Εικονικές περιηγήσεις

Η ανάρτηση αφιερώνεται στην Ελένη

Για εικονικές περιηγήσεις σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας με ιστορικό και  αρχαιολογικό  ενδιαφέρον, μπορείτε να επισκεφθείτε τη  σελίδα στης Στοάς στη διεύθυνση http://www.stoa.org/metis/cgi-bin/cat

Το αυτοκίνητο του Βενιζέλου στο οποίο επέβαινε μαζί με τη σύζυγό του Έλενα Σκυλίτση κατά την εναντίον του δολοφονική απόπειρα στη λεωφόρο Κηφισίας (Ιούνιος 1933). Σώζεται το κουβούκλιο, το οποίο φέρει περίπου 65 σημάδια από τις σφαίρες.

Στον διαδικτυακό τόπο του Εθνικού  Ιδρύματος Ερευνών και Μελετών «Ελευθέριος K. Βενιζέλος», μπορείτε να κάνετε εικονική περιήγηση στην οικία του Ελευθερίου Βενιζέλου στη Χαλέπα Χανίων και να δείτε τα δωμάτια που παρουσιάζουν ιστορικό και μουσειακό ενδιαφέρον.

Μπορείτε επίσης να δείτε μια πολυμεσική εφαρμογή με τίτλο “Η Κρητική Πολιτεία του Ελευθερίου Βενιζέλου”.  Μειονέκτημα αποτελεί η αρκετά αργή σύνδεση με την εφαρμογή.

Τέλος, πολύ χρήσιμος είναι και ο εκπαιδευτικός φάκελος “Ελευθέριος  Βενιζέλος. Στα βήματά του…”.  Σκοπός του όλου προγράμματος είναι η αξιοποίηση ποικιλόμορφων ιστορικών πηγών ως εκπαιδευτικών εργαλείων. Ο φάκελος, μεταξύ των άλλων περιλαμβάνει και βιβλίο με δραστηριότητες  που στοχεύουν στη γνωριμία με τον Ελευθέριο Βενιζέλο, ως προσωπικότητα που χαρακτηρίζεται ιστορικά με τις ιδιότητες του πολιτικού-οραματιστή, του επαναστάτη αλλά και του πνευματικού ανθρώπου.

Δείτε επίσης:

Αφήστε μια απάντηση