Ιούν 13 2013

Άρθρα του/της Ευαγγελία Νάκου

Τέλος σχολικής χρονιάς!!!

Movie

FotoSketcher - Φωτογραφία1599

Μία απάντηση μέχρι τώρα

Ιούν 10 2013

Άρθρα του/της Ευαγγελία Νάκου

10/06/2013

Τελευταία Δευτέρα του σχολικού έτους και είμαστε λιγάκι μελαγχολικοί. Την κατάσταση επιβαρύνει η άδεια, από κατασκευές, τάξη μας. Με κάποιον τρόπο, βάζοντας τις δουλειές μας στους τοίχους της τάξης μας, την κάναμε δική μας. Τώρα, που ό,τι φτιάξαμε  κατά τη διάρκεια της χρονιάς, βρίσκεται στο σπίτι μας, νιώθουμε περίεργα. Τι να κάνουμε, όμως; Όλα τα ωραία κάποτε τελειώνουν.

Στη Γλώσσα, διαβάσαμε το αντιπολεμικό ποίημα «Ένα παιδί γράφει στο Θεό» και ξαναμιλήσαμε για τον πόλεμο και την ειρήνη. Στα Μαθηματικά κάναμε κάποιες ασκήσεις από το επαναληπτικό μάθημα, το οποίο θα ολοκληρωθεί αύριο. Στη Μελέτη Περιβάλλοντος μιλήσαμε για το διαδίκτυο και ενωθήκαμε με σκοινιά, προκειμένου να αναπαραστήσουμε τη λειτουργία του.

Μέχρι αύριο γεια σας!

3 Σχόλια

Ιούν 06 2013

Άρθρα του/της Ευαγγελία Νάκου

06/06/2013

Σήμερα στη Γλώσσα μιλήσαμε για την τουρκική εισβολή στην Κύπρο και για τα συναισθήματα των ανθρώπων που αναγκάστηκαν να φύγουν από τα σπίτια τους, αφήνοντας τις πατρίδες τους.

Στα Θρησκευτικά γνωρίσαμε το έργο των Αγίων Αναργύρων, ενώ στην Ιστορία παρακολουθήσαμε τη μισή Οδύσσεια σε κινούμενα σχέδια (η υπόλοιπη αύριο).

Την ώρα της Ευέλικτης Ζώνης κάναμε μουσική, που δεν προλάβαμε χτες. Ακούσαμε και επεξεργαστήκαμε το τραγούδι του Διονύση Σαββόπουλου «Συννεφούλα». Όποιος θέλει να το ξανακούσει, μπορεί να το κάνει στη διεύθυνση http://www.youtube.com/watch?v=90ji3NlJFGI

Μέχρι αύριο, γεια σας!

αρχείο λήψης

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Ιούν 05 2013

Άρθρα του/της Ευαγγελία Νάκου

05/06/2013

Σήμερα στη Γλώσσα διαβάσαμε την ιστορία ενός κοριτσιού από τη Χιροσίμα, που αρρώστησε λόγω της ατομικής βόμβας και μιλήσαμε για τις καταστροφές του πολέμου και την αναγκαιότητα να ζουν ειρηνικά όλοι οι λαοί. Στο τέλος, φτιάξαμε κι εμείς γερανούς με την ιαπωνική τέχνη του Οριγκάμι.

Στα Μαθηματικά συνεχίσαμε την ενότητα με τα προβλήματα, ενώ στη Μελέτη Περιβάλλοντος αναφερθήκαμε στα Μέσα Επικοινωνίας και αναλύσαμε τους κινδύνους της τηλεόρασης.

Μέχρι αύριο, γεια σας!

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Ιούν 04 2013

Άρθρα του/της Ευαγγελία Νάκου

04/06/2013

Σήμερα Τρίτη, στη Γλώσσα διαβάσαμε το ποίημα «Δώστε τον κόσμο στα παιδιά» και ζωγραφίσαμε στο πάτωμα της τάξης «αθάνατα δέντρα» της αγάπης, της ειρήνης, της χαράς με κιμωλία.

Στα Μαθηματικά ασχοληθήκαμε με προβλήματα με δεκαδικούς αριθμούς, ενώ στη Μελέτη Περιβάλλοντος, μάθαμε τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι άνθρωποι στον τομέα της επικοινωνίας.

Την ώρα της Ιστορίας, παρακολουθήσαμε βίντεο με τον Τρωικό Πόλεμο.

Μέχρι αύριο, γεια σας!

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Ιούν 03 2013

Άρθρα του/της Ευαγγελία Νάκου

03/06/2013

Καλό μήνα σε όλους! Σήμερα στη Γλώσσα μιλήσαμε για τις εθελοντικές ανθρωπιστικές οργανώσεις (UNICEF, ActionAid, κλπ.) και για το έργο που προσφέρουν. Αναφορικά με τα γραμματικά φαινόμενα, θυμηθήκαμε τις αντίθετες λέξεις και μάθαμε την έννοια της συντομογραφίας.

