κόλλα στο CD και κολλάμε τα φύλλα του γκι. Ρίχνουμε το τεχνητό χιόνι και στο CD και στα φύλλα. Κολλάμε στη συνέχεια σταυρωτά τις “πευκοβελόνες”. Στην περιφέρεια του κύκλου ξαναβάζουμε κόλλα και ρίχνουμε χρυσόσκονη για να καλύψουμε το κενό. Τέλος τοποθετούμε μέσα στην κουκουνάρα τα κόκκινα μπαλάκια από γκοφρέ που έχουμε φτιάξει.