Ας γνωριστούμε!!!

Στ΄τάξη Δημοτικού Σχολείου Σερίφου  (2014-2015)

1

Μια τάξη…μα τι τάξη! Μια τάξη που μεγάλωσε…και από Ε΄ έγινε  Στ΄ !!! Μαζί μεγαλώνει και το blog της  το οποίο θα συνεχίσει να ανανεώνεται και τη φετινή χρονιά!

α

Ε΄τάξη Δημοτικού Σχολείου Σερίφου  (2013-2014)

1947791_10152221249748886_1980141670_n

Η Ε΄τάξη σας καλωσορίζει στο blog της!!!

Η σελίδα μας στο εξής θα φιλοξενεί εργασίες, δραστηριότητες, κατασκευές, εκδηλώσεις και δράσεις των μαθητών.

Θα προσπαθήσουμε να ανανεώνουμε τη σελίδα τακτικά με  ό,τι νέο συμβαίνει και αφορά την τάξη μας.

 

Λίγα λόγια για το νησί και το σχολείο μας…

Η Σέριφος

Η Σέριφος είναι νησί του Αιγαίου Πελάγους που ανήκει στις Κυκλάδες. Πρωτεύουσα του νησιού είναι η Χώρα (ή Σέριφος), η οποία είναι χτισμένη σε υψόμετρο 200 μ. Επίνειο είναι το Λιβάδι, ενώ άλλοι μεγάλοι οικισμοί είναι ο Κουταλάς, το Μεγάλο Λιβάδι και ο Κένταρχος. Η επιφάνειά της Σερίφου εκτιμάται στα 75,207 τ.χλμ. ενώ έχει μήκος ακτών 83 χιλιόμετρα. Οι οικισμοί και οι νησίδες που αποτελούν το δήμο Σερίφου είναι:η  Σέριφος (χώρα), το Λιβάδι, ο Ράμος, ο Κουταλάς, το Μεγάλο Λιβάδι, το Μεγάλο Χωριό, ο Αβυσσαλός, η Συκαμιά, ο Πλατύ Γιαλός,  ο Άγιος Ιωάννης, η Γαλανή, ο Κένταρχος,  η Παναγία, το Γάνεμα,  η Μονή Ευαγγελίστριας,  η Μονή Ταξιαρχών, η Σεριφοπούλα (νησίδα), ο Βους (νησίδα), το Γλαρονήσιο (νησίδα).

(http://static.diavgeia.gov.gr)

Η Σέριφος μέσα από τα δικά μας μάτια…και το δικό μας φακό:

Μάθε περισσότερα για τη Σέριφο από τους μαθητές της τάξης πατώντας τον παρακάτω σύνδεσμο:

Ευέλικτη Ζώνη: «Ο τόπος που κατοικώ»

 

Το Δημοτικό Σχολείο  

Το Δημοτικό Σχολείο βρίσκεται στην Κάτω Χώρα  και στεγάζεται σε κτίριο του 1904. Προέκυψε το 1988 από τη συγχώνευση τεσσάρων σχολείων (Δ.Σ.  Χώρας, Δ.Σ. Παναγιάς, Δ.Σ. Γαλανής και Δ.Σ. Λιβαδίου) και λειτούργησε πρώτα ως 3/θέσιο, αργότερα ως 4/θέσιο και από τη σχολική χρονιά  2011-12 λειτουργεί ως 6/θέσιο. Στεγάζεται σε δυο διδακτήρια (Κύριο και Δευτερεύον).

Στο Κύριο Διδακτήριο που βρίσκεται σε καλντερίμι που οδηγεί στην Πάνω Χώρα, στεγάζονται οι μαθητές των Γ΄,Δ΄, Ε΄ και Στ΄τάξεων. Σε απόσταση περίπου 150 μέτρων πιο κάτω και δίπλα στο δημόσιο δρόμο Λιβαδίου- Χώρας, βρίσκεται το Παράρτημα όπου στεγάζονται οι Α΄ και Β΄ τάξεις και το Ολοήμερο Τμήμα.

13945_f

http://www.exploring-greece.gr/13946_f

ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ!!!

Η δασκάλα της τάξης: Λούπα Ευριδίκη

Αφήστε μια απάντηση