Στα Μαθηματικά μιλήσαμε για τη μετατροπή δεκαδικών κλασμάτων σε δεκαδικούς αριθμούς και αντίστροφα.

Στη Μελέτη Περιβάλλοντος, μιλήσαμε για την ανάγκη του ανθρώπου για επικοινωνία και για τους τρόπους επικοινωνίας. Στη διεύθυνση https://dl.dropboxusercontent.com/u/71975850/Evangelianakou/epikoinonia.htm, μπορεί να βρει κανείς μια αντίστοιχη άσκηση.

Μέχρι αύριο, γεια σας!

images

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Μαΐ 31 2013

Άρθρα του/της Ευαγγελία Νάκου

31/05/2013

Τελευταία ημέρα του μήνα και ασχοληθήκαμε με διάφορες δραστηριότητες. Στα Μαθηματικά θυμηθήκαμε τα κλάσματα και κάναμε ασκήσεις. Την ώρα των Εικαστικών φτιάξαμε ένα θαλασσινό τοπίο και την ώρα της Ευέλικτης Ζώνης μιλήσαμε για τους πλανήτες.

Σήμερα ολοκληρώθηκε και το παιχνίδι μας «Δανειστική βιβλιοθήκη». Πήραμε στο σπίτι μας όλες τις ζωγραφιές που συγκεντρώσαμε από την ανάγνωση των βιβλίων όλης της χρονιάς και χαρήκαμε πολύ. Μπράβο μικροί αναγνώστες!

Καλό Σαββατοκύριακο!

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Μαΐ 30 2013

Άρθρα του/της Ευαγγελία Νάκου

30/05/2013

Σήμερα στη Γλώσσα μιλήσαμε για τα παιδιά του κόσμου και τις διαφορετικές ανάγκες τους , ενώ προτείναμε τρόπους για να βοηθήσουμε την κατάσταση.

Στα Θρησκευτικά μιλήσαμε για την «Ανάληψη» του Χριστού. Την ώρα της Ιστορίας, παρακολουθήσαμε βίντεο με τις περιπέτειες του Θησέα και του Ιάσονα. Την ώρα της Ευέλικτης Ζώνης μιλήσαμε για την ιστορία του «Μικρού Πρίγκιπα» του Αντουάν Ντε Σαιντ Εξυπερύ, που ζούσε μόνος του σε ένα μικρό πλανήτη.

Μέχρι αύριο, γεια σας!

le_petit_prince

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Μαΐ 24 2013

Άρθρα του/της Ευαγγελία Νάκου

24/05/2013

Σήμερα, Παρασκευή κάναμε όλες τις δουλειές μας! Το πρωί , γνωρίσαμε για πρώτη φορά τις κάθετες διαιρέσεις και δεν μας φάνηκαν δύσκολες. Άλλωστε, είμαστε πολύ έξυπνοι.

Την ώρα των Εικαστικών, φτιάξαμε κολλάζ με διάφορα υλικά. Θαυμάστε τα έργα τέχνης μας τις φωτογραφίες που ακολουθούν.

Την ώρα της Ευέλικτης Ζώνης ασχοληθήκαμε και πάλι με τους πλανήτες. Ευχαριστούμε πολύ τον κύριο Κώστα, τον μπαμπά της Άρτεμης για το βίντεο, που μας έστειλε. Η συμβολή των γονέων στη μαθησιακή διαδικασία με οποιοδήποτε τρόπο, είναι χρήσιμη και μάς δίνει μεγάλη χαρά.

Είδαμε και ένα βίντεο για τη ζωή των αστροναυτών, που μας άρεσε πολύ. Όποιος θέλει μπορεί να το ξαναδεί στη διεύθυνση https://www.youtube.com/watch?v=znjlKLNWEPQ.

Τη Δευτέρα θα πάμε στην Τρίπολη για να παρακολουθήσουμε την παράσταση «Ο εγωιστής γίγαντας» του Όσκαρ Ουάιλντ.

Μέχρι τότε, γεια σας!

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Μαΐ 23 2013

Άρθρα του/της Ευαγγελία Νάκου

23/05/2013

Σήμερα στη Γλώσσα ολοκληρώσαμε το κεφάλαιο «Του κόσμου το ψωμί» και είμαστε έτοιμοι να γράψουμε τεστ τη Δευτέρα (ή την Τρίτη, αν πάμε στην Τρίπολη για να παρακολουθήσουμε τη θεατρική παράσταση «Ο εγωιστής γίγαντας»).

Στα Θρησκευτικά μιλήσαμε για τη ζωή τους Αγίου Γεωργίου και την ώρα της Ιστορίας παρακολουθήσαμε βίντεο για τους άθλους του Ηρακλή.

Την ώρα της Ευέλικτης Ζώνης μιλήσαμε για τους πλανήτες.

Μέχρι αύριο, γεια σας!

images

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Παλιότερα Άρθρα »