Κλοπή προσωπικών δεδομένων

0

Συγγραφέας: ΚΟΚΚΙΝΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ | Κατηγορία ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ | , στις 24-01-2014

Το εμπορικό σήμα της εταιρείας Adobe

Το εμπορικό σήμα της εταιρείας Adobe

Η αμερικανική εταιρία λογισμικού Adobe, μεταξύ άλλων δημιουργός των διάσημων αρχείων pdf, επιβεβαίωσε ότι έπεσε θύμα σοβαρής κυβερνο-επίθεσης και ότι οι χάκερς υπέκλεψαν προσωπικά δεδομένα 2,9 εκατ. πελατών της.

Μεταξύ των στοιχείων στα οποία οι χάκερς απέκτησαν πρόσβαση, περιλαμβάνονται ονόματα πελατών, κρυπτογραφημένοι κωδικοί ασφαλείας (passwords) και κρυπτογραφημένοι αριθμοί πιστωτικών καρτών.

Περισσότερες πληροφορίες δείτε στον σύνδεσμο : Ερευνα για τα προσωπικά δεδομένα σε εφήβους

Για να πάρετε μια ιδέα μπορείτε να παρακολουθήσετε το παρακάτω βίντεο :

 

 

Τι είναι τα προσωπικά δεδομένα;

0

Συγγραφέας: ΚΟΚΚΙΝΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ | Κατηγορία ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ | , στις 21-01-2014

Προσωπικά δεδομένα είναι κάθε πληροφορία που σε χαρακτηρίζει, όπως για παράδειγμα το όνομά σου, η διεύθυνσή σου, το τηλέφωνό σου, τα ενδιαφέροντά σου, οι επιδόσεις σου στο σχολείο, οι φωτογραφίες σου, οι απόψεις σου, κ.α.

Αν δεν προσέξεις πώς και πού τα δημοσιοποιείς ή αν πέσουν σε λάθος χέρια, τα προσωπικά σου δεδομένα μπορούν να χρησιμοποιηθούν από κάποιους για να σε δυσφημίσουν ή να σε φέρουν σε δύσκολη θέση, αποκαλύπτοντας ιδιωτικές σου στιγμές… Οι πληροφορίες αυτές είναι δυνατόν να δυσκολέψουν τη ζωή σου στο μέλλον, π.χ. όταν θα ψάχνεις για δουλειά ή θα θες να σπουδάσεις στο πανεπιστήμιο ή να πάρεις δάνειο από μία τράπεζα. Σε ακραίες περιπτώσεις μπορεί να πέσεις ακόμα και θύμα υποκλοπής ταυτότητας (δηλαδή κάποιος που έχει τα δεδομένα σου μπορεί να προσποιείται ότι είσαι εσύ) ή θύμα παρενόχλησης και εξαπάτησης.

 

Καλημέρα κόσμε!

1

Συγγραφέας: ΚΟΚΚΙΝΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ | Κατηγορία ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ | , στις 20-01-2014

Πρώτη ανάρτηση και τι να πούμε;

Μια καλημέρα από την ηλιόλουστη Πάρο!!!

Top
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων