Προβλημάτων συνέχεια… ή το ψηφιακό σχολείο είναι εδώ!

Το ΠΣΔ κάνει πολύ συχνά συντήρηση στο δίκτυο. Αυτό θέλω να πιστεύω. Το ποιες μέρες και ώρες όμως δεν το γνωρίζει κανένας μας (εγώ τουλ. δεν το ξέρω)

ΟΜΩΣ….

Πολλοί από μας έχουμε κάνει, άλλος λιγότερο άλλος περισσότερο, πολλά πράγματα μέσα στο sch.gr Είτε δικές μας σελίδες και blogs, είτε των σχολείων μας.

Τι πρέπει να κάνουμε όμως όταν κάθε λίγο και λιγάκι το δίκτυο πέφτει;

Να περιμένουμε… Τι άλλο;

Και πόση ώρα; Μέχρι να επανέλθει…

Δηλ. ώρες ατέλειωτες.

Το περασμένο Σαβ/κο ήμουν αναγκασμένος να περιμένω πολλές ώρες (συνολικά) μέχρι να φτιάξω τη βάση δεδομένων μετά το πρόβλημα που μου προέκυψε (… ο χρόνος αναμονής για να στέλνω τα δεδομένα ήταν της τάξης των 80 ή και περισσότερο δευτερολέπτων για κάθε access που έπρεπε να γίνει στη βάση). Σήμερα δε, από το μεσημέρι μέχρι και πρίν από λίγη ώρα (19:55 είναι τώρα) το δίκτυο για τα sites μας ήταν πεσμένο. Κάποια στιγμή προσπάθησα να μπω στο ΠΣΔ (http://www.sch.gr) και πήρα το εξής μήνυμα:

Database Error: Unable to connect to the database:Could not connect to database

Η αλήθεια είναι ότι έχω μια ανησυχία. Αν ξαναγίνει τίποτα απρόοπτο με τις βάσεις δεδομένων …

ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΑΝΤΕΞΩ !!

Με κούρασε πολύ όλη η διαδικασία.

Το ψηφιακό σχολείο …. θέλει πολύ δουλειά ακόμα….

Τα λόγια είναι εύκολο να τα λες … να τα υλοποιείς όμως … πόσο εύκολο είναι;

Παράκληση:

Οι συντηρήσεις στο ΠΣΔ να μην γίνονται ό,τι ώρα να ‘ναι. Πολλά πράγματα πλέον και στα σχολεία αλλά και στις προσωπικές μας σελίδες γίνονται καθημερινά. Δεν είναι σωστό να “κρεμάει” το ΠΣΔ τόσο συχνά. Είμαι σίγουρος ότι όλο το προσωπικό που εργάζεται στο ΠΣΔ αποτελείται από υπεύθυνα άτομα και σίγουρα έχει την ανάλογη υπευθυνότητα για ό,τι κάνει. Πολλά πράγματα δεν θα είχαν υλοποιηθεί σήμερα αν δεν έπαιρναν πρωτοβουλίες εδώ και χρόνια. Καλό όμως είναι να γίνονται οι απαραίτητες εργασίες συντήρησης/αναβάθμισης λίγο πιο συντονισμένα και όχι τόσο συχνά μέσα σε μια μέρα. Μας αποδιοργανώνει και χάνουμε πολύτιμο χρόνο στην … “αναμονή”. Αν για παράδειγμα αύριο το πρωί συνεχιστούν τα “κολλήματα”, τα παιδιά δεν θα γράψουν τα τεστ (είναι online) και τα μαθήματα αποδιοργανώνονται. Είμαι σίγουρος ότι δεν γίνεται σκόπιμα … απλά θέλει ενα καλύτερο χρονοπρογραμματισμό.

Σας ευχαριστούμε για τη βοήθεια και τη στήριξή σας (στο προσωπικό του ΠΣΔ αναφέρομαι) αλλά φροντίστε να γίνονται οι συντηρήσεις ώρες και μέρες που δεν δημιουργούν προβλήματα.

Ας ελπίσω ότι σε λίγες ώρες θα μπορέσω να προετοιμάσω το site ώστε αύριο και την Παρασκευή να γίνουν τα διαγωνίσματα που έχω ήδη φτιάξει.

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://blogs.sch.gr/ezavag/2011/03/02/%cf%80%cf%81%ce%bf%ce%b2%ce%bb%ce%b7%ce%bc%ce%ac%cf%84%cf%89%ce%bd-%cf%83%cf%85%ce%bd%ce%ad%cf%87%ce%b5%ce%b9%ce%b1-%ce%ae-%cf%84%ce%bf-%cf%88%ce%b7%cf%86%ce%b9%ce%b1%ce%ba%cf%8c-%cf%83%cf%87%ce%bf/

2 σχόλια

  1. Πήγαν όλα καλά τελικά;
    Έχω αντιμετωπίσει κι εγώ ανάλογες καταστάσεις με τη λειτουργία ή όχι του ΠΔΣ, αλλά λιγοστεύουν όσο περνάει ο καιρός.

    1. Σήμερα που είχα αρκετά τμήματα … φτύσαμε όλοι αίμα μέχρι να τελειώσουν τα τεστ. Κάθε φορά που πατούσαν “επόμενο” για να πάνε στην επόμενη ερώτηση, ή έκανε πάνω από 40 δευτερόλεπτα, ή έβγαζε το πολύ όμορφο μήνυμα:
      Internal server error ….
      και μας “συμβούλευε” να στείλουμε email στον webhost[@]sch.gr
      ΧΑΙΡΕ ΨΗΦΙΑΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ !!!!!
      ΦΩΤΟΤΥΠΙΕΣ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΦΩΤΟΤΥΠΙΕΣ !!

Αφήστε μια απάντηση

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση