Χριστουγεννιάτικες κατασκευές από άχρηστα υλικά

Τρενάκι

θα χρειαστείτε :

πλαστικό μπουκάλι μικρό από νερό

τρενάκι

τρενάκι

ένα άδειο κουτί από γάλα του μισού λίτρου 

φελλό

κόλλα, ψαλίδι, μπογιές, χαρτί Α4, λίγο βαμβάκι

Κόψτε το μπουκάλι του νερού στη μέση. Κόψτε μια λωρίδα του ώστε να μικρύνει και το στόμιό του. Ενώστε τα δυο κομμάτια και έτσι έχετε τον μπροστινό κύλινδρο. Από το κουτί του γάλακτος κόψτε το στόμιο. Ζωγραφίστε ένα χαρτί και κολλήστε το στο κουτί. Μετρήστε και ένα άλλο χαρτί στον κύλινδρο κόψτε το, ζωγραφίστε το και κολλήστε το στον κύλινδρο. (Εναλλακτικά μπορείτε να κολλήσετε χαρτοπετσέτα με ατλακόλ για να καλύψετε τα δυο κομμάτια). Κολλήστε τα δυο κομμάτια. Βάψτε τον φελλό και κολλήστε τον στον κύλινδρο. Κόψτε και κολλήστε κύκλους από φελλό για ρόδες. Κολλήστε την οροφή λίγο βαμβάκι ή καλύτερα υαλοβάμβακα. Στολίστε με γκλίτερ και ό,τι άλλο νομίζετε.

Διακοσμητικά τοίχου από cdΘα χρειαστείτε:

χαρτοπετσέτες με χριστουγεννιάτικες παραστάσειςIMG_20131209_151137

ατλακόλ

κορδέλα 

κορδόνι

Απλώστε ατλακόλ πάνω στην ασημί πλευρά του cd. Κολλήστε επάνω το φύλλο της χαρτοπετσέτας με την φιγούρα. Ξανααπλώστε από πάνω ατλακό, προσεχτικά να μην σας σκιστεί ή χαρτοπετσέτα. Αφήστε να στεγνώσει. Κόψτε τα κομμάτια της χαρτοπετσέτας που περισσεύουν. Κολλήστε γύρω γύρω το κορδόνι για να καλυφθούν οι ατέλειες. Κολλήστε ένα φιογκάκι  στο κορδόνι. Στο πίσω μέρος βάλτε λίγη patafix και κολλήστε στον τοίχο τρία ή τέσσερα μαζί.

 

 

Χριστουγεννιάτικο βαζάκι από μπουκάλι

Θα χρειαστείτε:IMG_20131209_151215 IMG_20131209_151231

Τα κομμάτια των μπουκαλιών που σας περίσσεψαν από τις κατασκευές των προηγούμενων άρθρων.

ατλακόλ

χαρτοπετσέτα

λίγο υαλοβάμβακα

χριστουγεννιάτικα μικρά αντικείμενα

Απλώστε ατλακόλ στο μπουκάλι. Κολλήστε την χαρτοπετσέτα και απλώστε από πάνω της πάλι ατλακόλ. Βάλτε μια μικρή πέτρα μέσα στο βάζο για να έχει βάρος και να στέκεται. Βάλτε μέσα λίγο υαλοβάμβακα και στολίστε με διάφορα μικροαντικείμενα  κιαι γκλίτερ.