Λαβύρινθος: Συζήτηση για το “νέο” Λύκειο

Αποσπάσματα από την εκπομπή Λαβύρινθος της ΕΤ-3 που έγινε την Παρασκευή 1/4/2011.

Θέμα: Το “νέο” Λύκειο.

Στη συζήτηση πήραν μέρος η υφυπουργός Χριστοφιλοπούλου, ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ Πεπές και ο καθηγητής Καζάζης.

Δείτε τα κυριότερα σημεία της συζήτησης και βγάλτε τα συμπεράσματά σας για την προχειρότητα, την έλλειψη σοβαρότητας στο σχεδιασμό του “νέου” σχολείου.

Άλλη μια μεταρρύθμιση που ξεκινά από το Λύκειο (το τεχνικό Λύκειο ακόμα δεν έχει σχεδιαστεί) ενώ καμιά κουβέντα δεν έγινε για το Δημοτικό και το Γυμνάσιο αλλά ούτε και το σύστημα των εξετάσεων έχει καθοριστεί (η υφυπουργός, όπως θα δείτε, αποφεύγει κάθε συζήτηση για τον τρόπο εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση).

Παρόλα αυτά το “νέο” Λύκειο θα αρχίσει από τον Σεπτέμβριο, κάτι που θεωρούμε παράλογο μιας και ένα σπίτι δεν ξεκινάς να το χτίζεις από τη σκεπή αλλά από τα θεμέλια. Αλλά … ποιος υπουργός νοιάστηκε πραγματικά για την παιδεία; Όλοι ξεκίνησαν από το Λύκειο και από το εξεταστικό σύστημα. Γιαυτό φτάσαμε εδώ που φτάσαμε.

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://blogs.sch.gr/ezavag/2011/04/04/%ce%bb%ce%b1%ce%b2%cf%8d%cf%81%ce%b9%ce%bd%ce%b8%ce%bf%cf%82-%cf%83%cf%85%ce%b6%ce%ae%cf%84%ce%b7%cf%83%ce%b7-%ce%b3%ce%b9%ce%b1-%cf%84%ce%bf-%ce%bd%ce%ad%ce%bf-%ce%bb%cf%8d%ce%ba%ce%b5%ce%b9%ce%bf/

Αφήστε μια απάντηση

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση