Οπτικοακουστικό Αρχείο ΕΡΤ: Ανεκτίμητο ψηφιακό περιεχόμενο στη διάθεση των πολιτών

Με τη συνδρομή της “Kοινωνίας της Πληροφορίας” σπάνια οπτικοακουστικά ντοκουμέντα, αναπόσπαστο κομμάτι της πολιτιστικής, κοινωνικής, οικονομικής και πολιτικής μας παράδοσης τις τελευταίες τέσσερις δεκαετίας, “παντρεύονται” με τις νέες τεχνολογίες και δημιουργούν μια σύγχρονη ηλεκτρονική multimedia βιβλιοθήκη με πολύτιμες πληροφορίες για το σύνολο των έργων που παρουσιάζονται σ’ αυτήν ( www.ert-archives.gr).

Η αξία του έργου είναι ανεκτίμητη. Μπορεί να αποτελέσει ένα σημαντικό εργαλείο στα χέρια των εκπαιδευτικών, των ερευνητών, των δημοσιογράφων και των φοιτητών. Με την επιλογή “Το Αρχείο online“, ο επισκέπτης έχει τη δυνατότητα να πλοηγηθεί σ’ αυτό είτε επιλέγοντας το “Αλφαβητικό Ευρετήριο” είτε χρησιμοποιώντας την “Αναζήτηση“. Όλο το υλικό έχει αρχειοθετηθεί σε δύο βασικές κατηγορίες: “Βίντεο/Φιλμ” και “Φωτογραφία“.

Επιλέγοντας την εκπομπή από τον αλφαβητικό κατάλογο, αυτή προβάλλεται στην οθόνη του υπολογιστή, ενώ παράλληλα πλαισιώνεται από χρηστικές πληροφορίες όπως η περιγραφή της εκπομπής με χρονολογία, συντελεστές κ.λπ., κεφάλαια, σημειώσεις πάνω στα κεφάλαια και ανάλυση των επεισοδίων της εκπομπής. Το ίδιο συμβαίνει και στην κατηγορία “Φωτογραφίες”, όπου κάθε φωτογραφία συνοδεύεται από μια σειρά πληροφοριών που έχουν να κάνουν με την αρχειοθέτησή της, τη χρονολογία λήψης, τον φωτογράφο, το γεγονός που απαθανατίζει και διάφορα άλλα τεχνικά χαρακτηριστικά.

OpenAccess.gr-Νέα

Το πολύτιμο οπτικοακουστικό αρχείο της ΕΡΤ στο Internet

Αφήστε μια απάντηση